Sebatspor Ne Hallere Düştü

Sebatspor Ne Hallere Düştü

Akçaabat Sebatspor'un içinde bulunduğu durum içler acısı.

Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Akçaabat Sebatspor, bin bir zorlukla ayakta kalma mücadelesi veriyor. Ligde geride kalan 14 haftada sadece 2 galibiyeti bulunan Kırmızı-Beyazlılar, saha sonuçlarını bir kenara bırakırken kulübün borçlarını temizlemek için mücadele vermeye başladı. 1999-2000 sezonunda başlayarak 3 yıl ardı ardına şampiyon olan ve 4 kategori birden atlayan Kırmızı-Beyazlılar, 80 yıllık tarihinde süper lige çıkmayı başarmıştı. Ardından yapılan yanlış transferler har vurup harman savurmalar şimdilerde kulübü adeta iflasın eşiğine kadar getirdi. Mevcut yönetim ise dipsiz kuyuyu andıran borç batağını nasıl temizleyeceğini kara kara düşünmek zorunda kalıyor.

 

Dibe Demir Attık

 

Faruk Özak, Şenol Güneş, Kadir Özcan ve Serdar Bali gibi ünlü futbol ve siyaset adamlarını yetiştiren Akçaabat Sebatspor, süper ligde oynadığı yıllarda Ogün Temizkanoğlu, Yusuf Şimşek, Ali Eren, Oktay Derelioğlu ve Orhan Kaynak gibi yıldız olmuş futbolcuları bünyesine katan ve bununla birlikte süper ligde 2 sezon direnebilen Kırmızı-Beyazlılar, 2004-2005 sezonunda veda ettiği süper ligden sonra bir türlü toparlanamadı ve 2.Lig’e kadar geriledi. Şimdilerde bulunduğu ligde kümede kalma mücadelesi veren Kırmızı-Beyazlılar, bu sezon da henüz ligin 14. haftası olmasına rağmen ligin dibine demir atmış durumda ve ekonomisiyle birlikte geleceği de çok parlak gözükmüyor.

 

Önü Kesilmeye Çalışılıyor

 

Süper ligden düştükten sonra gelen yönetimler Akçaabat Sebatspor’u borç batağına sürüklerken her sezon icra memurları her gün kulüpten bir şeyleri alıp götürüyor. Sezon başı göreve gelen Zeki Öztürk başkanlığındaki yönetim, Cumhuriyet ile yaşın kulübün borçları temizleyip Kırmızı-Beyazlıları aydınlık yarınlara taşımak için mücadele verirken adeta önü kesilmeye çalışılıyor. Her an yeni bir icranın gelmesinin beklendiği Kırmızı-Beyazlılarda en son gelen icra memurları kulübün tanışabilir mallarını adeta boşaltırken sadece futbolcuların, teknik direktörün ve kulüp müdürünün odasına dokunulmadı. İcra memurları geri kalan her şeyi kamyonlara yükleyip götürdü. Bu da yönetimde şok yarattı.

 

Toplantı Ayakta Yapılacak

Bunlarla birlikte geçtiğimiz hafta kulübün alt yapı sporcularına ait otobüse de hacizli olduğu gerekçesiyle trafik polisleri tarafından el konulmuştu. Yaşanan gelişmelere karşılık artık hiçbir hamlede bulunulmayacağı belirtilirken, yönetimin toplantıları da artık ayakta yapacağı, çünkü oturacak koltuk bile kalmadığı ifade ediliyor. Görünürde federasyona 3,5 milyon TL borcu olan Akçaabat Sebatspor’da yöneticiler artık nereden ne kadar bir borcun çıkacağını kestiremiyor. Her an gelebilecek olan yeni bir hacze karşı hazır olan Kırmızı-Beyazlılarda yönetim artık kulübe yeni eşya da almayacak. Çünkü alınan malzemelere icra geleceğinden endişe ediliyor. Artık bu kara günlerin de sona erdirilmesi isteniyor.

 

Kulüp Müdürü Zafer Yaldız'ın Açıklamaları..

 


AKÇAABAT SEBATSPOR'A İCRA ŞOKU
Yükleyen adomedya. - Yepyeni haber videoları

 

20 Yılın Üzerinde Akçaabat Sebatspor'da görev yapan ve birçok başarılara şahit olan masör Osman Zeki  Durna'nın sitemize yaptığı açıklamalar.

 

 
sebat-hakkı
Yükleyen adomedya. - Dünyadan haber videoları

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Spor