Sebat'ta Kongre Kararı

Sebat'ta Kongre Kararı

Akçaabat Sebatspor’da Başkan Zeki Öztürk, olağanüstü kongre kararı aldıklarını açıkladı.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Akçaabat Sebatspor’da Başkan Zeki Öztürk, olağanüstü kongre kararı aldıklarını açıkladı.

 

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Öztürk, mevcut yönetimin sayı olarak fazla olduğunu ve karar almakta zorlandıklarını, bu nedenle kongre kararı aldıklarını açıkladı. Öztürk “Daha rahat çalışabilmemiz, daha rahat karar alabilmemiz için yönetim kurulu sayımızda da gerekli azaltmayı yapmak üzere genel kurul kararı aldık. Daha iyi olacağına inanıyorum” dedi.

 

Yönetim olarak Akçaabat Sebatspor’un başarısı için çalıştıklarını ifade eden Öztürk “Bu yönetim 700 milyar civarı borç ödedi. Şuan itibariyle futbolculara borcumuz yok. Sözleşme gereği taahhüt olduğumuz garanti paralar fazlasıyla ödenmiş durumda. Yaptığımız transferlerimiz de ortadadır. Camiadan bazıları, mevcut kadroyu koruyup 5-6 tane de iyi futbolcu arasına serpiştirip, küçük bütçeyle beraber sezonu geçirmek gerektiğini savunuyor. Buna saygı duyarız. Zaten bizim de hedefimiz o, ama geçen yılki kadromuzda 22 futbolcumuzun sözleşmesi bitmiş idi. Bu 22 futbolcuya baktığımız zaman geçen seneki kadromuzun iskeletini oluşturan futbolculardı. Ama biz bu dönem geldiğimizde birçok arkadaşımız kendilerine takım bulmuştu. Çok istedik bu futbolcularla beraber sözleşme yapıp, mütevazi bir şekilde devam etmeyi ama bu arkadaşlar başka takımlar ile anlaştı” dedi.

 

Ligin geçen yıllara göre daha zorlu geçeceğini ve buna göre transfer yaptıklarını da ifade eden Başkan Zeki Öztürk “Geçen sezon aynı takımla 4 maç yapıyorduk. Ama bu yıl çok zor geçecek. Zor geçeceğinin en iyi örneğini son oynadığımız Bandırmaspor verdi. Hangi takımlarla beraber hangi ligde olduğumuza baktığımız zaman, ligin ne kadar zor geçeceğini orda görmemiz mümkün. Bu ligde başarılı olabilmemiz için transfer yapmamız gerekliliği vardı. Biz de canla başla 16 tane yeni futbolcu aldık. Ama bunları zorunluluktan aldık. Alırken de rahat edebilecek olduğumuz düzenli arkadaşlarla ince bir şekilde eleyip aldık. Yoksa bizim elimizde 60-70 kişilik transfer listesi vardı. Bunların içinde kulübe en uygun olabilecek arkadaşlarla sözleşme yapmaya çalıştık. Kadromuzda mevcut olan futbolcularla ve sözleşmesi biten 5-6 arkadaşımızla sözleşme yapabildik. 27 kişilik kadromuz var şu anda. 27 kişilik kadronun maliyeti geçen senenin maliyetinin daha altındadır ve çok daha mütevazıdir” dedi.

 

Akçaabat Sebatspor’da olağanüstü kongrenin 2 Ekim tarihinde çoğunluk sağlanamaz ise 9 Ekimde yapılacağı açıklandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Spor