Şampiyon Boksörlere Kaymakamdan Ödül

Şampiyon Boksörlere Kaymakamdan Ödül

I. Uluslararası Büyük Erkekler "Başbakanlık" Boks Turnuvası Ankara’da düzenlendi.

34 Ülkeden Toplam 327 Sporcunun katıldığı şampiyonada Türkiye,  erkeklerde 4 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya kazandığı turnuvada Ülkemizi temsil eden Akçaabat’lı Milli Boksörlerimizden 48kg’da Ferhat Pehlivan 1. olurken, 64kg’da Yakup Şener ise 2. olmuştu.

 

48kg’da Ringe çıkan başarılı boksörümüz Ferhat Pehlivan çeyrek final maçında Çin, yarı final maçında Kazak ve Final maçında ise güçlü Rus rakibini mağlup ederek birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.

 

64kg’da Ringe çıkan bir başka Akçaabat’lı sporcumuz Yakup Şener, eleme maçında İngiliz, çeyrek final maçında Rus, Yarı final maçında İsveçli rakiplerini mağlup ederek adını finale yazdırmayı başarırken, final maçında ise karşılaştığı ünlü Macar rakibiyle müsabaka sonunda (2-2) berabere kalırken hakem tercihi müsabaka Macar rakibine verilirken sporcumuz ise gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı.    

 

1.Başbakanlık Uluslararası Boks Turnuvasında önemli başarıya imza atan sporcular ile Trabzon Boksunun duayeni olan Hasan Değermenci, İlçemizin başarılı boks antrenörleri Mehmet Değermenci ve Atlar kalkışım, Akçaabat Karnet Spor Kulübü Başkanı Erkan Parlayan’dan oluşan heyet Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan’ı makamında ziyaret etti.

 

Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan 1.Başbakanlık Uluslar boks turnuvasında elde edilen başarının büyük bir başarı olduğunu belirterek” kendilerinden göstermiş oldukları başarılarının artarak devam etmesini beklediklerini söyledi.

 

Boks Antrenörleri ise turnuvada elde ettikleri başarının küçümsenemeyecek bir başarı olduğunu belirterek, önümüzdeki Haziran ayı içerisinde Rusya’nın Moskova şehrinde gerçekleştirilecek olan Büyükler Avrupa Boks şampiyonası öncesi sporcularımız çok ciddi bir hazırlık sınavından başarı ile geçerek son durumlarını gördüklerini söylediler.


Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan dereceye giren sporcuları altın ile ödüllendirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Spor