Şener'den Çarpıcı Açıklamalar

Şener'den Çarpıcı Açıklamalar

Sadri Şener canlı yayında konuştu...

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Merkez Hakem Kurulu'nun daha dikkatli olması gerektiğini savunarak, ''Trabzon camiasını kırmayın. Bu insanları sokağa dökmeyin'' dedi.

Şener, LİG TV'de katıldığı bir programda yaptığı konuşmada, yönetim kurulu olarak göreve geleli 10 aylık bir dönem geçtiğini ve bu dönemde çok emek sarf ettiklerini belirtti.

Trabzon kentinin ekonomik yapılarının belli olduğunu, ancak buna karşın 25 milyon avroluk bir takım oluşturduklarını ifade eden Şener, ''Yıldız oyuncuları almaya gayret ettik ve aldık da. 15 maç oynadık, liderdik de. Fakat bir takım hakem hataları ile karşılaştık. Ankaragücü maçında ofsayt olmamasına karşın golümüz iptal edildi. Sivasspor maçı sonrası hakemle ilgili sordular görememiştir dedim. Kayseri'de penaltı verildi 2 puan gitti. Bursa maçında 90. dakikada 1 metre 8 santim ofsayt ama gol verildi'' diye konuştu.
Bunların arkasına sığınmak istemediğini kaydeden Şener, ''Hakemlerde insan bunlar da hata yapacaktır. Hiçbir takımın canının yanmasını istemem. Ama şampiyonluğa oynayan takımlara yapılan hatalar daha çok göze batıyor. Orta sıralarda olsak, küçük hatalar olsa çok canım yanmaz. 6 veya 8. olursun. Ama bu maçı kaybetmesek ilk yarıyı lider kapatacaktık'' dedi.

Şener, Trabzon'un fakir bir kent olduğunu ve bazı insanların bilet alacak para dahi bulamadığına değinerek, şöyle devam etti:

''Bursaspor maçındaki hakem arkadaşımız gençmiş. Aynı çizgide olduğun halde görememişsen art niyet aranır. Ama ispat mümkün değildir. Bunun için art niyetlidir diyemeyiz. O arkadaş, Trabzonspor'a ne kadara mal olduğunu düşünsün. Trabzon fakir bir kent, ekmek almıyor insanlar, maça geliyor. Orta hakemler de yan hakemlerin tüm kararlarına uyuyorlar. Ben bu maçta yan hakemi unuturum, ama Abitoğlu'nu unutmam.''

Trabzonspor'un ligde ayrı bir yerinin bulunduğunu belirten Şener, ''15 milyonluk şehrin takımı değil. 230 binlik fakir bir şehir. Bu durumda İstanbul takımlarıyla kafa kafaya oynuyor. Trabzon'da İstanbul'un 3 takımı stadı tam dolduramaz, biz İstanbul'da doldururuz. Az ekonomi ile büyük işler yapıyorum. Şampiyon olacağım Avrupa kupası diyorum. Bir bayrak ile benim hakkımı alma. Oğuz Sarvan beyefendi birisi. Cumartesi maçı oynadık, çık deki 'kusura bakma' bitsin. Turgay Güdü, Trabzonlu, MHK'de üye. Ara başkanını, arasın beni. Ben hataları anlatabilmeliyim. Ama herkes sessiz. 20 bin kişilik stat her maçta doluyor. Bu insanları kırmayın, üzmeyin yok etmeyin. Seyirci profilini değiştirmeyin. Güzel insanları sokağa dökmeyin. Ciddi yatırımlar yaptım. Bunu elimden almayın. Bu gayret içinde olmayın. Bundan sonra da oldurtmam onu da söyleyeyim.''

Şener, Trabzonspor'u çok sevenler ve sempati duyanların olduğunu ifade ederek, ''Benim ikinci takımım Trabzonspor diyenler olduğu gibi nefret edenler de var. Bu şehrin başarılı olmasını istemeyenler olabilir. 3 takım bu yarışı götürürken Trabzonspor da nereden çıktı diyenler var'' dedi.

-''İKİNCİ YARI ZOR GEÇECEK''-
Şener, ligin ikinci yarısının daha zor geçeceğini belirterek, ''Fenerbahçe ile ilk yarının ilk haftasında deplasmanda, son haftasında evimizde oynayacağız. Beşiktaş ile de ilk haftalarda deplasmanda oynayacağız. Zorlu bir ikinci yarı bizi bekliyor. Ligin ilk yarısında 37 puan hedefliyorduk. Eskişehirspor'u yenersek 34 puan toplarız. Bu da hedefimizin çok gerisinde değil'' diye konuştu.

Bu sezon şampiyonluğun bordo-mavili takım tarafından çok seslendirilmemesine ilişkin olarak da Şener, ''Biz takımı -20 den artı 20'ye çıkardık. Bu yıl şampiyon olursak hayır demeyiz. Ama seneye diyoruz'' dedi.
İlk yarıda kaybettikleri maçlar içerisinde en hayal kırıklığı yaşadığı maçın Sivasspor maçı olduğunu kaydeden Şener, şöyle devam etti:

''Sivasspor'u Trabzon'da yenmeliydik. Yeniden yapılan stat tribünleriyle büyük seyirci baskımız var. Bu baskıda Sivasspor'u yenmeliydik, ama yeni bir takımız, aşağı yukarı geçen seneden bir Hüseyin ile Umut oynuyor. 7-8 oyuncu yeni. Biz çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Benim Sadri Şener olarak şöhretim, beklentim yok. Bunları aşmış, pekiyi ile geçirmiş bir insanım. Kompleksim yok. Kulübü istediğim noktaya getireyim ondan sonra müsaade edin gideyim diyeyim. Benim para isteme kabiliyetim yok. Ama kulüp için dilenci olurum. İsteğim kulüp rahat yönetilsin, hep yarışmacı, iyi sonuçları alan bir kulüp olsun.''

-''FATİH TEKKE GÜNDEMİMİZDE YOK''-
Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'in çok önemli oyuncular olduğunu belirten Şener, ''Fatih, Rusya'da başarılı. Bonservisi yüksek bir oyuncu. Şu anda hiç gündemimizde değil. Gökdeniz de mutluymuş. Kendisi gitmeyi çok arzu etmişti. Bunlar bizim kendi insanlarımız. Yarın gelirlerse onlara hayır diyemeyiz. Onların da bu kulüpte hakları var'' diye konuştu.

Trabzonspor'da Yattara da dahil hiçbir oyuncunun satılamayacak oyuncu olmadığını vurgulayan Şener, ''Yattara'ya şu anda bir teklif yok. Eğer herhangi bir oyuncumuza yüksek bir teklif gelirse profesyonel bir kulüp olmanın gereği bunu değerlendiririz'' dedi.

Teknik direktör Ersun Yanal'ın genç jenerasyonun önde gelen hocalarından biri olduğunu ifade eden Şener, şöyle devam etti:

''Ersun hocayı burada tanıdım. İyi bir insan. Genç jenerasyonun en iyi hocalarından biri. Doğal olarak her puan kaybında hoca gitsin diyorlar. Bu bir usul. Daha sonra yönetim ve sonra da başkan gitsin deniliyor. Futbolcuyu atamazsın, çünkü mukavelesi var. Ama istikrarlı olmak lazım. Hocaya sahip çıkmak lazım.''

-''GÖKHAN'DAN MEMNUNUM''-
Başkan Şener, Gökhan'ın transferi için Kayserispor Kulübü ile 6 milyon 250 bin avroya anlaştıklarını söyledi.

Bu rakamın büyük bir kısmını ödediklerini kaydeden Şener, ''Ben Gökhan'dan memnunum. 5 gol 8 asist yaptı. Devre arasında da transfer için çok büyük olmamakla birlikte bir bütçe oluşturduk. Trabzon Karadenizspor'a aldığımız oyuncuları saymazsak 15 oyuncu aldık. Ana çekirdeği 1-2 oyuncu daha artırmamız lazım'' diye konuştu.
Şener, görevde bulundukları süre içinde kulübe 80-90 trilyon para soktuklarını da kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor