Seçim Takvimi Açıklandı

Seçim Takvimi Açıklandı

YSK'nın 12 Haziran'da Yapılacak Genel Seçimlere İlişkin Açıkladığı Seçim Takvimine Göre, Seçim Süreci Pazartesi Başlıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlere ilişkin açıkladığı Seçim takvimine göre, Seçim süreci yarın başlıyor. Seçmen listeleri ise muhtarlıklarda 18 Mart 2011 Cuma günü askıya çıkarılacak. 31 Mart Perşembe günü ise askıdan indirilecek.

 

Sandık seçmen listelerinin kesinleşmesinden sonra seçmen bilgi kağıtlarının hazırlanması ve dağıtılması işlemi 24 Nisan 2011 Pazar günü başlayacak. Siyasi partilerin Seçim çevreleri itibariyle milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar, 29 Nisan 2011 Cuma günü ilan edilecek. Gümrük kapılarında 10 Mayıs 2011 Salı günü oy verme işlemine başlanacak. Seçim takvimine göre, seçimin başlangıç günü kabul edilen 14 Martta muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne başlanacak. Bu kapsamda, milletvekili genel seçimine ait parametrelerin SEÇSİS'den tanımlanması işlemleri ve tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü olanların kimlik bilgilerini içeren listelerin cumhuriyet başsavcılıklarından istenerek SEÇSİS'e girilmesi işlemlerine başlanacak. Siyasi partilerin ön Seçim ya da aday yoklaması yaptıkları Seçim çevrelerinde gösterecekleri merkez adayı listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na bildirmelerinin son günü de 30 Mart olacak. 1 Nisanda ön Seçim yapacak siyasi partiler, aday adayları listelerini ve bunlarla ilgili oy pusulalarını çoğaltarak ön Seçim ilçe Seçim kurullarına teslim edecek. Muhtarlık bölgesi askı listelerine, yurt dışı seçmen kütüğüne ve tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listelerine yapılacak itirazların karara bağlanmasının son günü ise 3 Nisan 2011 tarihi olacak. İl Seçim kurullarınca ön seçimle belirlenmiş milletvekili adaylarına ait listeler Yüksek Seçim Kurulu'na 8 Nisanda gönderilecek. Muhtarlık bölgesi askı listelerindeki, Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ndeki değişiklikler işlenerek, seçmen kütükleri 8 Nisan'da kesinleştirilecek. Tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listelerinin, cumhuriyet başsavcılığından istenen ikinci liste ile karşılaştırılarak değişikliklerin SEÇSİS'e işlenmesine de 8 Nisanda başlanacak.

 

Siyasi partilerin genel merkezlerinin, seçime katılacakları Seçim çevrelerine ait aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na, alındı belgesi karşılığında CD ve kağıt ortamında en geç saat 17.00'ye kadar vermelerinin son günü ise 11 Nisan Pazartesi. Siyasi partilerin aday listelerindeki eksiklikleri tamamlamalarının son günü de 16 Nisan Cumartesi. 18 Nisan Pazartesi günü ise Ysk tarafından milletvekili geçici aday listelerinin incelenmesi işlemleri tamamlanacak ve bu listeler ilgili il Seçim kurulu başkanlıkları ile radyo, televizyon ve Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere ilgili mercilere gönderilecek. 25 Nisan Pazartesi günü aday listelerinde meydana gelen eksikliklerin ilgili siyasi partilerce tamamlanarak Ysk'ya bildirilecek.

 

Siyasi partilerin Seçim çevreleri itibariyle milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde 29 Nisan Cuma günü ilan edilecek.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset