Sera Gölü'nün Vizyonu Olacak

Sera Gölü'nün Vizyonu Olacak

Trabzon ile Akçaabat arasında, Trabzon' a 10 km. mesafede, Yıldızlı Beldesi sınırları içinde bulunan Sera Gölü görkemli bir açılış töreniyle hizmete girdi.

Sera Gölü Tesisleri şimdiden bölgenin yıldızı olmaya aday. Mayıs ayı başında resmi açılışı yapılan tesisler özellikle önümüzdeki yaz sezonuna oldukça iddialı hazırlanıyor.

 

 Trabzon Sera Gölü, devletin göle yaptığı yeni yatırımlarla şehrin yeni gezinti, piknik ve sayfiye yeri olma özelliği ile birlikte, yürüyüş parkurlarının ve spor alanlarının da hizmete girmesiyle, şehrin hem oksijen bakımından nefes alan bölgesi, hem de hafta sonu kalabalığıyla neşesi ve eğlence merkezi olma özelliğine de kavuşmuş oldu.

 

Sera Gölü Tesisleri Sahibi Hüseyin Aydın, şehrin içindeki eşsiz doğa harikası gölün kenarında, Sera Gölü Tesisleri’nde konaklamak ve yöresel tüm damak zevklerin tadına varılabileceğini belirterek, ziyaretçilere tahsis edilmiş kayıklarla gölde gezinti yapmanın zevkinin yaşanacağı rüya gibi bir tatil için ideal bir ortam hazırladıklarını söyledi.

 

ÇOCUKLAR DA DÜŞÜNÜLDÜ

İşletme Sahibi Hüseyin Aydın, ziyaretçilere kendilerini özel hissettirecek güler yüzlü servisleriyle hizmet etmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Belgeli kaptanlarımız eşliğinde, motorlu kayıklarımızla ya da misafirlerimizin kendilerinin kullanacağı kürekli sandallarımızla, gölün muazzam seyir ve gezinti zevkini çıkarmalarının yanı sıra, her biri 60 metrekare büyüklüğündeki çocuk oyun parklarımızla çocukların güvenli bir şekilde oyun parkında, görevlilerimizin kontrolünde oyun oynama imkanını değerli müşterilerimize sunuyoruz" diye konuştu.

 

‘ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYORUZ’

Tesislerinin 1000 kişilik açık ve 500 kişilik kapalı alan olmak üzere, düğün yapacaklara her türlü ses donanım ve görsel malzemesi ile düğünlerde de ilk tercih edilen mekanlardan olmayı hedeflediklerine vurgu yapan İşletme Sahibi Aydın, "Hizmet verdiği alanlar bakımından bölgede nadir işletmeler arasında bulunmamız müşterilerimizin her geçen gün artan taleplerine karşın işletme olarak daha iyisini yapabilmek adına özveri ile çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

İşletmelerinde çok zengin bir yemek menüsü bulunduğunu söyleyen Aydın, bölgenin dünyaca ünlü Akçaabat Köftesi’nin yanı sıra et ve tavuk, alabalık ve tüm balık çeşitleri ile yöresel yemeklerin en çarpıcı örneklerini müşterilerimize sunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Aydın, yörenin meşhur kuymak, kaygana, sarma, turşu çeşitleri, turşu kavurması, karalahana çorbası, ısırgan çorbası, mısır ekmeği, yoğurt gibi yemeklerin yanında yörenin meşhur tereyağı ve ekmeği, Hamsiköy sütlacına ve hamsinin tüm türevlerine kadar bol çeşitlere menülerinde yer verdiklerini kaydetti. Aydın, "Sabahları açık büfe kahvaltımızda taze köy peynirleri ve köy yumurtası ile, saç üzerinde sıcak gözlemelerimizle, yanında yayıktan yeni çıkmış ayranımızla, yörenin tüm doğallığıyla sunuyoruz.İşletmemiz ttnet wifi ile yapılan işbirliği dolayısıyla, zamanla yarışan müşterilerimiz için yanlarından ayırmadıkları notebooklarla internete sınırsız girme imkanını sağlıyoruz" diye konuştu.

Sera Gölü Aile Dinlenme Tesisinin açılışını Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık yaptı. Kızılcık açılışta yaptığı konuşmada "Trabzon’umuzun doğal güzelliklerini sadece Trabzonluların değil tüm ülke insanımızın yaşayabilmesi ve buralarda hoşça vakit geçirebilmesi için Uzungöl’den sonra bir gölümüzü daha turizme kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Zira son dönemlerde bilindiği gibi bakanlar kurulu kararı ile Sera gölümüzü turizm alanı ilan ettik. Dolayısıyla artık buraların yurdumuzun dört bir köşesinden ve hatta uluslar arası alandan gelen, güzellikleri teneffüs etmek, görmek, yaşamak isteyenler için yüksek standartta olması gerekiyor. Şüphesiz şu anda yolun başındayız. Sera gölü tesisleri örneğinde olduğu gibi burada ihtiyaca cevap verecek daha birçok tesisi açılmalıdır. Artık Trabzon’da hafta sonu vatandaşlarımız alternatif olarak bu hafta sonu nereye pikniği gidelim nereye eşimiz çocuğumuzla hoşça vakit geçirelim düşüncesi akla geldiğinde sadece Uzungöl’e, Maçka’ya veya yaylalarımıza değil aynı zamanda Sera Gölü’nü de bir turistik alternatif olarak kafalarında bulunduracaklardır. Ben Trabzon’umuza, merkeze bu kadar yakın Akçaabat’a bu kadar yakın turizm bölgemizin tüm Trabzonluların yerli ve yabancı turların hizmet standardını tutturabildiğimiz takdirde en az bir kere görmeye geleceğini sonrasında da bu güzelliği yaşayan vatandaşlarımızın bu güzelliği tekrar yaşamak için defalarca buraya gelip onların da bu güzelliklerden istifade edeceklerine olan inancımı ifade ediyorum. Turizm bölgesi ilan ettiğimiz bu bölgenin hem Trabzon’umuza hem de ülke turizmine katkı sağlamasını temenni ediyorum. Tesisin sahibi Hüseyin Beyefendi’nin 21 yıl önce buraya bir eleman olarak girip burayı sahiplenmesini de bir başarı öyküsü olarak tüm yatırımcıların tüm girişimcilerin örnek olarak incelemesini ve ondan dersler çıkarmasını tavsiye ediyor ve kendisini bu güzel tesisi Trabzon’a kazandırdığı ve gayretleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Açılışa Vali Kızılcık’ın yanı sıra Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, CHP Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu, İl Kültür Müdürü İsmail Kansız, Lokantacılar Federasyonu Başkanı Kemal Kadakal ve

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler