Salacık'a Yeni Plan

Salacık'a Yeni Plan

Salacık Mahallesi’nin yapısal plan taslağı görücüye çıktı.

Yürütücülüğünü Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nün yaptığı ve müşteri kurum olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yer aldığı “Koruma Odaklı Kırsal Alan Planlaması: Bir Model Önerisi” adlı TÜBİTAK-KAMAG 1007 araştırma projesi kapsamında Akçaabat’takı çalışmaların yürütüldüğü Salacık Mahallesi’nin yapısal plan taslağı görücüye çıktı.

Kırsal alan farklılık ve çeşitliliklerini dikkate alan, fiziki ve sosyal boyutlarıyla bütünsel, ilkeleri kaynak koruma, koruma-kullanmada etkililik, sürdürülebilirlik ve sosyal içerme olan, kırsalı planlama hiyerarşisinde kente eşdeğer bir varlık olarak ele alan bir planlama modelinin geliştirilmesi, bileşenlerinin, yöntem ve tekniklerinin ortaya konması amacıyla başlatılan çalışmanın ilk ürünlerinden biri olan Salacık Zeytin dalı Derneği’nin de açılışı yapıldı.

9 aylık bir çalışmanın ürünü olan Salacık yapısal plan taslağıyla ilgili sunum Doç. Dr. Ahmet Melih Öksüz ve Doç. Dr. Dilek Beyazlı tarafından yapıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Selçuk, Tarım Müdürü İbrahim Nezir ve Merkez karakol Amiri Başkomiser İlker Durmuş’un da katıldığı törende Nilgün kara’nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev aldığı Zeytin Dalı Derneği’nin de tanıtımı yapıldı.

Halkla uyum içerisinde gerçekleştirilen ve birebir görüşmeler sonucunda halkın isteği doğrultusunda oluşturulan planın tanıtıldığı toplantı, Karayolları tarafından hazırlanan yeni yol planının taslak plana işlenmesi nedeniyle farklı bir tartışmayı da gündeme getirdi. Hazırlanan planın kırsal kesiminden ziyade Salacık’ın sahil kesimindeki yolun tek gündemi oluşturduğu toplantıda Salacıklılar bu yol projesinin uygulanamaz olduğunu belirttiler.

Salacıklı birçok kişi toplantı sonrasında Başkan Türkmen’den, hayata geçirilmesi halinde Salacık’ın sahil kesimini tamamen ortadan kaldırılacak bu yolun yapımını engellemesi için yardım istedi. Başkan Türkmen, kendi sorumluluk alanına girmeyen bu projeyle ilgili görüşme yapacağına dair mahallelilere söz verdi.

salacik-plan.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler