Şenol Güneş Sebatspor'da

Şenol Güneş Sebatspor'da

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Akçaabat Sebatspor kulübünü ziyaret etti. Ziyaret'ten 20 dakika önce elektrikler kesilince ortaya ilginç manzaralar çıktı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Akçaabat Sebatspor Kulübü'nü ziyaret etti.  

Bordo-mavili kulübün futbol danışmanı Ahmet Suat Özyacızı ile birlikte Akçaabat Sebatspor'un Söğütlü'deki tesislerine giden Güneş, burada bazı yöneticiler ve teknik direktör Mehmet Birinci ile görüştü.  

Güneş, ligde maddi anlamda da zor günler geçiren ve geçtiğimiz günlerde kulüp binasındaki koltuk, mobilya, beyaz eşya ve diğer malzemelerin alındığı Akçaabat Sebatspor'u ziyaretinde kulübün elektriğinin kesilmesiyle de karşılaştı.  

Ziyaretten 15 dakika önce borç nedeniyle elektriklerin kesildiğini söyleyen kulüp yetkilileri, kırmızı-beyazlı kulübün yaşadığı sorunları Güneş'e anlattılar.  

Kulüp menajeri Ali Sivrikaya, Akçaabat Sebatspor'un birinci lig ve Bank Asya 1. Lig dönemlerinden borcunun bulunduğunu belirterek, ''15 dakika önce de borç nedeniyle elektrikler kesildi. Bu işin moral bozukluğu var. Bunları söylemek çok acı, bize dokunuyor. Rica etmemize, 'ödeyeceğiz' dememize rağmen elektrikler kesiliyor. Masalar, sandalyeler, televizyonlar alındı. Yönetimde iki insanın para vermesine karşın bu kulübün bir dakika öteye gitme şansı yok. 1923 yılında kurulan cumhuriyetle yaşıt kulübün bu noktada olması bizleri çok üzüyor'' ifadelerini kullandı.

 

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş de daha önce formasını giydiği Akçaabat Sebatspor'un ligin köklü bir kulübü olduğunu belirterek, ''Akçaabat Sebatspor, geçmişte oyuncu üreten bir kulüp. Yeni bir kulüp değil. Yaşayan ve spora katkı yapan bir kulüp. Maalesef biz Akçaabat içinde sahiplenme duygusunu sağlayamadık. Şikayetçi olarak çözemeyiz bu konuyu. Diğer kulüpler için de bu böyle'' dedi.

 

Akçabat Sebatspor'un birinci lige çıkmasının harcamalarını büyüttüğünü ifade eden Güneş, şöyle devam etti:

 

''Büyüme sancıları yaşayan kulüp bugünlere geldi. Bunlar iyi niyetli yapıldı ama borçlar birikti. Eğer planlama yapılmasa bu her kulüp için geçerli. Trabzonspor, şampiyon olduktan sonra borcu büyürse ve sonradan da kötüye gitme gibi bir durumu olacaksa, hiç şampiyon olmasın daha iyi. Bugünler çok daha güzel günler. Aldığınız başarılar kulübü daha çok büyütmeli borç yapmamalı.''

 

Bölgeden oyuncular yetişmesi gerektiğini kaydeden Güneş, ''Böyle gidersek tıkanacağız gibi gözüküyor. Bu bölgede oyuncu üretmeliyiz. Bunun için alt yapı ile ilgili yeni projeler üretmeliyiz. Burda tesis var ama işleyiş olarak kötü bir durum. Herkesin aile ocağı gibi bir kulübü böyle görmek hepimizi üzüyor'' diye konuştu.

 

Güneş, Trabzonspor'un yarışan bir takım olarak hedefinin her zaman olduğunu kaydederek, ''Bu yıl da var. Onun için uğraşacağız. Trabzonspor'un uzun vadede yarışması için kendi çevresindeki takımlarla diyalog kurmak zorunda. Yoğun işlerimiz nedeniyle zaman bulamıyoruz. Ama gözümüz, kulağımız burada. Amatör takımlara da gitmek isteriz, onların da dertlerini dinlemek isteriz. Onlardan güç alıyoruz'' ifadelerini kullandı.

 

Akçaabat Sebatspor Teknik Direktörü Mehmet Birinci ise Trabzonspor'un ligde lider durumda bulunduğunu belirterek, ''Trabzonspor'un şu anki konumunun mayıs ayı sonuna kadar sürmesini istiyoruz. Akçaabat Sebatspor takımı bir ailedir. Şenol hoca da en eski aile biriylerinden biridir. İnşallah ligde kalacağız. Bu kadar olumsuzlukların üstesinde geleceğiz'' dedi.

 

Konuşmaların ardından teknik direktör Şenol Güneş, Akçaabat Sebatspor Kulübü Başkan Yardımcısı Hakkı Emiroğlu'na ziyaretin anısına plaket verdi.

 

senol_gunes-sebatta.jpg

 

senol_gunes-sebatta1.jpg

senol_gunes-sebatta.20101207135516.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Spor