Sahteler Virüs Saçıyor

Sahteler Virüs Saçıyor

Youtube kriziniz tuttu ve yüklediğiniz videoyu yada farklı videoları izlemek istiyorsunuz. Aman şu hataya düşmeyin!

Deneyimli internet kullanıcıları isteğiniz dışında yollanan bilgisayar programları yüklemenin sanal alemde yapılabilecek en kötü hatalardan biri olduğunu iyi bilir. Bu ciddi bir virüs tehlikesi veya olası bir hacker saldırısı ile karşı karşıya bırakır sizi.

İnternet konusunda çok deneyimli olan kullanıcılar bile bu yeni ve sinsi tuzağa düşebilir. Sanal saldırganların yeni silahı gerçeğine tıpatıp benzeyen sahte Youtube sayfaları. Bu yöntem sayesinde zararlı yazılımları güvenilir bir kaynaktan yollanmış gibi gösteriyorlar.

Time Dergisi'nin haberine göre, hackerlar bu sahte sayfaları sanal ortamdaki bir program sayesinde yapıyor. Herhangi bir Youtube sayfasına yönlendiren bir e-mail alan kullanıcılar sayfaya gittiklerinde, istenen videoyu izlemek için yeni bir yazılım yüklemeleri gerektiğini söyleyen bir hata mesajıyla karşılaşıyor. Bu hata mesajı bilgisayarınıza virüs bulaştıran zararlı bir program içeriyor.

Hatta hackerlar suçlarını gizlemek için, virüs bilgisayara aktarıldıktan sonra istenilen gerçek videonun izlenmesine de imkan tanıyor.

Aslında bu yeni bir taktik değil. İnsanları aldatmak için, hackerlar sürekli olarak meşru sitelerin sahtesini hazırlamaya çalışıyor. Bu son saldırı Youtube sitesindeki herhangi bir açığı hedef almıyor. Ama hackerların sahte siteler oluşturmada ve "sosyal mühendislik" maskesi altında insanları aldatmada kendilerini her geçen gün daha da geliştirdiklerini gösteriyor.

Çok daha dikkatli İnternet kullanıcıları her şeye rağmen Youtube sayfasının sahte olduğunu farkedebiliyor. Örneğin sahte Youtube sayfasına gittiğinizde, sitenin adresi tarayıcıda gözükmüyor. Diğer bir tüyo ise, ilk etapta yollanan bağlantı adresinden şüphe etmek ve bağlantı verilen sayfaya gitmeden önce, bu sayfanın yasal olup olmadığını ayrıca kontrol etmek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat