Sevim'in İnancı Tam

Sevim'in İnancı Tam

Demokrat Parti (DP) Akçaabat Belediye Başkanı kadın adayı Sevim Boğuşlu projelerini açıkladı.

Demokrat Parti (DP) Akçaabat Belediye Başkanı kadın adayı Sevim Boğuşlu, Akçaabat'ın değerlerinin ön plana çıkartılması için belediyecilik anlamında bir çok projeleri olduğunu ifade ederek, Hıdırnebi Yaylası'na teleferik projelerinin turizme oldukça katkı sağlayacağını söyledi. 

 

 

 

20 YIL BELEDİYE TECRÜBESİ

 

20 yıl belediye hizmetinde görev yaptığını belirten Akçaabat'ın kadın adayı Boğuşlu, “Belediyecilik tecrübelerimizi kullanmak istiyoruz. Akçaabat'ın sorunlarını ben çok iyi biliyorum. 20 yıl içerisinde 3 tane başkanla çalıştım. Uyum içerisinde çalıştığımız başkanlar da oldu. Bu yüzden eksiklerin neler olduklarını çok iyi biliyorum. Ben Akçaabat için yapılmayanı yapmak istiyorum. 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde halkımın görev vermesi durumunda bu ilçedeki değişimi herkes çok iyi görecek.” dedi.

 

 

 

AKÇAABAT KADINININ SIKINTISINI BEN BİLİRİM

 

Akçaabat kadınlarının desteğe ihtiyacı olduğunu altını çizen Boğuşlu, kadınların semt pazarlarında çektikleri çilenin son bulacağını söyledi. Modern semt pazarları kuracağını ifade eden Boğuşlu, Akçaabat pazar yerini sahile almayı düşündüklerini ifade etti.

 

Boğuşlu, “Akçaabat'ta kadın aday olmak benim için ayrı bir öneme sahip. Zaten gezilerimizde de halkımızdan duyuyoruz. Akçaabat'ta artık değişim şarttı. Akçaabat'a bir kadın eli değmesi gerekliydi. Gezilerimizde kadınlarımızla bir araya geliyoruz. Onlardan çok güzel mesajlar duyuyoruz. Kadınlarımız eğer başkan olursam sorunlarını daha iyi dile getireceklerini dile getiriyor. Bu bizi daha da güçlü hale getiriyor”

 

 

 

EKSİKLERİ GİDERECEĞİZ

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun Trabzon'a gelişinde Akçaabat'a da ziyaretlerinin olmasının büyük bir güven tazelemesi olduğunu ifade eden Boğuşlu, “Genel Başkanımız Süleyman Soylu'nun gelişi ile Akçaabat'ta daha da güçlü hale geldik. Bize gelişinde çok güzel mesajlar verdi. Gerçekten siyaseti çok iyi yapan bir insan, temiz, dürüst bir kişiliği var. Zaten partimizin temel prensibi de budur, kırmadan, dökmeden, çamur atmadan seviyeli siyaset yapmak. Akçaabat birçok yönden geri kalmış bir ilçe, ilçemizi artık geliştirmemiz gerek. Ancak bu dolgu alanına doğru değil de güneye doğru bir açılmayla mümkündür” dedi. 

 

 

 

SUYUMUZ İÇİLMİYOR

 

Kimseyi karalamak istemediğini ve başkasının eksiklikleri ile kendisini başarılı olarak gösterme çabası içerisine asla girmek istemediğini belirten Akçaabat DP adayı Sevim Boğuşlu, Akçaabat'ın ciddi manadaki sorunlarının görmezden gelinemeyeceğinin altını çizdi. Boğuşlu, “Akçaabat'ın önemli sorunlarından biri su sorunu. Sularımız içilemez durumda, insanlarımız içme suyu ihtiyaçlarını, yaylalardan, köylerinden veya da bakkallardan aldıkları sularla gideriyorlar. 21 km yukarıdaki Işıklar Köyü'nde bir su kaynağımız var. Bu kaynağı yapacağımız depolarla ilçemize ulaştıracağız. Halkımızı temiz içme suyuna kavuşturacağız” dedi.

 

 

 

OTOPARK BÜYÜK SORUN

 

Akçaabat'ın sorunlarından biri de hızlı gelişen bir ilçe olması nedeniyle ortaya çıkan otopark sorunudur diyen Boğoçlu, “Akçaabat'ın otopark sorununun farkındayız. Çalışmalarımızda da bunun büyük bir sorun olduğunun altını çizdik. İlçenin içerisinden geçen tali yolun alt kısmına bir otopark yapmayı planlıyoruz. Çok elverişli bir noktadan bu çalışmalara başlayacağız” dedi.

 

 

 

PAZARLAR YETERLİ DEĞİL

 

İlçenin içinde kalan Balıkhane ve Kadınlar Pazarının artık buralarda yeterli olmadığının altını çizen Boğoçlu, “Balıkhanemizi ve Kadınlar Pazarını sahile taşımayı düşünüyoruz. Balıkhane özellikle yaz aylarında büyük sorun haline geliyor. Kadınlar Pazarı ise içler acısı bir durumda. Kadınlarımız köylerinden getirdikleri yiyecekleri yerlere gazete sererek pazarlamak zorunda kalıyor. Temizlik bir taraftan, yolun dar oluşu ise diğer taraftan başlı başına bir sorun oluyor. Kadınlarımız burada ezilme tehlikesi yaşıyorlar. Bu sorunları da sahil kesiminde yapacağımız çalışmalarla aşacağız” dedi

 

 

 

TEKEL BİNASI YURT OLACAK

 

Akçaabat'a kurulan fakülteyle öğrencilerimizin en büyük ihtiyacı olan barınma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Tekel Binasını yıkmadan yapacağımız yenileme çalışmaları ile öğrencilerimizin barınacağı yurt haline dönüştüreceğiz.

 

 

 

GENÇLERE İSTİHDAM

 

Akçaabat'ta var olan sorunlardan biri de işsizlik sorunudur diyen Boğoçlu, “Bu sorunu da açacağımız meslek edindirme kursları ile aşacağız. Gençlerimizi görüyoruz, işsizlikten ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bakıyoruz, gece yarılarına kadar sokaklarda işsiz güçsüz dolaşıyorlar. Bizim açacağımız meslek edindirme kursları ile alacakları belgeler onlar için birer sertifika olacaktır. Bu belgelerle istedikleri yerde çalışabilecekler” dedi.

 

 

 

TELEFERİK KURACAĞIZ

 

Turizm alanında da gerekli çalışmaları yürüttüklerini belirten Boğoçlu, “Akçaabat'ımız turizmi sadece yaz aylarında yaşayan bir ilçedir. Bizlerde sadece yayla turizmi var. Ancak Akçaabat- Hıdırnebi arasına kuracağımız teleferik hattıyla bu güzelliklerin kışında görülmesini sağlayacağız. Akçaabat'ı bir turizm ilçesi haline getireceğiz” diye konuştu.

 

 

 

ORTA MAHALLE'YE REVİZYON

 

 “Orta Mahallede oturan vatandaşlarımızın oturdukları tarihi evler artık kullanılamaz duruma geldi. Bu evler Anıtlar Kurulu'na bağlıdır. Evler çok harap bir halde. Evlerde oturan insanlar dışarıdan baktığımızda görünüyorlar. Biz insanlarımızı mağdur etmeden evlerini yenileyeceğiz. Yenileme çalışmalarından sonra insanlar evlerinde daha rahat edeceklerdir” dedi.

 

 

 

AKÇAABAT İMARDA DA

 

GERİDE KALDI

 

 “Akçaabat'ı güneye doğru açmamız lazım. Daha önce yapılan çalışmalarda mağduriyet yaşayan ve 18. madde mağdurları diye söylediğimiz vatandaşlarımızın mağduriyetlerini belediye bünyesinde kuracağımız bir takım departmanlarla gidereceğiz. İlçemiz görünüm bozukluğu içerisinde kaybolmuş durumda. Bir tarafta katran kazanları, diğer tarafta ise ilçenin girişinde var olan balıkçı barınakları. Bunlarla ilgili gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Baz istasyonlar evlere çok yakın. Sırf bu yüzden evlerini terk eden insanlarımız var. Baz istasyonları ilçenin dışına taşımak için çalışacağız” dedi.

 

 

 

HORON VE KÖFTEYİ DÜNYA TANIYACAK

 

Akçaabat'ımızın kültürel değerleri olan horon ve köfteyi yapacağımız çalışmalarla tüm dünyaya duyuracağız diyen Boğoçlu, “Yapacağımız çalışmalarla Akçaabat'ın ismini tüm dünya duyacaktır. Bu konuda uluslar arası çalışmalarımız da olacaktır.

 

 

OFİSLER YAPACAĞIZ

 

“Belediyeyi bir aile olarak düşünürsek muhtarlar da o ailenin en önemli parçalarından biridir. Muhtarlarımıza ofisler yapacağız. Muhtarlarımız yerleri yok, vatandaşlarımız sorunlarını dile getirmek istediklerinde muhtarlara ulaşamıyorlar. Belediye başkanı olarak da tüm vatandaşlarımıza eşit mesafede olacağız. Şeffaf belediyecilik anlayışı ile tüm vatandaşlarımızı kucaklayacağız”

 

Boğuşlu, “Esnafımıza ve vatandaşlarımıza beyaz bir masa açacağız. Onlar burada çaylarını yudumlarken biz de sorunlarını dinleyip çözüme gideceğiz. Dürüst, temiz, güler yüzlü belediyecilik yapacağız. Esnafımızı seçildiğimiz takdirde 20 günde bir ziyaret edeceğim, sıkıntıları yerinde dinleyeceğim. Bizim amacımız koltuk sevdalısı olmak değil, Akçaabat'a ve halkına hizmettir” dedi.

 

Kaynak:İlkhaber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset