Şehit Trabzonlu

Şehit Trabzonlu

Erzurumlu olan Komando Er İbrahim Gedik'in Trabzon'daki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Erzurumlu olan Komando Er İbrahim Gedik'in Trabzon'daki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.
Acemi birliğini İzmir Narlıdere'de yapan, ancak gönüllü komando olarak operasyon bölgesine giden İbrahim Gedik (21), dün Kuzey Irak'ta PKK kamplarına yönelik başlatılan operasyonda şehit düştü. Gedik'in şehit olduğu haberi, gece saat 01.00 sıralarında ailesine ulaştı. Oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonra evlerinin dışına Türk bayrağı asan baba Abdurrahman Gedik, 2 yıl önce de eşini kaybettiğini belirterek, oğlunun şehit olacağının içine doğduğunu söyledi. İyi bir şey olacağı zaman sağ gözünün
seğirdiğini, ancak kötü bir şey olacağı zaman da sol gözünün seğirdiğini kaydeden baba Gedik, "Sol gözüm dün çok seğirdi. Sürekli dua ettim. Allah'ım hayırlara tebdil et diye dua ettim. Dün gece de şehit olduğu haberini aldık. Ben oğlumu cep telefonuyla aradım, telefon çalmadı. Sürekli ağabeylerine tekrar tekrar aramalarını söyledim. En son telefon çaldı, açmadı. Uzun süre tekrar çaldırdık, sonra bir asker arkadaşı telefonu açtı. Sen kimsin dedim. İbrahim'i aradığımı söyledim. O da ben arkadaşıyım dedi.


Demek ki vurulduğunda telefon cebindeydi ve arkadaşı telefonu açtı" diye konuştu.
Oğlu İbrahim'in 25 Şubat tarihinde 6 aylık asker olacağını ifade eden acılı baba, "İbrahim'ín Irak'a gideceğinden ağabeylerinin haberi vardı, ancak bana söylemediler. Benim dün akşam haberim oldu. Zaten sanki şehit haberini alacakmış gibi sürekli televizyon izliyordum. Vatan millet sağolsun" dedi.


Ağabeyi Habib Gedik ise, en son 3 gün önce kardeşiyle görüştüğünü belirterek, "İbrahim bana otobüsle Hakkari Çukurca'ya gideceklerini, oradan da Kuzey Irak'a gideceklerini haber verdi. En son görüşmemiz oydu. Dün gece de şehit olduğu haberini aldık. Vatan sağolsun" şeklinde konuştu.
İbrahim Gedik'in şehit olduğu haberini alan arkadaşları ve komşuları da eve akın ederek, ailesine taziyede bulundu.


kaynak:haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Haberler