Sebat Güçlü Bir Camiadır

Sebat Güçlü Bir Camiadır

Sadi Tekelioğlu: “Sebat güçlü bir camiadır buradan çıkar. Sayın Öztürk’e camia ve ilçe ileri gelenleri sonuna kadar destek olmalı."dedi.

 

 
Samsun Ve Kocaeli Örneği Var

Akçaabat Sebatspor’u Süper Lig’e çıkaran teknik adam olarak tarihe geçenlerden olan Sadi Tekelioğlu kulübün içinden geçtiği durum gereği asla karamsarlığa düşülmemesi gerektiğini açıkladı. Tecrübeli teknik adam Akçaabat Sebatspor’un güçlü bir camia olduğunu kaydederek: “Kulübün içinde bulunduğu durum gereği sağlıklı kararlar alma adına asla ümitsizliğe yer verilmemelidir. Zamanında Samsunspor ve Kocaelispor takımlarının da 40 trilyon borcu vardı, şimdi de var. Önemli olan diyalog yolunu kapatmadan kimin gerçekten alacağı varsa bu isimlerle bir araya gelinmesi ve bir çözüm yolu aranmasıdır” dedi.

Çıkış Yolu Bulunacaktır

Kulübün borçlarının uzun vadeye yayılarak çözülebileceğine işaret eden Tekelioğlu şunları söyledi: “Sonuçta bu kulüpten alacağı olanlar bu kulüpte yöneticilik yapmış, kulübün içinde olmuş insanlar, hak etmişlerse bunlar ödenecektir. Sebat büyük bir camiadır. Şu yapılabilir: kulübün sabit gelirleri olacaktır, gerek iddia, gerek Federasyon, gece organizasyonları ve varsa diğer gelirler borçlara yönlendirilir. Oyuncu seçiminde dikkatli bir yol izlenir, hem ekonomik yapıyı sarsmayacak hem de kulübün sırtındaki borçları hafifletecek tarzdaki politikalarla bu noktadan bir çıkış yolu üretilebilir. Sebat bunları yaptığında iki yıl sonra bile örnek bir kulüp haline gelebilir.”

Öztürk Sahiplenilmeli

Köklü bir tarihi olan ve potansiyel gereği ciddi avantajları olan Sebat kulübünün önünde olimpiyatlar sonrası tesis de kazanacağını ifade eden Tekelioğlu: “Kulübün önündeki tesisten olimpiyatlar sonrası Sebat kulübü faydalanacaktır.

Bunlar iyi değerlendirilmelidir. Şuan mevcut başkana da başta Akçaabat halkı olmak üzere, Kaymakam, Belediye Başkanı, milletvekilleri çok değil az bir destekle bile verdiğinde çok şey değişebilecektir. Bu güçler parça parça birleştiği zaman bu kulüp tekrar Süper Lig’e de çıkabilir. Sebat iyi idare edildiği sürece asla hayal değil ki bunu teknik direktör olarak 2002-2003’te bizzat yaşadık kimsenin hesap etmediği bir zamanda ilçe takımı olarak Süper Lig’e çıkar. Bunun bir daha gerçekleşmemesi için hiçbir neden yoktur.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor