Şal “baskı, sindirme, yalan dolana rağmen” yetkili sendikayız.

Şal “baskı, sindirme, yalan dolana rağmen” yetkili sendikayız.

Şal “baskı, sindirme, yalan dolana rağmen” yetkili sendikayız.

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Trabzon Şubesi Sekreteri Cevat Şal, sendikalarının yeniden Akçaabat’ta yetkili sendika olması üzerine yaptığı açıklamada “baskı, sindirme, yalan dolana rağmen” desteğini kendilerinden esirgemeyen eğitim çalışanlarına teşekkür etti. Şube Sekreteri Şal, sendikalı olan eğitim çalışanlarının yüzde 53’üne denk gelen 747 üyeyle Akçaabat’ın en büyük sendikası olduklarına vurgu yaptığı açıklamada, “Kamu çalışanları adına bir eylem dahi yapamayan, hükümet zora girecek diye açıklamalarını öteleyen, hukuka başvuramayan yapıya Akçaabat’taki eğitim çalışanları Türk Eğitim-Sen’i açık ara yetkili sendika yaparak gerekli dersi vermiştir.” Dedi.

Şal, açıklamasında şunları söyledi:

“Bugün her şeye rağmen sendikamız takdire şayan bir şekilde sürekli büyümektedir. Bu sene de yapılan sayımlar neticesinde yetkiyi elinde bulunduran sendikamız, 747 üyesi ile Akçaabat’ta söz sahibi olmaya devam etmektedir. Bütün baskı, sindirme, yalan dolana rağmen desteğini bizden esirgemeyen eğitim çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Türk Eğitim-Sen 1992’den beri her siyasi ortamda güçlenerek varlığını devam ettirmiş ve ettirecektir de. Ancak; bugün siyasi konjonktüre göre, devlet imkânlarının gücünü de arkalarına alıp var olmaya çalışanlar, yarın bu imkânlar ellerinden gittiğinde varlıklarını muhafaza edemeyeceklerdir. Her şeyi yaptılar, her türlü kirli stratejiyi uyguladılar ama başaramadılar. Türk Eğitim-Sen’in yükselişini durduramadılar.

En son yönetici atama ile ilgili Teşkilat Yasası’nı koz olarak kullandılar, ancak; onurlu Türk Eğitim-Sen yöneticilerinin adam gibi dik duruşuyla gerekli cevabı aldılar. Buradan eğitim çalışanlarına bir kez daha sesleniyorum. Ucuz siyasete, mevki makam sendikacılığına ve sizi kullanarak pirim yapmalarına izin vermeyin. Bugün Soma’da 301 canımızı yitirirken, analar oğulsuz, eşler dul, çocuklar yetim kalırken; bizim yatacak güzel bir döşeğimiz, sevecek çocuklarımız, yiyecek aşımız, giyecek güzel elbiselerimiz ve Peygamber mesleği öğretmenliğimiz var. Varsın müdürlüğümüz, müdür yardımcılığımız olmasın; çocuklarımıza anlatacağımız, Somalı yetimlere söyleyeceğimiz onurlu bir duruşumuz olsun.

Ayrıca bu seneki toplu sözleşme rezaletini de eğitim çalışanlarının vicdanına havale ediyorum. Enflasyon farkını sözleşmeye koydurmayarak daha beşinci ayda kamu çalışanını enflasyona ezdiren yapıya kamu çalışanı birkaç ay sonra hak ettiği dersi elbette daha güçlü verecektir. Hükümetin bile teklif ettiği yüzdelik rakamı kabul etmeleri halinde kamu çalışanının karlı çıkacağını hesap edemeyen; eş, çocuk yardımlarından bizi mahrum edip okul okul dolaşanlara Akçaabat eğitim çalışanları Türk Eğitim-Sen’in yanında durarak gerekli cevabı vermiştir. Kamu çalışanları adına bir eylem dahi yapamayan, hükümet zora girecek diye açıklamalarını öteleyen, hukuka başvuramayan yapıya Akçaabat’taki eğitim çalışanları Türk Eğitim-Sen’i açık ara yetkili sendika yaparak gerekli dersi vermiştir.

Bu anlamda çalışmalarımızda en önemli pay sahibi olan İlçe Temsilcilik ağında başta İlçe Temsilcimiz Erol Örseloğlu olmak üzere yönetim kurulu üyelerimize ve özellikle de okul temsilcilerimize tekrar teşekkür ediyor, eğitim çalışanlarının sıkıntılarının çözüleceği yeni bir eğitim-öğretim yılı temennisiyle bütün eğitim çalışanlarına sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Haberler