Şehitler Anıldı

Şehitler Anıldı

Şehitlerimiz Akçaabat'ta Anıldı. Akçaabat Lisesinin Tiyatro Gösterisi İzliyenleri Gözyaşına Boğdu. Gün adına 22 şehidimiz için birer fidan dikildi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü Akçaabat’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı, İlçede şehit düşen mehmetçikler adına birer ağaç dikildi.

Atatürk Parkı’ndaki Atatürk anıtınaı çelenk konulması ve ardından istiklal marşının okunmasıyla başlayan törenlere, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat  Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Garnizon Komutanı Binb. Okan Uslu, belde belediye başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Akçaabat Belediyesi Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde devam eden programda günün anmal ve önemi ile igili konuşan Üst. Süleyman Abazaoğlu, “Çanakkale Savaşı, Türk evlatlarının inançla, imanla, kol kola, göğüs güğüse sergiledikleri bir var oluş mücadelesidir” dedi. Abazaoğlu konuşmasında “ Türk vatanının kutsallığını, Türk milletinin namusunu ve Türk Milletinin bayrağının şanını canından üstün tutan şehitlerimiz  ne mutlu ki, en kutsal emanetinizi aldığınız gibi lekesiz ve tertemiz sahibine ulaştırdınız. Aziz Şehidim! Manevi varlığından güç alan bizler, her ne olursa olsun bu vatana göz diken iç ve dış düşmalarımızı bertaraf ederek senin emanetini daima en yükseğe taşıayacağız” diye konuştu.

 

Törende Akçaabat Lisesi öğrencileri tarafından “Çanakkale Diye Diye” adlı tiyatro gösterisi yapıldı. Duygusal anların yaşandığı gösteride, izleyicilerin gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi. Öğrenciler, gösteri sonrası nuzun süre izleyicler tarafından ayakta alkışlandı.

 

GENÇLİK MERKEZİ'NDEN İMKB BAHÇESİNDE AĞAÇ DİKİMİ

18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Akçaabat İMKB Lisesi bahçesinde ağaç dikim töreni yapıldı. Akçaabat Gençlik Merkezi'nce organize edilen ağaç dikme törenine, Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur da katıldı. Cumur törende yaptığı konuşmada “Bu güzel günleri yaşamamıza neden olan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu ülke Vatanı için canını seve seve veren bu evlatlarımızı yetiştiren anne babalara ve öğretmenlere minnettarız. Ama şu bilinmelidir ki ateş düştüğü yeri yakar. Şehitlerin acısını aileleri daha çok hissettiği bir gerçektir. Bu güzel günde onların hatırlanması adına böyle bir program tertip eden Akçaabat Gençlik Merkezi yöneticilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Törende Halil Seyis okuduğu şiir ile herkesi adeta mest etti. Halil Seyis'in şiiri için videoya tıklayınız. 



siirhalil
Yükleyen akcaabathaber. -

 


Akçaabat Gençlik Merkezi'nin hazırladığı ve Akçaabatlı şehitlerimizin isimleri ve fotoğraflarının yer aldığı 22 fidan, törene katılan şehit yaknları ile birlikte dikili.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler