Şinik OSB'ye Ortak Oldular

Şinik OSB'ye Ortak Oldular

Trabzon İl Özel İdaresi, Şinik Beldesi Eşek Meydanı’nda yapılması planlanan OSB’ye % 40 oranında ortaklık kararı aldı

TRABZON İl Özel İdaresi, Şinik Beldesi Eşek Meydanı’nda yapılması planlanan OSB’ye % 40 oranında ortaklık kararı aldı. İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, 80 hektarlık alan için yer seçiminin bittiği ve OSB’nin en kısa sürede tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Trabzon İl Özel İdaresi, Akçaabat İlçesi’ne bağlı Şinik Beldesi’nin Eşek Meydanı mevkiinde kurulması planlanan Akçaabat Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) yüzde 40 payla ortak oluyor. Trabzon İl Genel Meclisi, konuyla ilgili dosyayı bu hafta görüşerek karara bağlayacak. Öte yandan Türkiye genelinde 9 ile kurulması düşünülen USİDER Sivil Toplum Merkezleri’nden biri de Trabzon’da açılacak.

Trabzon İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı çalışmaları başladı. İlk günkü toplantıda önemli ve çeşitli kararlar alındı. Meclis Başkanı Haydar Revi, meclisin geriye dönük bir aylık çalışmalarını özetlediği konuşmasında,özellikle meclisin toplumsal ve sosyal alanda Temmuz ayında önemli toplantılar yaptıklarını ve çeşitli organizasyonlarla meclisin sosyal yüzünü de gündeme taşıdıklarını belirtti.

SİVİL TOPLUMA DESTEK

Trabzon İl Genel Meclisi bu ayki ilk toplantısında uluslararası Sivil Toplumu Destekleme ve Geliştirme Derneği’nin (USİDER) Trabzon’da merkez oluşturması ile ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan gelen önerisini kabul etti.

Başkan Revi, sivil toplum kuruluşları arasında koordine sağlayacak demokrasinin sağlam temellere oturması açısından sivil örgütlenmenin önemini ortaya koyacak bu tür yapılaşmalara her zaman sıcak baktıklarını belirterek, "En kısa zamanda USİDER’e merkez olacak bir yerin tahsisine çalışacağız. Cumhuriyet’imizin,Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyete ulaşması için de sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesinde büyük yarar vardır" dedi.

OSB’YE ORTAK OLUYOR

Trabzon İl Özel İdaresi, Akçaabat İlçesi’ne bağlı Şinik Beldesi’nin Eşek Meydanı Tepe mevkiinde kurulması planlanan Akçaabat Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) yüzde 40 payla ortak oluyor. Trabzon İl Genel Meclisi, konuyla ilgili dosyayı bu hafta görüşerek karara bağlayacak. Konuyla ilgili gerekli ilke kararını aldıklarını belirten Revi, "80 hektarlık alan üzerine kurulması planlanan Akçaabat OSB için yer seçimi bilindiği gibi 6 Şubat 2007 tarihinde yapılmıştır. Bütün organize sanayi bölgeleri meclisimizin ilgi alanındadır ve Akçaabat için düşünülen organize sanayi bölgesine kanunen belirtilen yüzde 40 oranında ortak olmamız bir varoluş sebebimizdir" dedi

 

Günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler