Sigara Yasağında Sona Doğru

Sigara Yasağında Sona Doğru

Sigara yasağı 19 Mayıs'ta yürürlüğe giriyor. Hem de öyle bir yasak kahvehanede, stadda, takside ve neredeyse her yerde yasak!..

Son 18 gün... Sigara yasağı 19 Mayıs'ta yürürlüğe giriyor. Hem de öyle bir yasak kahvehanede, stadda, takside ve neredeyse her yerde yasak!..

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl konuyla ilgili bugün basına bilgi verdi. Erdöl, 19 Mayıs'ta yürürlüğe girecek tütün yasağının kapsamını genişleten yasayla 18 yaşından küçüklere sigara satanlara hapis ve para cezaları getirildiğini söyledi.

19 MAYIS'TAN SONRA NERELERDE SİGARA İÇMEK YASAK?
KAMU HİZMET BİNALARI: Kamu hizmet binalarının, koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan binaların kapalı alanlarında sigara içilemeyecek.

KAHVEDE: Fuar, alışveriş merkezi, düğün, kongre, toplantı ve konferans salonları, kafeler, kahvehaneler, elektronik oyun merkezleri, atari, bilardo, bowling salonlarında da yasak.

TAKSİLER: Taksi hizmeti verenler de dahil olmak üzere, kara yolu, demir yolu, deniz yolu ve hava yolu toplu taşıma araçlarında sigara içme yasağı getiriliyor.

OKUL BAHÇESİ: Okul öncesi eğitim kurumlarının, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında tütün ve tütün ürünleri tüketilemeyecek.

LOKANTALAR: Lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde tütün ürünleri tüketilemeyecek.

OTELLER: Otelcilik hizmeti veren işletmelerde, tütün ürünleri tüketen müşterilerin konaklamasına tahsis edilmiş odalar oluşturulabilecek.

STATLAR: Statlarda sigara içilmesine sınırlama getiriyor. Buna göre, sigara içilebilecek bölümler, statların açık alanlarında da olacak.

AÇIK HAVA SPOR MEKANLARI: Açık havada yapılan her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerler ile bunların seyir yerlerinde tütün ürünleri kullanılamayacak. Ancak, bu tesislerde tütün ürünlerinin tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulacak.

Tütün ürünleri tüketilmesine tahsis edilen kapalı alanların koku ve duman geçişini önleyecek şekilde tecrit edilmesi ve havalandırma tertibatı yapılması sağlanacak.

DİZİLER: Televizyonda yayınlanan programlarda filmlerde, dizilerde, müzik kliplerinde reklam ve tanıtım filmlerinde tütün ürünleri kullanılamayacak, görüntülerine yer verilemeyecek.

ÜNİFORMALIYA YASAK: Polis, asker ve zabıta, üniformalıyken görev başında ya da sokakta sigara içemeyecek.

NEREDE SERBEST?

Yaşlı bakım evlerinde, ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde, ceza evlerinde, şehirler arası ve uluslararası güzergahlarda yolcu taşıyan deniz yolu araçlarının güvertelerinde tütün ürünleri tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulabilecek. Bu alanlara 18 yaşını doldurmamış kişiler giremeyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler