Şantiye Açılacak

Şantiye Açılacak

AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş Şinik Şantiyesi'nin hammadde işleme ruhsatının iptal kararının iptal edildiğini söyledi.

Akçaabat İlçesi’ne bağlı Şinik Beldesi’nde faaliyet gösteren ve Merkez İlçe ile birlikte Akçaabat ve Trabzon’un batı ilçelerindeki köy yolların altyapısı için malzeme üretimi yapan Trabzon İl Özel İdaresi Konkasör Şantiyesi’nin kapatılmasıyla ilgili AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, açıklama yaptı.

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, yapılan girişimler sonucu iptal edilen hammadde işleme ruhsatı iptali kaldırıldığını ve diğer  eksiklerin giderilmesiyle sorunun bir an önce halledileceğini söyledi.

Çavuş, konkasör şantiyesinin kapatılması için çevredeki vatandaşların şikâyette bulunduğunu mahkemenin de konuyla ilgili bilirkişi görüşüne başvurduğunu ancak Trabzon İl Özel İdaresi’nin bu bilirkişi raporuna zamanından itiraz etmesi gerekirken etmediğini ve bu nedenle şantiyenin kapandığını ifade ederek, "Ancak şu anda hem kurum hem de bizler şantiyenin tekrar hizmete girmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Burasını mutlaka faaliyete geçirmeliyiz. Aksi halde bölgedeki köylerde bu yıl çıkarılan ödeneklerin hiçbiri yerine getirilemeyecek. Köylere yatırım olmayacak " dedi.

 

Çavuş, şantiyenin 1982 yılından bu yana bölgeye hizmet verdiğini de kaydederek, "Burası 1982 yılında açılmıştı. 2007’de burayı modernize ettik. Bunun için de Bakanımız Faruk Özak’ın katılımıyla bir tören düzenlenmiştir. Trabzon’umuzun köylerindeki yolların standartlarının yükselmesinde bu şantiyenin çok büyük katkıları olmuştur. Bu katkının devam etmesi için eksikliklerin giderilmesi ve şantiyenin hizmete sokulması gerekiyor. Netice itibariyle ruhsattan dolayı kapalı durumda bekleyen şantiyede görev personel ve ekipman da hizmet üretememektedir. Bu şantiye günde bin ton malzeme üretiyordu. Nereden bakarsanız bakın burada devletin ve bölgenin ciddi bir kaybı vardır. Kamusal hizmet de aksamaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Çavuş, bölgede bulunan vatandaşlarında mağdur olmalarını istemediklerini belirterek bunun ne gerekiyorsa kanunlar çerçevesinde alınacak önlemleri alınması için mücadele edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler