Şebeke Çökertildi.

Şebeke Çökertildi.

Akçaabat Jandarma Komutanlığınca başlatılan Operasyon kapsamında göz altına alınan 10 Kişiden 3'ü tutuklandı.

Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Ağustos ayından bu yana yürüttükleri çalışma sonucunda, başkalarının adına kredi kartı çıkarıp dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen bir gruba yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 7’si serbest bırakılırken, 3 kişi ise tutuklandı. Operasyon kapsamında iki kişinin de arandığı öğrenildi.

 

20 MAĞDURDAN 9’UNA ULAŞILDI

 

Alınan bilgilere göre, sahte nüfus cüzdanı temin etmek ve başkalarının adına kredi kartı çıkarmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık yaptıkları, ruhsatsız silah bulundurdukları ve resmi belgelerde sahtecilik yaptıkları ileri sürülen bir grubu takibe alan jandarma, Akçaabat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ağustos ayından itibaren takip başlattı. Şahısların telefonlarını dinlemeye alan jandarma, bankalardan temin edilen ekstre, doküman ve kredi kartı başvurularında kullanılan belgeleri didik didik inceledi. Kurye şirketlerinin kayıtlarını da inceleyen jandarma, kredi kartlarının teslim edildiği şahısları ve adreslerini de saptadı. Elde edilen delillerin yeterli olduğu kanaatine varılınca savcılık talimatıyla iki gün önce operasyon başlatıldı. Trabzon kent merkezi başta olmak üzere, Çarşıbaşı, Tonya ve Vakfıkebir ilçeleri ile Giresun’un Tirebolu İlçesi’nde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise, 2 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 8 adet cep telefonu ve sim kartlar, 122 adet 9 milimetre çapında mermi, 26 adet av tüfeği fişeği, 10 adet kredi kartı, 2 adet sahte pasaport, 1 adet sahte nüfus cüzdanı, bir adet bilgisayar kasası, başkalarına ait 4 ayrı kimlik fotokopisi ile çeşitli sahte evraklar ele geçirildi. Ayrıca adlarına kredi kartı çıkarılan 20 mağdurdan 9’una da ulaşıldığı öğrenildi.

 

7 KİŞİ SERBEST, 3 KİŞİ TUTUKLANDI

 

Jandarmada sorgulanan 10 zanlı, dün akşam saatlerinde Akçaabat Adliyesi’ne sevkedildi. Zanlılardan 3’ü savcılık tarafından serbest bırakılırken, 7’si ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi. Bu kişilerden 4’ü mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Selim A. Murat K ve Muhammet İ. ise tutuklandı. Tutuklananlardan birisinin şebekenin lideri olduğu ileri sürülürken iki kişinin de arandığı belirtildi.

Konuyla ilgili savcılık soruşturması sürüyor.

 

         Operasyonda çok sayıda silah ve sahte belgeler ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler