Saldırı Türklüğedir

Saldırı Türklüğedir

MHP’nin seçim bürosuna yapılan saldırıyı kınandı

Ötüken Dergisi Trabzon Temsilciliği, bir kişinin öldüğü 7 kişinin de yaralandığı İstanbul Esenyurt’ta MHP’nin seçim bürosuna yapılan saldırıyı kınadı. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde dün düzenlenen basın toplantısında saldırganların bir an önce cezalandırılması ifade edilirken, MHP’nin de bu süreçte gerekeni yapmayarak adeta etkisiz kaldığı öne sürüldü.

Basın açıklamasını okuyan Ötüken Dergisi Trabzon Temsilcisi Murat Yılmaz, “26 Ocak Pazar günü, MHP’nin Esenyurt’ta açtığı seçim irtibat bürosuna PKK yandaşlarınca saldırıda bulunulmuş ve 7 kişi yaralanırken partinin İstanbul İl Başkanlığı basın danışmanı olan Cengiz Akyıldız, kaldırıldığı Esenyurt Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmiştir. Yusufiyeli Cengiz Akyıldız ağabeyimiz Türk milletini sevme suçundan 12 Eylül davasında yargılanıp, 11 yıl hapis yatmış ve defalarca idamla yargılanmış, ülküsü uğruna zulme uğramış bir Türk milliyetçisiydi. Daima elindeki makinesiyle çevresindekileri fotoğraflayan bu vatan evlâdının, şimdi ise musalla taşında al bayrağa sarılı fotoğrafları çekilmiştir. Geride ise gözü yaşlı eş, yetim yavrular ve intikam hırsıyla bilenmiş sayısız ülküdaşını bırakmıştır” dedi.

“Bu menfur saldırının faillerinin kim olduğu hakkında emniyet yetkilileri tarafından kesin bir açıklama halen yapılamamıştır” diyen Yılmaz, “Merak ediyoruz; acaba saldırıya uğrayan taraf iktidar partisi üyesi veya PKK’nın siyasi kanadından biri olsaydı, emniyet bu kadar rahat ve yavaş hareket edecek miydi? Bu olay, ne yazık ki MHP milletvekilleri tarafından geleneksel siyasi üslupları gereği demokrasi ve kardeşliğe yapılmış bir saldırı olarak nitelendirilmiştir. Oysa açıkça bellidir ki saldırı, Türk ve Türklük düşmanı kişilerce yapılmıştır. Görgü tanıklarının ifadesiyle PKK yandaşlarınca gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

MHP MİLLETVEKİLLERİNE ELEŞTİRİ
Saldırının hedefinin MHP nezdinde bütün Türk milliyetçileri olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “MHP milletvekillerinin ise 2014 yılında, İstanbul’un orta yerinde, gündüz vakti bir ülkücü şehidin verilmesi karşısında, ne yazık ki aciz bir şekilde sağduyu ve itidal çağrısı yapmaktan başka ellerinden hiçbir şey gelmemiştir. Onların bir ülkü şehidi verilmesi karşısındaki bu tutumu, tabanından da tepki toplamıştır. MHP’li milletvekillerin kendilerine silah doğrultup ölüm kusanları, taviz verici bir şekilde hâlâ kardeş diye görme politikaları en az bu saldırı kadar tedirgin edici bir durumdur. MHP’li milletvekillerine soruyoruz: Şimdiye kadar hangi ölüme engel oldu bu çağrılarınız? ‘Hesabı sandıkta sormak’ deyiminden artık bıkmadınız mı? MHP yüzde kaç oy toplarsa intikam alınacak, kaç belediye kazanırsa yürekler soğuyacak? 2011 seçimlerinde, 2010'da şehit edilen Hasan Şimşek'in öcü alınmış mıydı? Önkuzu, Özmen, İmamoğlu, sırf MHP daha fazla milletvekili ve meclis üyesi çıkarsın diye mi düştüler toprağa?” şeklinde konuştu.

AĞIR BİR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSIN
Türk basın kuruluşlarının da olayı ya görmezden geldiğini ya da çarpıttığını kaydeden Yılmaz, “Türk basın ve medya kurumlarının çoğunun bu olaya ya hiç değinmemesi ya da olayı adi bir suç vakası mahiyetinde değerlendirmesi en az bu saldırı kadar esef vericidir. Sürekli hümanizm edebiyatı yapıp, Hepimiz Hrant’ız, diye bağıran sözde aydınların Cengiz Akyıldız cinayetine duyarsız kalmasını anlarız; lâkin ne ilginçtir ki Hrant Dink'in ölüm yıldönümünde beyaz bere takan polisi bile haber yapanlar, bu saldırı karşısında üç maymunu oynamakta beis görmemektedir. Bizler, hiçbir siyasi partinin ve sivil toplum örgütünün mensubu olmayan, oy ve statü kaygısı taşımayıp, tek görevleri atalarına layık ve millî değerlerine sahip bireyler olarak yaşamak olan Türkçüler, Türklüğe yapılmış bu saldırının en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Son yıllarda Türk milliyetçiliğine yönelik artan saldırılar karşısında ciddi şekilde caydırıcı tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Kefenle siyasi şov yapanların medyada boy gösterdiği Türkiye Cumhuriyeti’nde şehit olup o kefeni giyenlerin değerlerinin son haddine kadar bilinmesini istiyoruz. Bizler bu ülkede Türkçülüğün her şeyden daha fazla sahiplenilmesini istiyoruz”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler