Şehit Unutulmadı

Şehit Unutulmadı

Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi bahçesine şehidin adını yaşatmak amacıyla fidan dikim töreni düzenlendi.

Törene, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Garnizon Komutanı Bnb.Okan Uslu, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, MHP Akçaabat İlçe Başkanı Adnan Çelik, Akçaabat Millî Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse’nin yanı sıra Şehit Gökhan Uzun’un kardeşi Onur Uzun ve okul öğretmenleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Törende konuşan Milletvekili Mustafa Cumur, Fen lisesinin Trabzon’un en prestijli okullarından birisi olduğunu ve bu nedenle aynı mahallede yaşayıp şehit olan Gökhan Uzun’un ismi verildiğini ifade etti. Cumur “Bu önemli prestijli  okulumuza şehidimizin adını vererek diğer okulla da şehit ismi verilmesi yönün örnek teşkil ettik. Bu eser sayesinde şehitlerimizin isimleri daima yaşayacaktır” dedi.

 sehit-gokhan-uzun-lisesi.1jpg.jpg

Açılış konuşmasını yapan Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi Öğretmeni Süleyman Gerigelmez, ilk kez 2010–2011 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan okulun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Böyle anlamlı bir gün için de okulumuzun yapılışında emeği geçenlere ve okulumuza adı verilen şehidimizin adına bir fidan dikmek istedik. Burada şehitlerimizi yad etmek için toplanmış bulunuyoruz.” dedi.

sehit-gokhan-uzun-lisesi.2jpg.jpg

 

Tören sonrası okul bahçesine Şehit Gökhan Uzun anısına protokolün katıldığı ağaç dikimi ve ardından okul bahçesine Çanakkale’den esinlenerek taşlardan yapılan Türk bayrağının açılışı gerçekleştirildi.

 

Haberin geniş fotoğraflarını facebook adresimizde bulabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler