Şehide Son Görev yapıldı

Şehide Son Görev yapıldı

Akçaabatlı şehidimiz Gökhan Uzun'u onbinlerce kişi uğurladı.

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Köyü Karakolu'nda düzenlenen terörist saldırıda şehit olan 21 yaşındaki Jandarma Er Gökhan Uzun 20 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze namazının kılındığı caminin minareleri ve çevredeki binalara Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
Şemdinli'de önceki gün terör örgütü mensuplarının karakol baskını sonucunda şehit olan Jandarma Er Gökhan Uzun'un evinden alınarakKavaklı Rahman Camii'ne getirildi. Burada tekbirler arasında karşılanan cenaze için cami avlusunda yaklaşık 20 bin kişi toplandı. Şehit Er Gökhan Uzun'un tabutunun başında ağıtlar yakan ve sinir krizi geçiren anne Esma Uzun, yakınları tarafından sakinleştirilemeyince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yakınları, tabuta sarılarak gözyaşlarına boğulurken, kalabalık nedeniyle izdiham oldu. Bu arada tören birliğindeki askerler de zaman zaman duygulanarak gözyaşlarını tutamadı.
Öğle namazı ardından düzenlenen yapılan törenine Trabzon Valisi Nuri Okutan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzon Milletvekilleri Asım Aykan, Mustafa Cumur ve Kemalettin Göktaş, Jandarma Komutanı Albay Yüksel Sönmez, Emniyet Müdürü Feridun Boz, KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen ile şehidin yakınları katıldı. Şehit Er'in özgeçmişinin okunması ardından konuşma yapan Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Sönmez, “Bu toprakları bağımsız ve bölünmez bir vatan, bu toplumu özgür ve parçalanmaz bir ulus yapmak için göğüslerini siper etmişlerdir. Onun için Türk ulusu kahraman şehitlerin huzurunda bıraktıkları mirasın bekçisi olarak başı dik durmaktadır. Hain örgütün temsilcileri ve destekçileri bilmelidir ki, bundan sonra da bu yolda canımızı vermeye ve kanımızı dökmeye hazırız. Tek bir kişi kalmayıncaya kadar cani örgütü bitirmeye yeminliyiz” dedi.

Trabzon İl Müftüsü Ahmet Bulut'un kıldırdığı cenaze namazı ardından şehit er Gökhan Uzun'un cenazesi toprağa verilmek üzere Akçaabat Yenimahalle Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürüldü. Cenazenin ambulansa konulması sırasında oluşan aşırı izdiham ve kalabalık nedeniyle baygınlık geçiren Trabzon İl Müftüsü Ahmet Bulut'a ambulansta sağlık ekipleri müdahale edildi.
Şehit erin cenazesinin mezarlığa götürülmesi ardından cenazeye katılan yaklaşık 10 bin kişilik topluluk Trabzon- Giresun karayolunu çift taraflı olarak trafiğe kapatarak ilçe merkezine kadar olan yaklaşık 3 kilometrelik güzergahta ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı ve ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez', ‘Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz' sloganları attı.

Derviş ALTUNTAŞ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
46 Yorum
Haberler