Sendika Karşı Çıkıyor

Sendika Karşı Çıkıyor

Tek Gıda-İş Sendikası Akçaabat Tekel İşyeri Temsilcisi Halil İbrahim Albayrak, Tekel’e kimsenin değer biçemeyeceğini belirtti.

Türkiye Tütün Müskirat Gıda ve Yardımcı İşçileri (Tek Gıda-İş) Sendikası Akçaabat Tekel İşyeri Temsilcisi Halil İbrahim Albayrak, üçüncü kez satışa çıkarılan Tekel’e kimsenin değer biçemeyeceğini belirtti.
     18 Şubat Pazartesi günü Ankara’da Özelleştirme İdaresi önünde gerçekleştirdikleri eylem için hareketlerinden önce bir açıklama yapan İşyeri Temsilcisi Halil İbrahim Albayrak, “Tekel’in değeri Atatürk’ün Sivas ve Erzurum kongrelerine çıkarken bütün giderlerini karşılayan bir kurum olduğu için o kongrelerin değeri kadardır.” Dedi.
     Albayrak, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
“Atalarımızdan bize miras kalan Tekel’in satılmasına kesinlikle karşıyız. Çünkü Tekel üreterek yaşamak ve yaşatmak için bu ülkenin en önemli değerlerindendir. Tarımcıyı yaşatıyor, yatırım fakiri illerimizi yaşatıyor, çalışanıyla, ekicisiyle, satıcısıyla milyonlarca insana ekmek sağlıyor. Yenisini yapmadan taş üstüne taş koymadan bizim olanı, var olanı yok etmeye, ekmeğimizi yabancılara peşkeş çekmeye kimsenin hakkı yok. İşinize gelince milli iradeyi temsil ediyoruz diyorsunuz ama şunu iyi bilin ki gerçek milli irade bizleriz.  Tekel’in gerçek değerini hiç kimse veremez. Çünkü Tekel’in değeri Atatürk’ün Sivas ve Erzurum kongrelerine çıkarken bütün giderlerini karşılayan bir kurum olduğu için o kongrelerin değeri kadardır. Rejicilerin kurum için akıttığı kanların değeri kadar değerlidir. Çalışanımızın, ekicimizin akıttığı alın teri kadar değerlidir. Bunlar gibi birçok değerlere sahip olan bir kurum olduğu için Tekel’e paha biçilemez.”

Öte yandan üçüncü kez satışa çıkarılan Tekel Sigara ihalesine dört teklif geldi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, LİMAK-PI Turkey, Strand Investment, British American Tobacco ve CVCI-Doğan-TÜTSAB Ortak Girişim Grubu'nun ihale için teklif verdiği belirtildi.

İhale komisyonu yaklaşık bir hafta süresince dört grupla birebir pazarlık yaparak teklif düzeyini daha da artırmalarını isteyecek. Ardından dört grubun da davet edileceği ihale aşamasına geçilecek. Açık arttırma ile de ihale sonuçlandırılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset