Sevim Sert Konuştu

Sevim Sert Konuştu

Çift listeyle gerçekleşen MHP Akçaabat ilçe kongresinde kaybeden aday Hüsnü Sevim ve listesinde yer alan isimler yemekte bir araya geldi.

Çift listeyle gerçekleşen MHP Akçaabat ilçe kongresinde kaybeden aday Hüsnü Sevim ve listesinde yer alan isimler yemekte bir araya geldi. Kolaylı Köfte Salonu’nda düzenlenen toplantıya Işıklar Belediye Başkanı ve partinin bazı belde başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan eski başkan Hüsnü Sevim, parti içi istişarenin partide bir gelenek olduğunun altını çizerek, “Tüm düşünceler ve katılanlar fikirlerini ortaya koyar, konuşulur, tartışılır, ortak bir karara varılır ve ona sarılınır. Evet, benim başkan olarak çıktığım istişarede yalnızca iki kişi konuştu diğerleri konuşmadı. Ama en önemlisi ve kaldıramadığım, kimsenin konuşmayıp istişareye yani sünnete ihanet etmeleridir. Sünnete ihanet edenler, merak ediyorum bundan sonra hangi yüzler istişareye katılacaklar. Tövbe edecekler mi yoksa sünnete ihanet etmeye devam mı edecekler?” dedi.

Delege konusunda ilçe başkanlığı görevini sürdürdüğü için hedef olduğunu öne süren Sevim, “Oysa delegeleri belde başkanları ve mahalle temsilcileri belirler. Elbette ki benimle müdahil olduğum insanlar olmuştur. Ama hazirundan çıkmayanlar, beldede yazılmayanlar, yıllardır partiden içeri giremeyenler, bana mal edildi. Tamam, bunlara da razıyım ama kadın kollarına, beldelere, delegelere söylenen yalanlara benim isyanım vardır. Asker delege diyorlar evet beldelerde belde başkanları, mahallerde mahalle temsilcileri her biri MHP’nin askerleri olan insanlardır. Oy üzerinden konuşanlara benim sözüm şudur, soruyorum; Listemde kaç tane belde başkanı, mahalle temsilcisi, köy temsilcisi var? Bu partide dün size çocuk diyenler bugün size lider diyebilirler. Yarın ne söyleyeceklerinin ne olacağını bilemem bunu zaman gösterir. Ama benim diyeceğim şudur, yalanlarınızdan çok çekildi başka insanlar da çok çekti. Artık bu huyunuzdan vazgeçmenizi canı gönülden istiyoruz.” diye konuştu.

“1980’de kapatılan partiyi 2011’de siz kapattırdınız” diyen Sevim, “Tabii ki bundan da haberiniz yok. Sebat kulübünde yönetici oldunuz, zoru görünce istifa ettiniz. Bu istifa huyunuzdan da vazgeçiniz. Çünkü MHP bu saatten sonra bu sorumsuzluğunuzu kaldıramaz. Bunları yaparsanız ancak başarılı olursunuz sizlere çalışmalarınızda başarılar dilerim. Allah yar ve yardımcınız olsun” şeklinde konuştu.

Işıklar Belediye Başkanı Alişan Bayram seçimin 3 ay önce yapılan parti içi istişarede bittiğini savunarak, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin Akçaabat ilçe başkanı Hüsnü Sevim olmuştu. Tabi bu istişarede herkesin katkısı var. Kanaat önderleri birçokları orada alınan kararlara, Ülkücü terbiye ve ahlâkın içerisinde yer alan istişareye hiç kimse saygı göstermedi. Aday çıkarttılar, aday çıkaracak olan insanlara da ne yazık ki abi vaziyetindeki partinin üst düzey yöneticileri dur demedi. İstişarede alınan karara her şartta uyulması gerekiyordu.” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda birlikteliğin sürdürüleceği ve toplantıların belli aralıklarla devam edeceği kararı alındı.

Haber: Berkant Parlak

mhpsevim4.jpg

mhpsevim3.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Siyaset