Sıcaklar Fındığı Etkiliyor

Sıcaklar Fındığı Etkiliyor

Sıcaklar Fındığı EtkiliyorGiresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, son günlerde yaşanan aşırı sıcakların 2007 ürünü fındığı ciddi şekilde tehdit ettiğini söyledi.

Sıcaklar Fındığı Etkiliyor
Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, son günlerde yaşanan aşırı sıcakların 2007 ürünü fındığı ciddi şekilde tehdit ettiğini söyledi.




Giresun ve yöresinde 35 dereceye varan sıcaklıkların yaşandığına dikkat çeken Akbaşlı, “Aşırı sıcaklar nedeniyle fındıkta yanmalar yaşanıyor, dökülmeler gözleniyor.



Yağmur yağmadığı takdirde yaşanan bu olumsuzluğun boyutu artacak ve 2007 ürünü fındık rekoltesinde ciddi anlamda düşüşler yaşanacak" dedi.




Daha önce yaşanan don sebebiyle 2007 ürünü fındıkta yüzde 30 rekolte kaybı meydana geldiğini hatırlatan Akbaşlı, fındığı şimdi de aşırı sıcakların ciddi bir şekilde tehdit ettiğini söyledi. Akbaşlı, 2007 ürünü fındıkta yaşanan rekolte kayıpları sebebiyle, fındığın afet kapsamına alınması gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:




2007 ürünü fındıkta yaşanan bu olumsuzlukların, tabii bir afet olarak değerlendirilmeye alınması için yetkililer bir an önce çalışma başlatmalıdır.



Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanacak aşırı sıcakların fındıkta yol açacağı kayıplar tespit edilmeli ve ürün kayıpları ortaya konmalıdır.



Bu olumsuzluklar dolayısıyla üreticinin zirai kredi faizlerinin dondurularak ertelenmesi ve geçim için gerekli kredilerin de sıfır faizlerle temin edilmesi gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler