seçmen sayımız

seçmen sayımız

Akçaabatta 72 147 vatandaş 290 sandıkta oy kullanacak

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hâkim Emine Ertemli, seçmen bilgi kâğıdı gelmeyen veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını bilmeyen vatandaşların, kimlik belgeleriyle oy kullanabileceklerini, seçmen kütüğünde kaydı olmayan vatandaşların ise oy kullanamayacaklarını bildirdi.
Oy kullanma günü vatandaşların seçmen bilgi kâğıdı ve nüfus cüzdanı ile oy kullanabileceklerini belirten Emine Ertemli, nüfus cüzdanı yerine, ehliyet, pasaport, evlilik cüzdanı, muhtarlık veya belediyeler hariç diğer kurumlardan verilmiş kimliklerle de oy kullanılabileceğini bildirdi.
Ertemli, seçmen bilgi kâğıdı eline ulaşmayan vatandaşların Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sitesine Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını girerek, nerede, hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebileceklerini bildirdi.
Emine Ertemli, seçmen kütüğünde kaydı olmayan vatandaşların oy kullanamayacağını bildirdi.
Vatandaşların yine de Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını öğrenmelerini öneren İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ertemli, seçmen kütüğünün bilgisayar ortamına geçtiğini, bundan sonraki süreçte Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan vatandaşların kütüğe kaydedilmeyeceğini ifade etti.
Muammer Aydın, oy verme günü vatandaşların kimlik numaralarını bir kâğıda yazıp getirmeleri halinde, bu numaraların kütüğe işlenmesinin sağlanabileceğini kaydetti.
Oy vermenin bir hak olduğunu söyleyen İlçe Seçim Kurulu Başkanı Emine Ertemli, “Onun için seçmen kütüğüne kayıtlı tüm vatandaşlarımız sandık başına gitsinler. Hangi partiye, hangi bağımsıza oylarını vereceklerse oylarını kullansınlar. Hem haklarını kullanmış hem de görevlerini yerine getirmiş olsunlar” dedi.
Mevsim durumunu dikkate alarak Trabzon’da oy verme işlemini 07.00-16.00 saatleri olarak değiştirildiğini de anımsatan Ertemli, Akçaabat’ın seçmen sayısının 72.147, sandık sayısının da 290 olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler