Şinik OSB'de Yer Kalmadı

Şinik OSB'de Yer Kalmadı

Şinik OSB'de Yer Kalmadı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO),  Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Şinik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için 100’ün üzerinde yatırımcının talepte bulunduğunu ancak 35 parselin yatırımcılar ile buluşturulabildiğini söyledi.  Yatırıcıların taleplerinin de karşılanmaya devam edileceğini vurguladı. Yatırımcılara yeni parseller üretilmesine devam edileceğini vurguladı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu,  organize sanayi bölgelerinin kurulduğu yerde valilik, belediye ve ticaret ve sanayi odaları tarafından müteşebbis heyet ve yönetim kurulu tarafından yönetildiğini aktardı. Bu kapsamda, Trabzon Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulduğunu ve yatırımcılara parsel dağıtım aşamasına geldiğini aktardı.

Hacısalihoğlu, 750 dönüm alandan 230 dönüm parsel alınabildiğini belirterek, “Arazimiz çok kötü. Toplamda 35-40 parsel ortaya çıktı. Arazinin yapısı ve eğimi nedeniyle bazı parseller 2, 3 ve 4 olmak üzere tek parsel olarak değerlendirilmek zorunda kalındı. Yatırımcılardan parsellerin büyüklüğü doğrultusunda başvurularda tespit yapılmıştı.  Müteşebbis heyet bir yol izledi. 35 parsele 100’ün üzerinde bir talep geldi. Mevcut talep bu az parsel ile karşılanması mümkün değil.  Geçmişte ise OSB’lerdeki parsellere yatırımcı bulup dolduramazdık.  Bu talep fazlalığı Trabzon’da sanayi üretimlerinin artışını göstermektedir. Aynı zamanda küçük işletmelerin de büyük işletmelere dönüşümünün de göstergesidir.” dedi.

Şinik OSB’de parsellerin hak sahibi yatırımcılara gösterildiğini, başvuruda parsel alamayanlara da yeni parseller yaratılması için çalışmaların devam edeceğini belirten Hacısalihoğlu, “Şinik OSB’nin bulunduğu alanda genişletmeyi planlıyoruz. Çok uygun olan 200 dönüm arazinin ikinci etap olarak OSB’ye dâhil edilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca, Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi 2015 ihalesi yapılacak. Talepler burada karşılanabilir. Bir kısmı da Beşikdüzü OSB’ de olmak üzere karşılanacaktır.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler