Sebat'ta Altyapı Seferberliği

Sebat'ta Altyapı Seferberliği

Akçaabat Sebatspor altyapısı son dönemde yapılan ataklar ile gelecek için güven vermeye başladı.


Derviş ALTUNTAŞ'ın haberi..

 

 

Akçaabat Sebatspor altyapısı son dönemde yapılan ataklar ile gelecek için güven vermeye başladı.

Akçaabat Sebatspor’da göreve gelen yeni yönetimin en önemli icraatı altyapıyı özerk hale getirmesi oldu. Yönetim kurulu üyesi Kaya Yemiş’in sorumluluğunu aldığı altyapıdaki gözle örülür düzelme saha sonuçlarını da beraberinde getirmeye başladı. Son olarak deplasmanlı süper gençler kategorisinde Trabzonspor’u çok iyi bir oyunla yenen Kırmızı beyazlılar şimdiden A takıma işaret vermeye başladılar.

Faaliyetler hakkında bilgiler veren altyapı koordinatörü Kaya Yemiş, altyapısı güçlü olmayan kulüplerin geleceklerinin parlak olmayacaklarını çok iyi bildiklerini, bu nedenle altyapıya gereken önemi verdiklerini söyledi. Yemiş açıklamasını şu şekilde sürdürdü “Bu kulübün geçmişinde top oynamış birisi olarak alt yapının ne kadar önemli olduğu ne gibi sorunlar ile karşılaştıklarını çok iyi biliyorum. Göreve gelir gelmez yönetim kurulunda bana bu görev verildi ve çalışmalarımıza başladık. Acil olarak yönetim kurulundan altyapıyı farklı bir kategoride olmasını istedik ve yönetim buna sıcak baktı. Şimdi altyapının gerek ekonomik gerekse malzeme konusunda kulüpten bağımsız bir hale getirdik. Herkes Akçaabat Sebatspor’un ekonomik problemlerini çok iyi biliyor.  Biz kulübe yük olmamak için sporcu velileri ile bir toplantı yaptık. Bu çocukların başarılı olmaları için alınması gereken önlemleri aldık. Burada her sporcunun ailesinde aylık 20 ytl aidat alınması yönünde karar aldık ve alt yapıda her türlü harcama ve giderlerin denetlenmesi için velilerinde içerisinde bulunduğu bir denetleme kurulu oluşturduk. Bu 15 kişiden oluşuyor ve bir okul aile birliği gibi çalışıyor. Bu bizim için çok iyi bir gelişme oldu. Altyapıya yapılan her türlü ayni ve maddi yardımların nereye verildiğini her veli veya üye gelip görme şansına sahip. Bizim amacımız A takıma ihtiyaç duymadan nasıl başarı elde ederiz. Bunun için veliler sporcular Akçaabatlı işadamları ve taraftarları da harekete geçirmeye çalışıyoruz. Bu konuda kimin katkısı olmuşsa kendilerine teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız bize inansınlar verdikleri ve verecekleri her yardımın tam olarak yerine ulaştığından emin olsunlar”

 

 
Tahir Usman, Orhan Kuruçelik, Yönetici Kaya Yemiş, Veysel Sivrikaya altyapıyı glecek için hazırlıyor.

 

GELECEĞİN HOCASINI VE SPORCUSUNU YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ.

 

Kaya Yemiş, “altyapıdan A takıma ve diğer bölge takımlarına sadece sporcu yetiştirmeyeceğiz. Bunun yanında hoca ve hatta yöneticilerde yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Üç değerli hocamız var.  Veysel Çelik hocamız Süper Genç ve Amatör takımda, Ahmet Kuruçelik B genç ve Yıldız takımda, Hazırlık ve minik gruplarda ise Tahir Usman görev yapıyor. Akçaabat’ta alt yapı konusunda kendini ispat etmiş hocalar bunlar, onlar 7 grupta özverili bir şekilde çalışıyor. Yavaş yavaş bunun meyvelerini toplamaya başladık. Bakıldığı zaman altyapıdaki gruplarda mücadele veren takımlarımızın gösterdikleri başarılarılar ortada. Bu başarılı sporcuları ve hocaları gelecekte A takımda ve bölge takımlarında görmek için çalışıyoruz” dedi.

Akçaabat Sebatspor altyapısındaki sporcular her kademede forma mücadelesi veriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Spor