Seçim tartışmalı başladı

Seçim tartışmalı başladı

Kooperatif seçimleri olaylı başladı. Salona polis müdahale etti

 

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlık Seçimi için yapılan kongrede olaylar çıktı. Yaprak Düğün Salonu'nda yapılan seçimin adayları mevcut başkan Osman Zeki Alşan, Şaban Günaydın ve Hüseyin(Ahmet) Altıntepe salonda yerlerini aldılar.

 

Kongrenin başlangıcındaki divan seçiminde anlaşmazlık yaşandı. Divan başkanlığı için mevcut başkan Osman Zeki Alşan Murat Gümrükçü’yü teklif etti; diğer iki aday ise divan başkanlığı için Abdullah Sevim’i teklif etti. Yapılan oy sayımında Murat Gümrükçü’nün kabul edilmesine kendi oylarının yanlış sayıldığı gerekçesiyle muhalif grup itiraz etti. Yapılan itirazların geçersiz sayılması nedeniyle salonda kısa bir süre gerginlik yaşandı.

 

Daha sonra yapılan konuşmaların ardından divan başkanlığına adaylardan Osman Zeki Alşan ve ekibi tarafından sunulan dilekçede başkanlık seçiminin açık oyla yapılması, diğer adaylar Şaban Günaydın ve Hüseyin Altıntepe’nin ise sundukları dilekçede ise seçimin kapalı usulde (sandıkla) yapılması istendi. Divan Başkanı Murat Gümrükçü bu taleplere göre seçimin kapalı usulde yapılmasını salonun oylarına sundu ve yapılan sayımda 137 kabul oyu olduğunu belirterek seçimlerin açık oylama usulüyle yapılmasını belirtmesinin akabinde Günaydın ve Altıntepe ekibi divan başkanlığına itiraz ettiler. İtirazlarının divan başkanı Murat Gümrükçü tarafından reddedilmesi üzerine itiraz eden grup divan başkanı Murat Gümrükçü’nün üzerine yürüdü. İtiraz edenler, ellerinde 80 tane vekalet oy pusulası olduğunu ve yapılan sayımın kesinlikle yanlış yapıldığını iddia ettiler.  

 

Yaklaşık bir saate yakın süren itiraz ve çekişmenin bitmemesi üzerine salona polis girerek divan başkanlığı önüne barikat kurdu. Oylarının yanlış sayıldığını belirten grubun oyların tekrar sayılmasını istemelerinin divan tarafından reddedilmeye devam etmesi nedeniyle tartışmalar daha da alevlendi. Ortamın gerilmesi üzerine divan başkanı Murat Gümrükçü, adaylardan Şaban Günaydın ve Hüseyin Altıntepe’ nin kapalı oy kullanmak istemeleri ve salt çoğunluğun kararı gerekçesiyle seçimin kapalı oy (sandık) sistemiyle yapılacağını belirtmesinin akabinde salonda yaşanan gerginlik sona erdi.

 

Ardından, salona divan tarafından sandıkların getirilmesiyle birlikte üyeler tarafından oy kullanılmaya başlandı.

 

 

 

 

BAŞKAN ADAYLARI VE LİSTELERİ

 

OSMAN ZEKİ ALŞAN'IN LİSTESİ

 

 Asil Üyeler

 

 1)     Osman Zeki ALŞAN

 2)     Mustafa DERÇİN

 3)     Sadık ATMACA

 4)     Erol ÖZTÜRK

 5)     Erol ÇINAR

 6)     Adnan GÜVEN

 7)     Gökhan Z. NAMLI

 8)     Fatih YARDİM

 9)     İbrahim KAVANOZ

 

 

AHMET ALTINTEPE'NiN LİSTESİ

 

Asil Üyeler

 

1-Ahmet ALTINTEPE

2-Hüseyin AKTAŞ

3-Remzi AYGÜN

4-Ali SOYSAL

5-Hasan ERTEM

6-Musa ÖZTÜRK

7-Kemal KÜÇÜKARSLAN

 

 

 

ŞABAN GÜNAYDIN'IN LİSTESİ

 

Asil Üyeler 

 

1-Şaban GÜNAYDIN

2-Mustafa VARLIK

3-Hacı Kadir  GAYDAN

4-Ali ŞENTÜRK

5-Veysel Karani YILMAZ

6-Sait GÜNER

7-Rıza ÖZER

8-Ali TOPAL

9-Cevdet ÇELİK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Haberler