Salı pazarı

Salı pazarı

Akçaabat ile ilgili "SALI PAZARI"na yansıyanlar buhafta da gazeteci Berat Topal imzasıyla sizlerle

Başkandan Dekana cevap

 

Akçaabat kamuoyunda gündemi meşgul eden tekel binaları konusunda Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandil açıklama yapmıştı. Kandil açıklamasında kendilerine verilen binanın ileride yeterli gelmeyeceğinden diğer binalardan da kendilerine verilmesini istemişti. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada  üniversite yönetimince kendilerinden resmi olarak böyle bir talep gelmediğini, bu talebi gazetelerden okuduğunu ve çok şaşırdığını belirtti. Türkmen ayrıca üniversiteye verdiğimiz binanın  yeterli gelmeyeceğini belirtiyorlar hem de yapılan tadilatta binanın kat sayısını beş den dörte indirdiler, bir diğer binayı ise komple yıkarak yerine yeni bina yapmadıkları görüyoruz bu da demektir ki kendilerine bina lazım değil, önce insanlar ellerindeki mevcut kaynaklarını en verimli şekilde kullanmalıdır diyerek konuya farklı bakış açısı kazandırdı.

 

Nihat Usta yok dedi

 

Geçen hafta yapılan Akçaabat Köftesinin Standartlarını Koruma Derneği kongresinde başkanlığa Mehmet Kırandi  seçilmişti. Yeni yönetim kurulu listesinde ise Nihat Usta’nın da ismi vardı. Nihat Usta konuyla ilgili olarak beni aradı ve kendisinin bundan haberi olmadığını kongrenin yapıldığı gün kendisinin il dışında olduğunu belirterek yönetim kurulu listesine kendinin başkan yardımcısı olarak yazıldığını burada öğrendiğini belirtti. Kendisinin bilgisi dahilinde olmayan böyle bir işte olmayacağını belirterek gerekli resmi yazıyı yazarak yönetimden hemen istifa ettiğini belirtti. Nihat Usta ayrıca Akçaabat Köftesinin bir marka olduğunu bu markanın ise öncelikle sevgiyle ve ona göstereceğimiz ilgiyle ve kaliteli üretimle korunacağını daha sonrasında ise böyle sivil toplum kuruluşları kurarak destek verilebileceğini belirtti.

 

TEDAŞ’ a vatandaş tepkisi

 

İlçemizin en büyük mahallesi olan Yaylacık Mahallesi’ndeki vatandaşlardan Tedaş’a çok yoğun bir tepki var. Mahallelerindeki trafonun yaklaşık otuz yıl önce yapıldığını ve sürekli olarak arıza çıkardığını geçen haziran ayında çıkan yangında büyük bir kısmının yanmasına rağmen gereken tamirinin yapılmadığını belirttiler. Mevcut sistemin yıllar geçmesine rağmen nüfusun hızla gelişmesine rağmen yenilenmediğini ve mevcut abonelere yeterli elektrik akışı sağlanamaması nedeniyle çoğu evde elektrikli eşyalarda arızalar meydana geldiğini belirtiyorlar. Bir günde yaklaşık on defadan fazla elektriklerin kesildiğini ve arızanın bir türlü giderilemediğini belirten vatandaşlar Tedaş’ı aradıklarında ise kendilerine muhatap bile bulamadıklarını arıza ihbar telefonuna kimsenin cevap dahi verilmiyor.  Tedaş Müessese Başmühendisi Hasan İncehasan’ı aradıklarında ise  sorunun giderileceğini fakat bunun zaman alacağını personel sıkıntısından dolayı bazı işlerde aksamaların meydana geldiğini eldeki mevcut  personelle hizmet vermeye çalışıyoruz demiş. Vatandaşlarda illa bu elektrik sorunundan dolayı birilerinin ölmesi mi gerekiyor yetkililer elektrik sorununu bir an evvel çözmelerini istiyoruz aksi halde bütün mahalle toplanarak sivil toplum örgütlerinin de desteğini alarak eylemler yapmaya başlayacaklarını belirttiler. Bende aynı mahallede ikamet ediyorum, çekilen sıkıntıya bizzat şahidim. Tedaş Akçaabat Başmühendisi  Hasan İncehasan’ın sıkıntıyı gidermek için çalışmalara bir an evvel başlayacağını ümit ediyorum.

 

 

Altıntepe’den Alşan’a ziyaret

Şubat’ta yapılacak olan Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı için adaylar çalışmalarına devam ediyor. Başkanlığa kısa bir süre önce adaylığını açıklayan Hüseyin Altıntepe, başkan adayı ve mevcut başkan Osman Zeki Alşan’ı makamında ziyaret ederek seçimin demokrasi içerisinde geçmesi temennisinde bulundu. Altıntepe, her adayın Akçaabat esnafına daha iyi yaşam standardı ve güvenli bir gelecek ortaya koymak niyetiyle yola çıktığını, her adaya saygılarının sonsuz olduğunu belirtti. Altıntepe “Bu bir demokratik seçimdir. Kim kazanırsa kazasın, kazanan Akçaabat olacaktır. Kendisini esnafa iyi anlatan, ortaya güzel projeler koyan kişiye esnaf gereken desteği verecektir, biz de yeni projeler ile yola çıktık, amacımız Akçaabat esnafına faydalı olabilmek” diye konuştu.
Osman Zeki Alşan ise adayların çoğalmasının demokrasi açısından sevindirici olduğunu, yapılacak seçimin başkan olarak huzurlu ve güvenli bir ortamda yapılabilmesi için elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade etti.
2 Şubat'ta Akçaabat Yaprak Düğün Salonu'nda yapılacak olan Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı seçimi için şu an da üç aday bulunuyor.

...................................

22.01.2008 salı

Belediye tiyatrosundan yeni oyun

 

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Belediye Tiyatrosu, yeni sezon hazırlıklarına başladı.

1999 yılında kurulan ve her sezon bir oyun ile perdelerini açan ve Akçaabatlılar' ın tiyatroya olan özlemlerini gideren Belediye Tiyatrosu bu yıl Tayfun Türkili' nin “Dokuz Canlı” isimli oyununu sahneleyecek.

Polisiye komedi olan 2 perde ve 17 tablodan oluşan 8 karakterin bulunduğu oyunda, 40 yaşını aşkın bir kişinin eşi ve metresi arasında sıkışıp kalması konu ediliyor.

Belediye Tiyatrosu'nun yönetmenliğine getirilen Merkez İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Temel Altuntaş, oyunda rol alacak kişileri belirlemek için ilk toplantıyı Belediye Kültür Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yaptı.      

 

 



 

Emniyet binası projesi onaylandı

 

Akçaabat Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının iç kullanımı yeterli olmaması nedeniyle bir proje dahilinde tadilat yapılarak daha kullanışlı hale getirilmesi için hazırlanan proje Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Projeye göre üst katlarda bulunan dört adet lojman katından üçünün hizmet binasına katılması, binanın sahil tarafından da bir giriş kapısı yapılarak hizmet binasının daha kullanışlı hale getirilmesi planlanıyor. Yaklaşık on beş gün süreceği tahmin edilen Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü teknik ekiplerince yapılan incelemenin ardından ihale süreci başlayacağı belirtildi. Proje de bir aksaklık olmazsa tadilatın Ağustos ayında bitmesinin ardından hemen hizmete açılacağı belirtiliyor. Bu proje sayesinde personelin daha rahat bir çalışma alanı bulacağından hizmetlerde daha da kaliteli olacağı belirtiliyor. Bu projeyi hazırlayarak Akçaabat Emniyetinin hizmet binası sorununu epey bir süre gündemden kaldıran Emniyet Müdürü Abdurrahman Tosun’a teşekkür ediyorum.

 

 

Tekel binası otel oluyor

 

Tekel binalarından kalan son bina için Akçaabat Belediyesinin otel yapma projesi Akçaabat kamuoyu tarafından tartışılmasına rağmen Akçaabat Belediyesi aldığı kararla bunu resmileştirdi. Yaklaşık iki aydır gündemi meşgul eden konu belediye meclisinde de hayli hararetli tartışmaların yaşanmasına neden olmuştu. Meclis üyelerinin bir kısmının projeye sıcak bakmamasına rağmen binanın otel olması kararlaştırıldı. KTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığının’ da binayı almak istediği ve bunun içinde Akçaabat Belediyesi ile bir dizi görüşmeler yaptığı fakat olumlu bir netice alamadığı belirtildi. Kamuoyunda yaygın kanaate göre AK Partinin karayolları arazisi üzerine hastane yapımı ve diğer projelerle  Akçaabat’a kalıcı hizmetler yapılarak bırakılmasına karşılık olarak da  Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in tekel binalarında kalıcı hizmetler yapmaya başlamasını ise tesadüf olmadığı belirtiliyor.

 

Kulis çalışmaları hızlandı.

 

Akçaabat Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanlığının 2 Şubat 2008 tarihinde yapılacak olan kongrede başkanlığa aday olan Şaban Günaydın seçim çalışmalarına hızlı şekilde devam ediyor. Şaban Günaydın  ekibi ile birlikte gece gündüz ayrımı yapmayarak tüm Akçaabat esnafını gezdiği belirtildi. . Şaban Günaydın  yaptığı açıklamada  “Akçaabat’ ta ki bazı sivil toplum örgütlerinden tam destek aldığını diğerleri ile olan görüşmelerinin hala devam ettiğini belirtti. Esnaf ziyaretlerinde gördüğü ilgiden hayli memnun olduğunu ve kendisine göstermiş oldukları yoğun ilgi ve alakadan dolayı esnafımıza teşekkür ediyorum” dedi. Seçimin 2 Şubat 2008 tarihinde yapılacağı bu tarihte çoğunluk sağlanamadığı takdir de ise 9 Şubat tarihinde yapılacak. 

 

Eyüp Gedikli’ den 2007 değerlendirmesi

 

Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şubesi Başkanı Eyüp Gedikli 2007 yılında Akçaabat’ta yapılan çalışmaları değerlendirdi. Gedikli yaptığı açıklamada “2007 yılında Akçaabat’ta uygulanan yoğun program sayesinde özellikle kırsal kesimde ve köylerimizde ki çalışmalarda planlanan programdaki yatırımların gerçekleştirildiğini bununda kendisini bir hayli memnun ettiğini belirtti. İl Özel İdaresi tarafından Akçaabat’a  aktarılan ödeneğin eşit şekilde ihtiyaçlar göz önünde bulundurarak köylerimize dağıtımı yapılmış ve bu çerçevede yapılması gereken yatırımlar da tamamlanmıştır. Akçaabat’ın yüz ölçümü, yol ağı uzunluğu, yerleşik ve günlük nüfusu,  gibi özelliklerinin göz önüne alınarak Akçaabat’a 2008 yılında aktarılacak olan ödeneğin miktarı belirlenmelidir. Akçaabat’ta 2007 yılında ki yatırımların yapılmasında katkısı olan başta Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak’ a, Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur’a, İl Genel Meclis Üyelerine, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş’a ve diğer emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Söğütlü’ ye AB’den mali destek

 

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi, TR 90 Düzey II Bölgesi (Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon) Kalkınma Programı Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı altında hibe almaya hak kazananların listesini yayınladı.

2 Ocak 2008 tarihinde yayımlanan ve 80 projenin hibe yararlanıcısı olarak belirlendiği listede Akçaabat'tan sadece Söğütlü Belediyesi yer aldı.Finansman kaynağının yüzde 75’lik bölümünü Avrupa Komisyonu’nun, yüzde 25’ini ise Türkiye Cumhuriyeti'nin karşılayacağı projeler arasına “Meslek Edindirme ve Toplumsal Uyum Projesi” ile giren Söğütlü Belediyesi’ne, tespit edilen proje bedelinin yüzde 90'ı hibe olarak verilecek.

Söğütlü Belediyesi tarafından 12 aylık bir zaman dilimi içerisinde uygulanacak olan projeye verilen hibe miktarı 60.683,67 avro olarak açıklandı. Söğütlü Belediye Başkanı Ömer Katırcıoğlu böyle güzel bir proje hazırlayarak Avrupa Birliği’nden maddi destek almayı başardığı için kendisine teşekkür ediyoruz.

 

 

 



08.01.2008

Tekel binasına otel projesi

 

Akçaabat’ta bulunan eski tekel binaları atıl durumdan kurtarılarak yeni projelerle vatandaşların ve Akçaabat’ın hizmetine sunuluyor. Caddenin üst kısmında olan binalar ise KTÜ’ ye bedelsiz olarak devredildi ve buranın  güzel sanatlar fakültesi olarak hizmet vermesi için binalarda gerekli olan tadilat çalışmaları tamamlanmak üzere. Caddenin alt kısmında bulunan binaların ise otel yapılması için Akçaabat Belediyesi’nce çalışmalar devam ediyor.Geçen haftaki belediye meclis toplantısında bu konu tartışıldı. Meclis üyelerinin çoğunluğu bu projeye destek verirken bir kısmı ise olumsuz görüş bildirdi. Olumsuz görüş bildiren üyeler ise pek de haksız olmadıkları ortaya çıktı, Bu alandaki alt yapı çalışmalarının yetersiz olduğu herkes tarafından biliniyor, o caddede çözümü kolay olmayan bir trafik sorunu var, mevcut cadde üzerinde iki tane ilk öğretim okulu var ve okul giriş ve çıkış saatlerinde bırakın caddeden araçları,  yayların bile yürümesi güç halde ve sezon başında öğrencilerini kabul edecek olan  KTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ki diğer personelleri ile birlikte yaklaşık iki bin kişi de bu caddeyi kullanacak ve şu anda bu tür ciddi sorunların olduğu yere sizler kalkıp otel inşa edilecek ve bu keşmekeşin içerisinde insanlar gelecek de orada dinlenecek bence bu prematüre bir yatırım olur. Akçaabat’ a yapılacak olan yatırımlara karşı değiliz ama yapılan yatırımların ise Akçaabat’a yakışır ve faydalı yatırımlar olmasını istiyoruz.

 

CHP kongresinde bilinmeyen tartışma

 

 

CHP Akçaabat İlçe Başkanlı seçimi yapıldı ve delege başkanlık için Mustafa Natir isminde hemfikir oldu. Natir ikinci kez ilçe başkanlığı koltuğuna oturdu. Başkan Mustafa Natir’i CHP delegesi seçimle iş başına getirmesine rağmen salonda yaşanan bir tartışma ise delegeye ve CHP yönetimince alınan karara itiraz edilmesi CHP de neler oluyor sorusunu akıllara getirdi. İlçe Başkanı Mustafa Natir oyunu kullanırken gazetecilere poz verdi ve daha sonra salona yaklaşırken bir partili tarafından yüksek sesle kendisine anlayamadığız bir şeyler söyleyerek tepki gösterdi. Partiliye İlçe Başkanı Mustafa Natir’ in sözleri ise” bu partide vefasızlık yoktur bu listede kimseye haksızlık yapılmamıştır, liste CHP’nin önde gelenleri tarafından konsensüs sağlanarak  hazırlanmıştır, ve kimseye de haksızlık yapılmamıştır”  demesine rağmen partili sinirli bir şekilde tepki göstermeye devam etti. Daha sonradan öğrendiğimiz kadarıyla partilinin il delegesi olmak istediğini daha önce kendilerine bildirmiş ve listede ismini göremediğinden dolayı da başkana bu tepkiyi verdiği partililerce iddia edildi. Ayrıca bu sürpriz partilinin medya içinden bir isim olması ise salonda şaşkınlık yarattı. 

 

Osman Çavuş’tan müjdeli haber

 

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş yaptığı açıklamada karayolları arazisi üzerine yapılacak olan hastanenin temelinin 15 Mart 2008 tarihinde atılacağını belirtti. Başkan Çavuş ocak ayı danışma kurulu toplantısında yaptığı konuşmada Akçaabat için en önemli yatırımlardan olan hastane projesinin temelini mart ayında atılacağını kaydeden Çavuş muhalefete yüklenerek hala daha birileri bu arazide otel yapılması gerektiğini belirtiyorlar biz otel yapılmasına karşı değiliz fakat bu alanın özellikleri bakımında hastane için daha uygun olduğunu düşünüyoruz , otel için ise sahil dolgu alanının bitiminde bir süre önce özel teşebbüse satılan bir yer olan denize sıfır mesafede yaklaşık 3200 metre karelik alının otel için müsait olduğunu belirtiyoruz, gelin  özel sektörün önünü açalım otel yaptıralım veya o arazi geri alısın da otel yapılsın işte size otel yeri, bu projenin temel atma çalışmasına kadar gelmesine rağmen hala daha yer için otel tartışmalarını gündeme getirilen açıklamaların pek iyi niyetle yapıldığını düşünmüyorum, ve herkesi 15 Mart 2008 tarihinde temel atma törenine davet etti. Akçaabat için yapılan en önemli projelerden olan bu projenin de Akçaabat için hayırlı olmasını diliyorum

 

Yıldızlı Beldesinde yıkım kararı çıktı

 

TOKİ Yıldızlı Konutlarına giden yolla ilgili olarak ortaya çıkan tarım arazisi olayının sonucu çok kötü oldu. TOKİ binalarının sorunu olmaktan çıkan olay Yıldızlı’ nın diğer yerleşim yerlerinin de tarım alanı olduğunu belirttiği iddia edilen  İl Tarım Müdürlüğü verdiği karar neticesinde bu alanların tarım alanları olduğunu ve Toprak Koruma ve Kullanımı Kanununun 21. maddesine göre  “Arazi kullanım planlarında, tarımsal amaçlı kullanım için ayrılmış arazilerde, izinsiz yapılan bütün yapılar yıkılır ve temizlenir. Arazinin yeniden eski haline gelebilmesi için yapılan bütün masraflar sorumlulardan tahsil edilir…..” aykırı olduğu için yıkım kararı çıktığı belirtildi.  TOKİ binalarının bulunduğu alan ise tarım alanının kamu yararına yapılacak olan işlemlerde tarım arazisi statüsünden çıkarılır maddesi ne göre yıkım kararı alınamayacağından bir sorun olmadığı belirtildi. Yıldızlı’ da ki bu yıkım kararının beldenin yaklaşık olarak yüzde yetmiş beşlik bir alanındaki evleri kapsadığı belirtildi. Yıldızlı Belediyesi avukatı aracılığıyla  yıkım kararının iptali için mahkemeye müracaat ettiği belirtildi.

 

Adliye ye yer aranıyor

 

Akçaabat Adliye binasının mevcut ihtiyaçlara cevap veremeyecek durumda olması nedeniyle yeni bina veya arazi arayışında oldukları belirtiliyor. Mevcut binanın 6-7 yılda işlevini kaybetmesi ise Akçaabat’ta yapılan yatırımların ömürleri hakkında bizlere bilgi veriyor. Dönemin Tekel bakanlığı tarafından bedelsiz olarak Akçaabat Belediyesine bedelsiz olarak tahsis edilen binalardan olan şimdiki adliye binamız belediye tarafından 2000 yılında yaklaşık 750 Bin YTL ye Adalet Bakanlığına satılıyor. Satış sözleşmesinde ise sadece tadilata izin verildiğinden eski binanın yıkılarak yeni bir bina yapılamadı. Tadilata da yaklaşık 250 Bin YTL  civarında para harcadığı ve toplamda binanın maliyetinin yeni para cinsinden bir milyon ytl ye mal olduğu belirtilmişti. Bu kadar para harcanan bina gelin görün ki altı-yedi yılda ihtiyaçlara cevap vermez hale geldi. Biz Akçaabat’ta yatırımlar yapılırken dikkatli davranılsın dediğimizde işte bunu kastediyoruz, yazık değil mi bu paraya ve adliye personeline bunca sıkıntı yaşatmaya kimin hakkı vardı. Bina satın alındığında yıkılıp yeniden yapılmasına belediye izin verseydi ve adliye binası olarak yeni bir bina yapılmış olsaydı bu kadar kısa sürede hizmet ömrünü tamamlamazdı diye düşünüyorum. Siyasetçiler de adliyedeki bina sorununu gidermek için alternatif projeler üzerinde çalışmaya başladıkları belirtildi.   


01.01.2008

Seçim takvimi belli oldu

 

Akçaabat Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı olağan kongre tarihi belli oldu. Önceki gün toplanan yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereğince kongre tarihi olarak 2 Şubat 2008 tarihini, bu tarihte çoğunluk sağlanamadığı takdir de ise 9 Şubat 2008 tarihinde yapılması kararlaştırıldı. Mevcut Başkan Osman Zeki Alşan’ ın tekrardan aday olduğu kongrede, muhalefetin de bir liste hazırlayıp seçime girmeye hazırlandığı belirtiliyor. Kongreye yaklaşık 40 gün olmasına rağmen hem mevcut yönetim hem de muhalefet kanadı sıkı bir çalışma içine girdikleri görülüyor.  Neticede kazanan Akçaabat esnafı olsun, güzel Akçaabat’ımız için hayırlısı ne ise o olsun.

 


Belediyecilikte son nokta

 

Söğütlü Belediye Başkanı Ömer Katırcıoğlu Söğütlü’ de yaptığı atılımlarla belediyecilikte bir ekol olduğunu ispatladı. Başkan Katırcıoğlu beldede yapılan çalışmalarda yol yapım, asfaltlama, parke dökümü, parke döşeme, çevre düzenlemeleri, modern tesis ve binalar, araç ve makine parkına yeni araçların katılması ve daha sayamadığımız bir çok hizmette onun adı var.  Karadeniz Bölgesinde sahilde olup ve de nüfus bakımından en kalabalık beldesi olan Söğütlü beldesinde yatırım yapmakta bir o kadar zor. Belediyelerin en önemli gelir kaynağı olan İller Bankasından gelen kişi başına gelen paradır. KTÜ Fatih Eğitim Fakültesinde ve yerleşkesinde okuyan yaklaşık yirmi bin e yakın öğrenci olduğu belirtiliyor. Öğrencilerin çoğunluğu nüfus sayımında Söğütlü’ de olmadığından orada yazılmamışlardır, fakat bu insanlara Söğütlü Belediyesi hizmet vermektedir. Resmi nüfusunun iki hatta üç katı fazla gayri resmi nüfusa hizmet veriyor hem de herkesin beğenisini kazanıyor. Başkan Ömer Katırcıoğlu belediyecilik de ismini altın harflerle yazdırdı. Akçaabat’ın girişinde bulunan Söğütlü Beldesinin modern bir görünümde olması nedeniyle insanların Akçaabat hakkında olumlu izlenimlere sahip olmasında da önemli bir katkısı vardır.

 


Çal mağarasına özel önem

 

Düzköy İlçesine bağlı Çalköy Beldesinde bulunan tarihi çal mağarası için yeni projeler hazırlanıyor. Çalköy Belediye Başkanı Mehmet Tayar tarafından hazırlatılan projede çal mağarasının Trabzon turizmine ve bölge turizmine ve tanıtımına önemli bir katkı yapabilecek çok yönlü güzel bir proje hazırlanıyor. Trabzon’da öncelikli sırada olan Çakırgöl projesinin tamamlanmasının akabinde hemen hayata geçirmeyi düşündükleri proje için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de ilgili çalışmaları yaparak proje için bakanlığında desteğini alarak önemli bir çalışma yapmayı planladıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Tayar çal mağarasının Çalköy’ ün çehresinin değiştirecek, Çalköy’e hayat verecek  bir proje olması için elimizden geleni yapacaklarını belirtti.

 

 


  

Karadeniz Sürücü Kursu’na tebrikler

 

Ünlü iş adamı Mustafa Kaya’nın sahibi olduğu ve Akçaabat’ta faaliyet gösteren Karadeniz Sürücü Kursu başarılı çalışmalara imza attı. On sekiz yıldır bu sektörde olan Karadeniz Sürücü Kursu bu güne kadar yaklaşık otuz bin sürücü adayı öğrenciye eğitim vermiş ve onları bu başarılı eğitimlerinin akabinde de sürücü belgeleri almışlar. Deneyimli eğitici kadrosu, yeni araçlarla eğitim imkanı, kadrosundaki bayan eğiticilerle de bayan sürücü adaylarına kaliteli hizmet vermektedir. Vatandaşlara sunduğu imkanlar neticesinde Akçaabat’ta her üç sürücü adayının ikisinin tercihi Karadeniz Sürücü Kursu  oldu. Başarılı çalışmalarından dolayı Akçaabat’a yaptığı katkıları için başta Mustafa Kaya olmak üzere tüm Karadeniz Sürücü Kursu ailesine teşekkür ederim.

 


 

Zeytinde Akçaabat markası Çatal Zeytin

 

Akçaabat’ta faaliyet gösteren Başaran Gıda yaptığı yeni atılımlarla zeytincilik sektörüne de girdi. Bu anlamda Bursa’nın Gemlik İlçesinde yirmi bin metre kare alan üzerine kurdukları zeytin işleme fabrikasında yaklaşık yetmiş kişiye iş imkanı sundular.  Günlük olarak kırk ton zeytin işleme kapasitesine sahip olan tesisleri büyütmek için proje ürettikleri belirtildi. Başaran Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Başaran’ ın mesaisini bu projeye ayırdığını duydum. Zeytincilik sektöründe daha yeni bir firma olmalarına rağmen önemli bir Pazar payına ulaştılar. Çatal Zeytin tüm illerde ki bayi ve distribütörleri aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılmaktadır. Bir ekip halinde çalışan tüm Başaran Gıda ailesini kutluyorum. Başaran Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Başaran, Yönetim Kurulu Üyeleri Hayati, Faruk ve Mustafa Başaran’ dan oluşan bir aile şirketidir.

 

*****-*****-******-*****--******-******--*****--*****

*****-*****-******-*****--******-******--*****--*****

Kavaklı'da elektrik şoku

Kavaklı Beldemizde elektrik hatlarının bazı kısımlarında yenileme çalışması yapılırken yapılan yanlışlık vatandaşların evlerinde maddi hasarlara neden oldu. İddiaya göre çalışmalar esnasında elektrik şebekesine yanlış bağlantı sonucu çift faz elektrik verilince mahalledeki evlerde bulunan elektrikli eşyaları kullanılamaz hale geldi. Yetkililer yaptıkları açıklamalarda vatandaşların zararlarının karşılanacağını belirttiler.Vatandaşların tamir ettirdikleri eşyalarının tamir faturalarıyla birlikte Akçaabat TEDAŞ Müessese Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri halinde zararları karşılanacaktır denildi. Olayda ölen ya da yaralananın olmaması sevindirirken meydana gelen maddi hasarın çok olması ise vatandaşları bir hayli üzdü. Vatandaşların böyle bir ihmalden dolayı zararlarının karşılanması için hemen harekete geçen Akçaabat TEDAŞ Müessese Müdürü Hasan İncehasan’ a teşekkür ediyorum.




Işıklar suyu Akçaabat’ta

Akçaabat'ın yıllardan beri hayali olan Işıklar Suyu, nihayet gerçek olacak. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans Ve İhale Birimi, Akçaabat İçme Suyu İsale Hattı'nın proje yapım işini ihale etti.
Işıklar Beldesi'ndeki Işıklar Hidroelektrik Santrali'ni çalıştıran göze suyunun yaklaşık olarak 22 kilometrelik bir iletim hattıyla Akçaabat'a gelmesini sağlayacak olan şebekenin projesi için Danimarka merkezli COWI firması ile Türkiye merkezli SNS isimli firmanın oluşturduğu konsorsiyum bu ay içerisinde çalışmalarına başlayacak.
Debisi 250 lt/sn olan Işıklar Suyu'nu Akçaabat'a getirecek olan şebekenin yapım masraflarının büyük bölümü Avrupa Birliği Fonu'ndan karşılanacak.
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, motopomp kullanılmadan kendi cazibesi ile şehre su vermeyi mümkün kılacak isale hattının önemli miktarda enerji tasarrufu sağlayacağını belirterek, bunun yanı sıra şehir merkezinde yayla suyu gibi kaliteli bir suyu içme imkânının da doğacağını söyledi.



Kaymakam’dan çocuklara kitap

İlçemiz genelindeki ana okulları ile ilköğretim okullarının bünyesinde açılan ana sınıflarında eğitim hayatına ilk adımlarını atan minik çocuklardan, yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına masal kitabı dağıtıldı. Akçaabat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından temin edilen masal kitapları 400 öğrenciye verilmek üzere okulların müdürlerine teslim edildi.
Merkez İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen ve birçok protokol mensubunun da hazır bulunduğu kitap dağıtım töreninde bir konuşma yapan Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, okul öncesi eğitime ne kadar önem verdiklerini bu etkinlikle bir kez daha gösterdiklerini söyledi.
5’er kitaptan oluşan masal kitabı setlerinin kendilerine maliyetinin 8.800 YTL olduğunu da vurgulayan Kaymakam Özkan, eğitim yardımlarının periyodik olarak süreceğini de sözlerine ekledi.


Akçaabat canlı yayında

Akçaabat artık dünyanın her yerinden canlı yayınla izlenecek. Gazeteci Derviş Altuntaş tarafından hazırlanan internet sitesi www.akcaabathaber.com adresinde Akçaabat’tan canlı yayına başlandı. Özellikle Akçaabat dışında yaşayan hemşehrilerimiz için bir nebze olsun memleket hasretlerini giderecek olduğuna inandığım bu güzel projeyi hayata geçirdiği için meslektaşımız Derviş Altuntaş’ı kutluyorum. Akçaabat’la ilgili haberleri ve son dakika gelişmelerini anında okuyabilme imkanını da sunan www.akcaabathaber.com  sitesinin vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildiği belirtiliyor. Bu site, yayın hayatına başlayalı daha altı ay gibi bir zaman olmasına rağmen bu alanda epey bir mesafe aldı ve başarılı çalışmalara imza atıyor. Sitede gündemdeki konuları, spor, sanat, siyaset ve ilçemizdeki diğer gelişmeleri anında internette okuma fırsatı verdiği ve yoğun mesaisini harcadığı için meslektaşım Derviş Altuntaş’a teşekkür ediyorum.






ÖNCEKİ HAFTA

 

 

Öğretmen, promosyon altını geri verdi

 

Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, bankadan daha önce alınan promosyon parasından kendi personeline çeyrek altın dağıtmıştı. Bu kampanya kamuoyunda uzun bir süre gündemde yer almış ve camiada çok şiddetli tartışmalara neden olmuştu. Bu tartışmalar tam da bitti derken çeyrek altınlardan alan öğretmenlerden biri önceki gün promosyon parasını veren banka şubesine giderek kendisine verilen promosyon altınını banka müdürüne teslim etmiş ve kendisine hakkının zamanında verilmediğini belirterek yapılan bu uygulamayı protesto etmek amacıyla altını iade ettiğini belirtmiş.

 


 

Miniklerden insan hakları dersi

12-17 Aralık demokrasi ve insan hakları haftası olması nedeniyle 100. Yıl İlköğretim Okulu tarafından bir program düzenlendi. İngilizce öğretmeni Nur Kahramanoğlu'nun hazırlayıp sunuculuğunu yaptığı etkinlikte minik öğrenciler de çeşitli şiirler ve deyimler okuyarak  etkinlikte rol aldılar. Minik çocuklar okudukları metinlerde kadın hakları, çocuk hakları ve doğal yaşamla ilgili konuları eleştirel yönleriyle ele alarak adeta büyüklere ders verdiler. Yapılan program tam anlamıyla harikaydı. Program için hazırlanan sahne düzeni de çok anlamlıydı. Okulun öğrencilerinden Nagihan Balcı'nın şiirini okuduktan sonra verdiği poz ise haftanın önemine bir işaret olarak algılandı ve tarihi bir fotoğraftı bence. Teşekkürler Nagihan Balcı, teşekkürler  Nur Kahramanoğlu, teşekkürler Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu.

 


 

Zeynep Birinci emin adımlarla ilerliyor

 

Satar Tv'de yayınlanan Popstar alaturka isimli yarışma programına katılan Akçaabatlı hemşehrimiz Zeynep Birinci geçen hafta 4. olarak elenmişti. Zeynep’in programda ortaya koyduğu performans herkes tarafından taktirle karşılanmasına rağmen bu beğenilerin sms’lerle gelen desteğe aynı şekilde yansımadığı görüldü. Fakat Zeynep, programdan elendikten sonra başarılı çalışmalar yapmaya başladı. Kurban Bayramı ve Yılbaşı programlarına çıkması için tv yapımcıları ve programcılarından sayısız davetler aldığı ve bu çekimlere katılmaya başladığı belirtiliyor. Zeynep’i son olarak tv programlarına konuk eden Fatih Kısaparmak ve eşi Şebnem Kısaparmak ve Zeynep Birinci’ de ünlü sanatçılarla birlikte programın konukları arasında yer aldı. Ayrıca Zeynep’e bir destek de adaşı olan Zeynep Başkan’dan gelmiş. Zeynep Başkan adaşı olan Zeynep Birinci’ yi telefonla arayarak tebrik ettiği ve her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtmiş.

 


Abdullah Sevim hatlara talip

 

S.S. Akçaabat-Trabzon- Söğütlü ve Mersin Minibüsçüleri 1 nolu taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim TOKİ’nin Yıldızlı’daki konutlar bölgesindeki  hatta kendi minibüslerinin çalışması için resmen talip oldu. Bu çerçevede Akçaabat ilçe trafik komisyonuna da resmi müracaat yapılmış. Karar ilçe trafik komisyonunda kabul edildikten sonra il trafik komisyonuna gönderilecek. Eğer kararı il trafik komisyonu da onaylarsa bu hatta artık minibüsler çalışacak. Sevim’in yaptığı projeye göre Akçaabat Akcami önünden kalkacak olan minibüsler Yaylacık Mahallesi üst yoldan Dörtyol kavşağına buradan da Söğütlü üst yoldan Fatih Eğitim Fakültesi yanından yukarı TOKİ evlerine kadar gitmesi, dönüşün ise yine aynı güzergahtan  olması planlanıyor. Başkan Abdullah Sevim ayrıca Akçaabat Belediyesine de müracaat ederek Akçaabat’ın mahalleleri olan Sarıtaş, Lazlar, Dürbinar’ ın üst tarafı ve diğer mahallelerine de kendi minibüslerinin çalışması için kooperatiflerine hat verilmesi için belediyeden cevap bekliyorlar. Başkan Sevim bu işi biliyor ve minibüs esnafı için yeni yeni projeler geliştirerek bu alanda devrimler yapmaya devam ediyor. 

  .......    GEÇEN HAFTA   ........

Özel halk otobüslerine zam

Akçaabat-Trabzon hattında çalışan özel halk otobüsleri bilet fiyatlarını artırmak için Akçaabat Belediyesi’ ne yapmış oldukları müracaatları kabul edildi. Akçaabat Belediye meclisi toplantısında gündeme alınan zam konusu yapılan oylama ile kabul edildi. Trabzon Belediye meclisi de kendi özel halk otobüslerine zam kararı alması nedeniyle aynı tarifeye uyulması neticesinde Akçaabat Belediye meclisi zam kararını onayladı. Yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere fiyatlar ise şöyle öğrenci 70 Ykr’ den 75 Ykr’ ye, sivil ise 90 Ykr’ den 1Ytl’ ye, 50 Ykr olan indi-bindi fiyatına ise zam yapılmadı.




Mobese’den Akçaabat da pay istiyor

Trabzon İl Genel Meclisi Trabzon’da yapılması planlanan güvenlik kameralarıyla şehrin güvenliğini sağlama (Mobese) sisteminin kurulması için bir buçuk milyon Ytl bütçe ayrıldı. Trabzon şehir merkezi güvenliği kameralarla sağlandıktan sonra suç ve suça meyilli insanların Trabzon’a en yakın yer olan Akçaabat’ta sıkıntı yaratmalarının önüne geçmek için Akçaabat’a da bu projeden desteklenerek Mobese sisteminin kurulmasının gerekli olduğu belirtiliyor. Ayrıca Akçaabat’ın konumu itibariyle Trabzon’un en büyük ilçesi olması ve suça karışanların ana kaçış güzergahında bulunması nedeniyle de bu projenin hayata geçirilmesinde fayda olduğu belirtiliyor.


Osman Çavuş’a önemli görev

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş aynı zamanda Sağlıkiş-Sen Trabzon Şube Başkan’lığı görevini de yürütüyordu. Çavuş geçen hafta gelen bilgilere göre  Sağlıkiş-Sen Genel Başkan Yardımcılığına seçilmiş. Osman Çavuş’un Trabzon’da sendikal anlamda yürütmüş olduğu başarılı çalışmalar onu Genel Başkan Yardımcılığına taşımış. Şube başkanlığı görevindeyken yaptığı başarılı çalışmaları Ankara’da da sürdüreceğine inancımız tamdır. Osman Çavuş’a Ankara’daki yeni görevinde başarılar diliyoruz.


Trabzonspor Taraftarlar Derneği Akçaabat’ta açıldı



Trabzonspor taraftarlar derneği Akçaabat Şubesi oluşturuldu. Şube binasının resmi açılışının ise önümüzdeki ocak ayında yapılması planlanmakta. Akçaabat’taki Trabzonspor taraftarlarının örgütlenerek takıma daha iyi destek verilmesi ve taraftarların bir araya daha sık gelerek çeşitli etkinlikler düzenleyerek camiaya önemli katkılar yapacaklardır. Eski milli boksör Metin Değermenci ve Kani Karabacak’ın önderliğinde oluşturulan yönetim kurulu ise şu isimlerden oluşmakta. Metin Yardım, Bülent Kalkışım, Metin Değermenci, Kani Karabacak, Mevlüt Aktaş, Ahmet Haşim Ekici, Abdulkerim Yardım, Onur Öztürk, İbrahim Değermenci, Adem Karabacak, Neşe Nurten Markal.


Akçaabat İtfaiyesi modernleştiriliyor

Akçaabat Belediye Meclisi son dönemlerde basında itfaiyeyle ilgili olarak yapılan eleştirileri dikkate alarak bazı yenilikler yapma kararı aldı. Akçaabat İtfaiyesine yüksek katlardaki yangınlara ve diğer olaylara müdahale edebilecek yeni büyük bir  araç alınması ve itfaiye personeline kurum içi mesleki eğitimler verilerek  aylık periyodik olarak tatbikatlar yapılmasını kararlaştırıldı. Meclis ayrıca trafik kazalarında araçlarda sıkışan yaralıların kurtarılmasında kullanılmak üzere kesici ve diğer kurtarma aparatlarının alınmasını kararlaştırdı. Akçaabat itfaiyesinin bundan sonra eksiksiz bir şekilde olaylara müdahale edebilecek hale getirmesi kararlaştırıldı.

 


Minibüslere teknolojik yenilikler

 

Akçaabat-Trabzon Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim göreve geldiği yaklaşık bir yıldan bu yana yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiriyor. Sevim son olarak kooperatife kayıtlı yaklaşık 300 minibüslere yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Bu sistemde minibüslere takılacak olan elektronik butonlar sayesinde minibüslerde para alışverişini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Sistem Büyükşehirlerdeki toplu taşıma araçlarında kullanılan kartlı sistemin bir benzeri olduğu belirtiliyor. Şehrin muhtelif yerlerinde satılacak olan manyetik kartlar vasıtasıyla araçlarda yolculuk yapılması hedefleniyor.    

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Haberler