Sendika mahkemeye başvurdu

Sendika mahkemeye başvurdu

ilçemiz Yaylacık mahallesinde telefon kablolrını özel firmaya tamir ettirildiği gerekçesiyle Telekom hakkında suç duyurusu yapıldı.

Türk Telekom’ um Trabzon’un Akçaabat İlçesinin Yaylacık Mahallesinde kesik olan telefon kablolarını dün tamir etmesi olayı Türk Haber-İş Sendikası tarafından yargıya taşındı.

Türk Telekom’daki grevin ilk günlerinde Yaylacık Mahallesindeki alt geçitten geçen kabloları kesilmişti. Telekom yönetimi tarafından yaklaşık bir aydır kesik olan kabloların dün Akçaabat Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerinin nezaretinde tamir edilmeye başlanması nedeniyle olay yerine giden Türk Haber-İş Sendikası Akçaabat Temsilcisi Eray Yıldız ve diğer telekom personeli mütaahhit elemanları tarafından kabloların tamir edilmesinin yasal olmadığını 2822 sayılı Grev ve Lokavt kanununun 38, 41 ve 42 maddelerine göre “ greve çıkan işçinin işinin bir başkasına yaptırılamaz” ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle tamir işinin yapılmamasını gerektiği belirtildi. Bunun üzerine mütaahhit elemanlarınca tamire devam edilmesi nedeniyle olay yerine Türk Haber-İş Sendikası Trabzon Temsilcisi Kenan Kuzur gelerek bir durum değerlendirmesi yaptıkları ve daha sonra Kenan Kurzur Akçaabat Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek olayla ilgili olarak suç duyurusunda bulundular. Bunun üzerine Türk Telekom yetkilileri de Akçaabat Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerine tutanak tutturarak olayı yargıya intikal ettireceklerini belirttiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler