Sertkaya'da Su Sevinci

Sertkaya'da Su Sevinci

İlçemize bağlı Sertkaya Köyü’nde geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirilen çalışmalarda Tombul Sondaj isimli firma elemanlarının açtığı iki sondaj kuyusundan da su çıktı.

Sertkaya Köyü’nün 813 rakıma sahip bölümünde yapılan çalışmalarda açılan birinci sondaj kuyusunda 135 metrede verimi saniyede 1,8 litre olan su bulunurken; 250 metre uzaklıktaki ikinci sondaj kuyusunda ise 156 metrede verimi saniyede 3 litre olan su bulundu.

Erzurum Özel İdare Müdürlüğü’nden gelen Kuyu İnkişaf Ekibi tarafından suyun statik ve dinamik seviyesi ile verimliliği test edilirken; testlerin olumlu sonuç vermesi de Sertkayalılar tarafından sevinçle karşılandı.

Sondaj kuyularından su çıktığı haberinin alınması üzerine Sertkaya Köyü’ne gelen Kaymakam Erol Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş ve İl Genel Meclisi Üyesi Kenan Haçkalı firma yetkililerinden Mehmet Tombul’dan bilgi aldılar.

Her iki kuyudan çıkan suyun 812 kişilik nüfusa sahip olan Sertkaya’nın su ihtiyacını uzun yıllar gidereceğini ifade eden Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, mevcut şebekenin çıkan suyu taşımaya yetmeyeceğinden taşıma hattı ve mahallelere isale hattının yeniden yapılmasının şart olduğunu söyledi.

Kaymakam Özkan, bu işler için İl Özel İdaresi’nden 70 milyar liralık bir ödenek çıkartıldığını, bu paranın 40 milyar lirasının kuyulara, geri kalan kısmının da taşıyıcı borular ile depoların yapımına  harcanacağını ifade etti.

Sertkaya Köyü’nde su bulunmasının köy için önemine vurgu yapan AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, sıranın suyu köye iletecek çalışmalara geldiğini, bunun da elverişsiz hava şartlarına rağmen kısa sürede bitirileceğine inandığını kaydetti.

Kuyuların veriminin Sertkaya Köyü’nün ihtiyacını giderecek düzeyde olduğunu, suyun sıhhat yönünden de hiçbir sakıncasının bulunmadığını da sözlerine ekleyen İlçe Başkanı Çavuş, “Sertkaya Köyü halkı adına çalışmalara katkı sağlayan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Haberler