Şair Cemal Süreya anıldı

Şair Cemal Süreya anıldı

Şair Cemal Süreya Trabzon'da şiir okuma etkinliğiyle anıldı

Türk şiirinin önemli isimlerinden ve “İkinci yeni” şiir akımının temsilcilerinden Cemal Süreya ölümünün 24. yılında Trabzon’da unutulmadı. Türkiye genelinde geçen yıl ilk kez düzenlenen ve şairin öldüğü tarih olan 9 Ocak’ı kapsayan 7-13 Ocak Cemal Süreya Haftası etkinlikleri, bu yıl Trabzon’da gerçekleşti.

Cemal Süreya Kültür-Sanat Gençlik Yönetimi’nin Türkiye genelinde ve facebook üzerinden faaliyet gösteren Aşkçaabat sayfasının Trabzon Vosporos Kafe’de düzenlediği etkinlikte bir araya gelen Cemal Süreya severleri, şairin hayatını ve şiirlerini okuyarak, Türk edebiyatının unutulmaz ismini bir kez daha yad ettiler. Çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu etkinlikte, adeta bir şiir coşkusu yaşandı.

Etkinliği düzenleyen isimlerden radyo programcısı Oğuzhan Sivrikaya, “Sevgi dünyamıza kapıları açan bir şairin şiirleri buluşmak bize mutluluk verdi. Paylaşılan şiirler bilgi ve sevgimize renk kattı. Her şiirin içinden aynı dili ve aynı duyguları paylaşmak bize inanılmaz keyif verdi” diye konuşurken, Berkant Parlak ise kendine özgü Türkçe’siyle özellikle aşk ve sevda konulu şiirleri birçok kesimin ilgisini kazanan Süreya’yı ölümünün 24. yıldönümünde anmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Parlak, “O’nun şiirlerindeki kimi dizeler, insanların beğenerek aralarında paylaştığı, naif bir hayat felsefesinin sihirli sözcükleri durumundadır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat