Sevim Suçluyu Buldu

Sevim Suçluyu Buldu

Sevim Yıldızlı TOKİ konutlarından Akçaabat ve Trabzon’a minibüs seferi yapılmasının sorumluluğunu milletvekili Mustafa Cumur’a bağladı

Akçaabat Minibüsçüler Odası Başkanı Abdullah Sevim Akçaabat’a ve Trabzon’a Yıldızlı TOKİ konutlarından minibüs seferinin yapılamamasının AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur ile İlçe Başkanı Osman Çavuş’un tavırlarından ötürü gerçekleşmediğini söyledi. Sevim bu isimlerin bu hatların oluşmasını engellediğini kaydetti. Sevim Trabzon Trafik İl Komisyonu’nun Yıldızlı TOKİ ile Akçaabat ve Trabzon arasındaki 10 hattın Akçaabat ilçe Trafik Komisyonu’nun kararına rağmen iptal etmesinin siyasi bir karar olduğunu kaydetti.

Sevim bu konudaki sorumluluğun milletvekili Cumur ile AK Parti İlçe Başkanı Çavuş’ta olduğunu dile getirerek, "TOKİ konutlarından Akçaabat’a gelmek isteyenler iki ayrı dolmuşa binmek zorunda kalıyorlar. Önce Yıldızlı’ya geliyorlar sonra da Akçaabat’a ulaşıyorlar. Biz ise direk bir dolmuşla Akçaabat’a gelmelerini istiyoruz. Milletvekilimiz Mustafa Cumur ile AKP ilçe başkanı buna engel olup memurlar üzerinde baskı kurdular. Trabzon’da minibüs sayısında tahdit var. Bu nedenle S plakalı minibüsleri devreye sokmak suretiyle bu tahdidi delecekler ve ortaya rant çıkacak. Yeni bir S plaka çıkartılarak burada ekmek yiyen insanların ekmek yemesinin önüne geçilmesine izin vermeyiz. Bir minibüs alıp 20 YTL verip plaka alıp 100 bin YTL’lik bir hattın ortaya çıkartılmasına minibüsçüler alarak izin veremeyiz" dedi.

 

 

 

HER TÜRLÜ YASAL EYLEMİ YAPMAYA HAZIRIZ

 

 

Yıldızlı TOKİ konutlarından Akçaabat ve Trabzon’a sefer yapma hakkının Akçaabat minibüsçülerinin hakkı olduğunu kaydeden Sevim; "Ayrıca orada kurulan bir minibüs kooperatifi TOKİ ile Trabzon arasında yolcu taşımak istiyor. Bu konuda tahdit olmasına karşılık kooperatif kurulup taşımacılık yapmak mümkün değil. Ayrıca bu kooperatifin kurucularının da başka kooperatiflere üye oldukları bilgisini aldık. Bu şartlarda bu arkadaşların taşımacılık yapma şansları yok. Biz bu yanlıştan dönülmesini ve Akçaabat ile Yıldızlı TOKİ arasında mevcut hatlardan minibüs kaydırılmasını istiyoruz. İlçe trafik komisyonundan TOKİ konutlarından Trabzon’a ve Akçaabat’a 10 araçlık güzergah izni yapılması konusunda karar çıkartmış olmamıza rağmen İl Trafik Komisyonu tarafından bu hatlar iptal edildi. İptal edilme gerekçesi siyasidir. Gerekçe olarak Yıldızlı Belediyesi’nin durakları belirlememesini gösterildi. Ancak yasa belediye kendi mücavir alanında taşıma güzergahını belirler. Belediye sınırı dışında buna trafik komisyonu karar verebilir. Komisyon karargahını kurumlar yasal olarak uygulamak zorundadır. Yıldızlı Belediyesi’ne daha önce verilen üç hatta yanlıştır. Bunların önce Akçaabat İlçe Trafik Komisyonu’ndan geçmesi gerekir. Bu konuyla ilgili yargıya başvuracağız. Hakkımızın verilmemesi durumunda her türlü yasal eylemi de yapacağız " ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler