Şampiyonluğumuzu kutlayacağız

Şampiyonluğumuzu kutlayacağız

Sanatçı Sinan Yılmaz, yürüyüşe katılma nedenlerini anlattı

Trabzonsporlu taraftarların geçtiğimiz Pazar günü İstanbul’da düzenledikleri büyük yürüyüşe katılan ünlü sanatçı Sinan Yılmaz, yürüyüşe katılma nedenlerini Günebakış Gazetesi'nden Berkant Parlak'a anlattı. Başından sonuna kadar yürüyüşte yer alan ve basın açıklaması yapıldığı sırada konuşmacının hemen yanında bulunan Yılmaz, yürüyüşe Türk futbolunun değerleri için katıldığını söyledi.

Fenerbahçe’nin şike zanlısı Başkanı Aziz Yıldırım ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in Türk futbolundan uzaklaştırılması gerektiğini savunan Yılmaz, sanatçı olarak böyle bir eyleme katılmasının kendisine getirecek olası olumsuzluklara ise aldırış etmeyeceğini kaydetti.

Ne olursa olsun, hiçbir şekilde Trabzonsporlu kimliğinden taviz vermeyeceğini belirten Yılmaz şöyle konuştu: “Ben öncelikle oraya Türk futbolunun değerleri için oraya gittim. Yani Türkiye’deki sürülmüş olan lekeden dolayı buna karşı yürümek için gittim. Şu an benim 13 yaşındaki çocuğum Aziz Yıldırım’ı gördüğü zaman ‘Baba bu şike yapan başkan değil mi?’ dediği zaman bu demektir ki 13 yaşındaki çocuk şikeyi bu yaşta biliyorsa, 60 yaşına kadar yapılan şikeler, kalleşlikler göz önünde kalacaktır.”

FUTBOLDAN UZAKLAŞTIRILMALILAR
Türk futbolunun değerlerinden sonra bir de Trabzonspor’un hakkı için yürüdüğünü vurgulayan Yılmaz, “Trabzonspor’un haklı olduğu bir yürüyüşe katıldım. Bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu olarak katıldım oraya. Trabzonspor 2010-2011 yılının lig şampiyonudur. Bunu koskoca futbolun devi, futbolu yöneten mahkemeler olan UEFA, CAS onaylamışsa burada Trabzonspor’un hakkı yeniliyordur. Fenerbahçe ve TFF’nin başkanları çok iyi biliyorlar. Fenerbahçe Aziz Yıldırım tarafından parasız bir duruma düşürüldüğü için, Trabzonspor’a şampiyon olduğu senenin hakkı olan parayı vermemek için Trabzonspor’u oyalayıp duruyorlar. Yıldırım Demirören denen şahsiyet kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiği için Trabzonspor’un ne kupasını veriyor, ne de parasını. Beşiktaş’ı batıran adamı nasıl federasyon başkanı yapıyorlar anlamıyorum. Hayretlere düşüyorum. Bu iki şahsiyet Türk futbolundan uzaklaştırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

O KUPAYI VERECEKLER
“Bizim Fenerbahçe’ye karşı bir tavrımız yok” diyen Sanatçı Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “O gün orada Aziz Yıldırım karşıtı Fenerbahçeli arkadaşlar da vardı. Aziz Yıldırım ve onun yandaşları olan şahsiyetler Türk futbolunun içinden gitmediği sürece Türkiye’de hiçbir zaman temiz futbol olmayacaktır. Biz o gün orada gelecekteki çocuklarımızın temiz futbol görmesi için o yürüyüşe katıldık. Bu bizim birinci yürüyüşümüzdü. İkinci yürüyüşümüz de olacak. Ama inşallah üçüncü yürüyüşe bizi mecbur etmezler. O gün orada çok güzel ilgi vardı taraftardan. İnsanlar sürekli tebrik ediyorlardı. Çevik Kuvvet polisleriyle sohbet ettik. Biz oraya bir yere zarar vermeye gitmedik. Hakkımız olan kupayı
istemek için gittik. Trabzonspor 2010-2011 lig şampiyonudur. Biz bu şampiyonluğu kutlayacağız. Bu kupayı bize seve seve verecekler.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler