Şinik Beldesi'nde Başladı

Şinik Beldesi'nde Başladı

"Trabzon belini Doğrultuyor" Projesi ilçemiz Şinik Beldesinde Başladı.

 

Seza Hanımlar Kültür İletişim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin (SEZADER) AB’nin Türkiye’nin az Gelişmiş Bölgelerindeki Kadın ve Kadın STK’ların Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında desteklenen “TRABZON BELİNİ DOĞRULTUYOR” projesinin bilinçlendirme faaliyetleri başladı.

En az 8 eğitim semineri vererek kırsalda yaşayan en az 600 kadın ve çocuğun bilinçlendirilmesi hedeflenen proje kapsamında ilk eğitim Şinik Belediyesinin Toplantı salonunda gerçekleştirildi. 80den fazla kişinin katıldığı seminerde proje ortağı KARSEMED üyesi fizyoterapistler Abdullah Gül ve Sinan NAS Bel ve sırt ağrılarının oluşmasında etken olan hususlar ve tedavi yöntemleri üzerinde durdular.

Proje sahibi SEZADER’in Başkanı Deniz İSKENDER  “Projemizin konusu olarak ne kadar doğru bir konu seçtiğimizi bu faaliyetimizle bir kere daha anladık. Bu şekildeki bilinçlendirme faaliyetlerimiz devam edecektir. Diğer taraftan bel ve omurga rahatsızlığı olan kadınlarımızı da belirlemeye başladık ve önümüzdeki ay içerisinde tedaviler için grupları oluşturarak kadınlarımızı köylerinden servislerle alacak ve anlaşmalı olduğumuz fizik tedavi merkezlerine nakledeceğiz. Projeye sahip çıkan tüm taraflara ve özellikle ortaklarımız KARSAMED ve Şinik Beledeiyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Bu proje özellikle ortakların birlikte çalışması açısından da örnek olabilecek bir çalışma olmuştur.” dedi.

trabzon-belini-dogrultuyor1.jpg

trabzon-belini-dogrultuyor1.20120619105522.jpg

trabzon-belini-dogrultuyor1.20120619105602.jpg

Proje ortağı ve Şinik Belediye Başkanı Cemil Pehlevan ise : ” İlk seminerimize bu kadar çok katılım olması bizi sevindirdi. Belediyemizin tüm imkanlarını bu ve benzeri projeler için seferber ettik. Halkımız yıllardan beri bu sıkıntıları çekiyor ve inşallah bu vesile ile sorunlarına çözüm üretmiş olacağız.”dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler