Salı Pazarı

Salı Pazarı

Akçaabat'ta neler oluyor...

 

MHP SÖĞÜTLÜ’YLE ÖVÜNÜYOR
MHP Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar en son yaptığı açıklamada Akçaabat Belediyesi’ni sert bir dille eleştirmiş, açıklamasını da kendi partilerinin belediyesi olan Söğütlü Belediyesi’ni örnek göstererek açıklamasını, “Söğütlü Belediyesi sınırları içinde aynı malzemelerle yapılan ve aynı metrajlardaki bir gayrimenkulun Akçaabat’takine nazaran 2 kat olduğu açık ve net ortadadır. Bu durum bile belediyeciliğin ben yaptım oldu mantığıyla değil de uygulanabilir projeleri ortaya koyarak ve bu projeleri ehil ellerin bu projeleri hayata geçirmesiyle olabileceğini net bir şekilde göstermektedir.” şeklinde tamamlamıştı. Ayrıca MHP Akçaabat’ın 2014 yerel seçimleri için şimdiden aday nabzı tutmaya başladığı öğrenildi.

HALK EĞİTİM BİNASINDA BELİRSİZLİK
Akçaabat Halk Eğitim binasında belirsizlik sürüyor. Akçaabat İmam-Hatip Lisesi binasının bir köşesinde hizmet vermeye çalışan halk eğitim merkezinin, imam hatip lisesinin öğrenci nüfusunun arttığından binanın tamamını kullanmak üzere yapılan protokole bağlı olarak halk eğitim merkezini binadan çıkartmak istiyor. Bir süredir Akçaabat’ın gündeminde olan halk eğitim binasına halen daha bir çözüm bulunamaması akıllarda soru işareti bırakıyor. Bir süre sonra binasını boşaltacak olan Akçaabat İlçe Jandarma’nın binasının halk eğitim merkezine verileceği yönündeki duyumlar ise halen daha netlik kazanmadı.

MHP İL SEÇİMLERİNDE AKÇAABAT'IN TAVRI
Milliyetçi Hareket Partisi’nin il başkanlık seçiminde Akçaabat’ın tavrı merak konusu. Pazartesi günleri ilçe başkanlığında istişare toplantıları gerçekleştiren ilçe yöneticileri arasında herhangi bir görüş birliği olmadığı öğrenildi. Olası adaylar arasında olabilecek mevcut başkan Nihat Birinci’yle, Muhammet Demeli arasında fikirler ortaya çıktığı iddia ediliyor. Ancak Koray Aydın’ın genel başkan adayı olma ihtimali tüm dengeleri değiştirecek gibi görünüyor.

MUHTARLAR DERNEĞİ HIZ KESMİYOR
Akçaabat Muhtarlar Derneği faaliyetlerinde hız kesmiyor. Konya vali yardımcılığına atanan Akçaabat eski kaymakamı Erol Özkan’ı Konya’da ziyaret eden ve ardından Ankara’da mecliste milletvekilleriyle buluşan Akçaabat Muhtarlar Derneği AK Parti genel merkezinde genel başkan yardımcısı Bülent Gedikli’yle de bir görüşme yapmıştı. Görüşmede Akçaabat adliyesinin kapanmayacağı haberini genel başkan yardımcısı Bülent Gedikli’nin Adalet Bakanı Sadullah Ergün’ü bizzat aramasıyla öğrenmişti. Son olarak Vakfıkebir ilçesi muhtarlarını da ziyaret eden Akçaabat Muhtarlar Derneği yapmış olduğu faaliyetlerle göz doldururken, muhtarlar derneği başkanı Eyüp Gedikli ilçeleri ve bölgeleri adına ne gerekiyorsa ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını söyledi.

AKÇAABATLI ESNAF TEPKİLİ
Akçaabat İlçesi’nde bir grup esnaf belediyenin cadde üzerindeki yolu belli aralıklarla yıkamadığından şikayetçi. İlçenin İnönü Caddesi üzerinde bulunan bir esnaf açıkta sergilenen meyve ve sebze olduğunu belirterek, “Cadde çok kirli, belediye caddeyi yıkamıyor. Kirlenen yoldan kalkan toz haliyle meyve ve sebzelerin üstüne kalkıyor. İnsanlara sağlıksız ürün satmak istemiyoruz. Kendi uğraşılarımızla dükkanımızın önünü temizliyoruz ama bu da yetmiyor” şeklinde isyan etti.

GAZETECİ CENGİZ BÖLÜKBAŞI, DANIŞMAN OLDU
Trabzon’da çeşitli televizyon ve gazetelerde kameraman muhabir olarak görev yapan Cengiz Bölükbaşı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığı’nın basın danışmanı oldu. Bir süredir Akçaabat’ta yerel bir gazete ile internet sitesine de haberci olarak destek veren Bölükbaşı, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin basınla alakalı toplantılarını da organize ediyordu. Bölükbaşı artık resmi olarak CHP Trabzon İl Başkanlığı’nın basın danışmanı olarak görevini sürdürecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler