SGK’dan Sağlıklı Yaşam Kitabı

SGK’dan Sağlıklı Yaşam Kitabı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Trabzon İl Müdürü Musa Bulut, Akçaabat’ta Sağlıklı Yaşam kitabını dağıttı.

SGK İl Müdürü Musa Bulut, insanların daha akılcı ilaç kullanmaları konusunda bilgilendirici, yol gösterici olan “Sağlıklı Yaşam Bilgileri” kitabının dağıtımını Akçaabat’ta gerçekleştirdi. Akçaabat Erol Günaydın Konferans Salonu’nda gerçekleşen kitap dağıtım törenine, Akçaabat Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Esnaf Kefalet Kooperatifi İsmail Bulut, Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli ve muhtarlar katıldı.

buluttan-saglikli-kitap1.jpg

buluttan-saglikli-kitap2.jpg

sgk.jpg

Törende konuşan SGK İl Müdürü Bulut, Trabzon’da 178 bin 807 aktif sigortalı kişinin bulunduğunu ve ve rakamın her geçen gün artış gösterdiğini ifade etti. Bulut “Trabzon’da bugün itibari ile 178 bin 807 aktif çalışanımız mevcut. Buna karşılık 130 bin civarında emeklimiz var. Türkiye’de aktif sigortalının pasif sigortalıyı karşılama oranı 1,9 kişi iken, Trabzon’da bu oran 1,5 civarında. Normalde 4 çalışana karşılık 1 emekli olması gerekir, bu oran ülkemizde çok düşük. Son dönemde yapılan reformlar ile bu oran gittikçe iyi yönde ilerlemektedir” dedi.

Trabzon’da SGK’nın çalışmalarından da bahseden Bulut “Trabzon Fatih Devlet Hastanesi arkasındaki arsayı Sağlık Bakanlığı’na devrederek karşılığından eski doğum hastanesi arsasının tapusunu aldık. Bu alana modern bir sosyal güvenlik kurumu binası yapacağız” dedi.

İl Müdürü Bulut, Trabzon’un Güler Yüzü Olacağız” şeklinde sloganlaştırdıkları hedefe her geçen gün biraz daha yaklaştıklarını belirterek “nasıl hizmet almak istiyorsan öyle hizmet ver” prensibiyle çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti.

Konuşmaların ardında muhtarlara vatandaşlara ulaştırmak üzere Sağlıklı Yaşam Bilgileri kitabı dağıtıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler