Şehir Merkezinde Ahır

Şehir Merkezinde Ahır

Akçaabat şehir merkezinin bazı bölümlerinin görünümü, kentleşme bilincine erişememiş bazı kişiler nedeniyle köyleri aratmıyor.

     Akçaabat şehir merkezinin bazı bölümlerinin görünümü, kentleşme bilincine erişememiş bazı kişiler nedeniyle köyleri aratmıyor.


     Yürürlükteki kanunlara göre belediye sınırları içerisinde büyükbaş hayvan beslemenin yasak olmasına rağmen, ilçe merkezinde birçok insan hayvan besliyor.
     Şehirlerin huzur, sükûn, nizam, sağlık ve emniyet ile ilgili emir ve yasaklarının düzenlendiği kanunun 11. maddesinde, “Şehir merkezinde kümes hayvanları sadece bahçeli evlerde beslenir. Kümeslerde bakılan kümes hayvanlarının barınağının sık sık dezenfekte edilip temizlenmesi gerekir. Dışarı salınmamak kaydıyla 10 kümes hayvanı beslenir” denilirken; 12. maddede ise, “Hayvan pazarı dışında şehir içerisinde ağıl ve ahır yaparak büyük ve küçükbaş hayvan beslemek yasaktır.” denilmesine rağmen Akçaabat Belediyesi sınırları içerisinde onlarca ahır bulunuyor.
Bahse konusu yasaklara uyulmadığı belediye tarafından tespit edilirken, zabıta ekiplerince hayvan ahır ve ağıllarının kaldırılması için harekete geçildi. Yetkililer, küçükbaş ve büyük baş hayvanların şehir içerisinde beslenmesine izin verilmeyeceğini bildirdi.
     Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri şehir genelinde gerçekleştirdiği denetimde tespit edilen ağıl ve ahırların sahiplerine, bu yerleri kaldırmaları için bir hafta süre tanıdı.
Ekiplerin yaptıkları denetimlerde, geçen yıl 150’şer lira para cezası kesilerek kaldırılan bazı ağıl ve ahırların daha sonra yine aynı yerde inşa edildiği belirlenirken; bu tür yerlere bundan sonra da hiçbir şekilde izin verilmeyeceği bu yerlerin sahiplerine anlatıldı.
     Vatandaşlar da şehir merkezinde hayvan beslemenin yanlış olduğunu, çevreye pis kokular yayıldığını ve sineklerin ürediğini söyleyerek, ağıl ve ahırların kaldırılmasını istedi.
      Belediye Başkanı Şefik Türkmen, kanun maddelerini uygulamak zorunda olduklarını, sağlık ve çevre kirliliği açısından bu konuya önem verdiklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler