Şinik OSB Büyüyor

Şinik OSB Büyüyor

Şinik OSB Büyüyor

Şinik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 250 dönüm daha büyüyor, yeni ek parseller geliyor. TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, son Meclis toplantısında yaptığı açıklamada, Valilik ve Belediye’yle ortak oldukları projede Oda’ya sadece 3 parsel kalmasının büyümeyi zorunlu kıldığını vurguladı.

 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis toplantısındaŞinik Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Oda Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “750 dönüm alan üzerine kurulan Şinik OSB’de parselasyon sonrası ortaya çıkan 250 dönüm alanın yeterli olmadığı anlaşılmış ve bunun üzerine büyümeye karar verilmiştir.” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, TTSO’nun yüzde 30 ortaklık payıylayer aldığı Şinik OSB’nin Valilik ve Belediye’yle birlikte yürütüldüğünün altını çizdiği açıklamalarında, parselasyon sonrası 100’e yakın başvuru ile dağıtımın yapıldığının hatırlatarak şunları söyledi:

 “Burada elimizde sadece 3 parsel kalmıştır. Bunlar da yeni bir teknolojik konu gündeme gelir diye tutuluyor. Yeni ilave parseller oluşturmaçalışmamız neticesi ise yaklaşık 250 dönümlük bir alan tedarik edilmiştir. Yani alanın tamamını kullanmak istedik. Bununla ilgili yapmış olduğumuz görüşmelerde bu sorunu aşmaya çalıştık. Bir ildeki OSB’lerin yüzde 85’i, ya da bir OSB’nin yüzde 85’i tamamlanmadıktan sonra yeni bir OSB’ye yada yeni bir büyümeye izin verilmiyor. Biz bütün bunları aşarız düşüncesi ile yola çıktık ve en son çalışmalarımızı bitirip bir süre önce Bakanlığa gönderdik. Sayın Bakanımız Fikri Işık’a, Trabzon Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan toplantıda, Sayın Bakanımız Süleyman Soylu ile konuyu ilettik. Bu görüşme neticesinde de Ankara’da ikinci bir toplantıya katıldık. Sonuçta 250 dönümlük ikinci kısmın hayata geçirilmesi konusunda işlemler başlatıldı. Umuyoruz ki en kısa zamanda bunu tamamlamış oluruz. Bundan dolayı Bakanlarımız Soylu ve Işık’ateşekkür ediyorum. Bu Trabzon için çok önemli bir adımdır.”

Hacısalihoğlu, arsa talebinde bulunanlar konusunda ise şu açıklamada bulundu:

 “Elbette bazıları giriyor, bazıları çıkıyor. Hala da bu devam ediyor. Arazi yapısının kötü oluşundan dolayı alan bin pişman almayan bir pişman misali ama başka yerimiz de olmadığı için bu şekilde devam ediyoruz. Talep edenler varsa müracaatlarına tekrar devam edebilirler.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler