Semih Yalçın Akçaabat İlçe Başkanlığı’nı Ziyaret Etti

Semih Yalçın Akçaabat İlçe Başkanlığı’nı Ziyaret Etti

Millîyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın Akçaabat İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, partililerle sohbet etti.

12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler kapsamında Trabzon’a gelen 9 kişilik gruptan biri olan Yalçın, Akçaabatlı partililerle bir araya gelerek onların sorunlarını dinledi. Parti ilçe binasındaki toplantıya, MHP Akçaabat İlçe Başkanı Adnan Çelik ve yönetim kuruluyla birlikte içinde kadın kollarının da bulunduğu çok sayıda partili katıldı. Burada bir konuşma yapan Yalçın, Türkiye’nin bir çok ilini genel merkez yöneticileri olarak gezdiklerini belirterek, “MHP referandum sonrası seçim çalışmasını ilk başlatan siyasi parti olmuştur. Ani’de başlattığımız bu çalışma ilan edilen seçim beyannamesi ile kanaat önderlerine ve bu görüşmelerde geleceğimizi önemsediğimiz Türkiye Cumhuriyeti’yle ilgili tespitlerimizi aktarmak ve neleri topluma vaat ettiğimizi ifade etmek için ili il geziyoruz.” dedi.

 

Şu ana kadar 26 ilde gerçekleştirmiş oldukları ziyaretleri ay sonuna kadar tüm Türkiye’yi tamamlayacaklarını kaydeden Yalçın, “bu gezilerdeki temel amaç halka neyi vaat ettiğimizi ifade etmektir. Bu beyanname 12 yıllık bir beyannamedir. Türkiye’de ilk defa bir siyasi parti tek bir döneme değil 3 döneme talip olmuştur. Bunun temel ilkesi 8.5 yıldır iktidarda olan siyasi partinin büyük bir tahribat yapmasıdır. Bu tahribatı onarmak hemen arkasından bölgesinde küresel bir güç olabilmesi için 2. döneme de ihtiyacımız var. Temel olarak 3 önemli konu üzerinde duracağız. Bunlar öncelikle olarak yoksulluktur.” dedi.  

 

semih-yalcin2.jpg

 

Yalçın, iktidar olduklarında her yıl 700 bin kişiye iş sözü verdiklerini ve bu rakamın çok ciddi bir rakam olduğunu ifade ederek, “12 yıl sonunda muazzam bir rakama ulaşıyoruz. Biz bunu hedefliyoruz. 2. husus ise terör ve güvenlikle alakalıdır. Bu hususta MHP geçmişte nasıl verdiği sözü tutmuşsa, biz iktidardan ayrıldıktan sonra terör nasıl ilerlediyse bu misyonu vatandaşımızı bir siyasi misyon olarak bize bu yükü yüklüyor. MHP iktidara geldiğinde terörün zaten %50 psikolojik olarak biter. Çünkü, terör örgütü mensupları bunu bitireceğimizi biliyorlar. 3. ise yolsuzluklar ile mücadele. Son 8 yılda iktidarda olan siyasi iktidarın yarattığı zenginliklerin haddi ve hesabı yok. İktidar kendi çevresinde büyük bir hanedan yaratmış ve bu hanedan üyelerini beslemekle meşgul. Bunun hesabının sorulmasını her fırsatta sayın genel başkanımızı dile getirmektedir ve her defasında bu hususların araştırılacağını her fırsatta yargı yolu ile üzerine gidileceğini ifade etmektedir.” dedi.

 

Seçime kalan son 3 aylık sürecin son derece önemli olduğunu dile getiren Yalçın, ”Neden önemli Çünkü, AKP iktidarının seçim sonrası eğer iktidarı ele geçirirse yapacağı anayasa değişikliği çok ciddi tehlikelere gebe. Diğer partilere bakın her birinin kendince önerileri var. Ama AKP saklıyor.  Saklamasının nedeni gizli gündemi olmasıdır.Bu gizli gündemi seçim sonrası hemen faaliyete geçirecek ve ilk 3 maddeden tutunda  2 dillikten, özerklikten,  federasyondan her şeyi kendi arzu ettiği istikamette veya pazarlığa girdiği terör örgütünün istediği şeklinde gerçekleştirecektir. Bu gidişat  pek hayırlı bir gidişat değildir. Bizce Türkiye bir uçurumun kenarına getirilmiştir. Bu uçurumun kenarından almak gerekir. Bunu alacak tek siyesi harekette MHP’dir.” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset