ŞİİR DRAMATİZASYONU

ŞİİR DRAMATİZASYONU

İlçemizin yetiştirdiği öğretmen şair Eyüp Sabri Lermioğlu’nun hayat ve şiirleri konulu Şiir Dramatizasyonu 19 Mart 2010 Cuma günü saat 19.00 da Kültürpark Erol Günaydın Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

İlçemizin yetiştirdiği öğretmen şair Eyüp Sabri Lermioğlu’nun hayat ve şiirleri konulu Şiir Dramatizasyonu 19 Mart 2010 Cuma günü saat 19.00 da Kültürpark Erol Günaydın Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Programa Lermioğlu ailesinin Akçaabat’ta ve diger il ve ilçelerde yaşayan yakın akrabaları da davet edildi. Eyüp Sabri Lermioğlunun hayattaki iki kızından Perihan Özkan programa katılabildi. Digeri rahatsızlığı nedeniyle programa katılamadı. Giresun ve Akçaabat’taki yakınları da gecede buluştu.

           

Önce hayatının kısaca anlatıldığı bölümün ardından Eyüp Sabri Lermioğlu’nun yaşamının son anları ve ölümünden sonraki kısa bir bölüm canlandırıldı. Uygulanan zaman yolculuğu sahnesi ile 1957 ve 1961 yıllarına geri dönüldü. Tiyatro canlandırması Kültür Müdürü Turhan Bektaşoğlu tarafından  yazıldı ve  Akçaabat Belediye Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelendi. Sahne dekoru ise büyük bir itina ile hazırlandı ve çok beğeni kazandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ardından şiir kitabından 10 adet şiir izleyicilerle paylaşıldı. Birbirinden güzel seslerin bu gecede buluşması geceye ayrı bir renk kattı. Programda şiir okuyan kişiler ile okunan şiirler ise şöyle,

Ayşe                                       Kemal Barış

Darıldım                                  Muharrem Gaydan

Davet                                      Osman Baş

Holkuda                                  Cevat birinci

Koşma                                    Canan kalaycı

Karadağ                                  Cevat Şal

Öğüt                                        Orhan Topal

1333                                       Tahir Umsan

Şairin İstihzası              Mehmet Kartal

Karaborsacı Tüccara

Bir Fiske                                 Enver Topsakal

 

Programı sunan Temel Altuntaş, ses tonu yorumu ile gecenin unutulmazları arasında yer aldı.

Şiirlerin okunmasından ardından geceye katılan araştırmacı yazar Haydar Gedikoğlu’da küçük bir konuşma yaptı. Akçaabat önemli insanlar yetiştirmiştir. Eyüp Sabri Lermioğlu’da bunlardan biridir. Adına düzenlenen anma gecesi geç kalmış bir gecedir.Daha önceleri yapılması gerekirdi ama yinede düşünen hazırlayan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Çok güzel hazırlanmış bir gece dedi.

            Progrmanın sonunda Belediye Başkanı Şefik Türkmen, geceye katılanlara, hazırlayanlara teşekkür ettikten sonra, şiir okuyanlara, tiyatro canlandırması yapanlara gecenin anısına birer katkı belgesi verdi. Geceye davet edilen Eyüp Sabri lermioğlu’nun kızı Perihan Özkan’a da tüm aile adına bir plaket ve çiçek takdim etti. En son gecenin anısına hatıra fotoğrafları çektirilerek bu gece bir kez daha ölümsüzleştirildi.

            Kültür ve sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu’da çok anlamlı bir gece oldu. Geceyi bizler düşünüp hazırladık ama emeği geçenler olmasa idi bu gece bu kadar güzel ve lezzetli olmazdı. Hepsine sonsuz teşekkür ederim. Dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler