Sahildeki İhale tartışmada

Sahildeki İhale tartışmada

Akçaabat Belediyesi tarafından bir süre önce Cafeterya ve çay bahçesine köfte salonu yapılınca ihlale tartışmaya açıldı.



“Kafeterya ve Çay Bahçesi” olarak ihale edilen ve bu amaç dışında kullanılması mümkün olmayan sahil parkındaki yeni mekân, kamuoyunun gündemine otururdu. İşyerinin köfteci olarak işletildiğini iddia eden vatandaşlar resmi makamlara ihbar telefonları yağdırırken, konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “İşletme sahibi resmi yazıyla uyarılmış, köfte satışı yapamayacağı bildirilmiştir.” dedi.
İlçemiz sahilindeki dolgunun tamamlanmasıyla kazanılan alan Akçaabat Belediyesi tarafından ilçemizin en çok ihtiyacı olan iş alanlarına göre planlanarak Akçaabatlıların faydalanmalarına sunuluyor. Belediye son olarak ise özellikle gençlere hitap eden bir işletme olması amacıyla bir kafeterya ve çay bahçesini ihaleye çıkardı. İhalesini Temel Kolot’un kazandığı yeni işyerinin inşaatı kısa sürede tamamlandı ve geçtiğimiz günlerde ilk müşterilerini kabul etmeye başladı.
İlçemiz sahilindeki bu yeni mekânın inşaat sürecinde en çok, ihaleye çıkartılma şartı olan kafeterya ve çay bahçesi mi olacağı, yoksa köfte salonu olarak mı hizmet vereceği kamuoyu tarafından tartışıldı. İhale sürecinde Belediye’ye köfte salonu açmak gibi ihale şartnamesinde yer almayan öneriler getirilmesine karşı yetkililerin tutumu net oldu. İsminin yayımlanmasını istemeyen birçok müteşebbis, Belediye’nin ihale öncesi taviz vermeyen tutumu karşısında kafeterya olarak ihale edilen bu alana bir köfte salonu inşa etmenin mümkün olamayacağına karar vererek ihaleye katılmaktan vazgeçtiklerini ifade ettiler.
Sahildeki yeni işyerinin sahibi olan Temel Kolot’un, Kolotoğlu Köfte Salonu adı altında yıllardır işletmeciliğini yapmış olduğu köfteci dükkânının kapısına, “Sahildeki yeni işyerimize taşındık.” yazdığına dikkat çeken vatandaşlar; “Açıkça görülüyor ki bu yeni mekân bir köfte salonu olarak hizmet verecek. İşletme sahibinin Akçaabat’ta hizmet veren köftecilerin kurduğu derneğin başkanı olduğunu ise herkes biliyor. Yapılan binanın bir kafeterya ve çay bahçesi olmadığı da açık. Ayrıca, köfte satışı yapılamayacağına dair Belediye’nin katı tutumu karşısında birçok işletmecinin ihaleye girmediği, ihalede gerçek bir rekabet ortamının oluşmamış olduğu da unutulmamalıdır. Hukuk devletinde kimse konulan kuralların, yasakların üzerinde olamaz, olmamalıdır. Yetkililer görevlerini yapsınlar.” sözleriyle görüşlerini dile getirdiler.
Bu durumdan rahatsız olduklarını ifade eden bir grup esnaf ise konuyla ilgili şunları söyledi:
“Başka iş kollarında hizmet veriyor olmamıza karşın bizler de işyerlerimizin önüne gerekli düzenlemeyi yaparak köfte satmaya mı başlayalım? Böyle bir şey olabilir mi? Yapılmaya çalışılan bir dayatmadır. Yaptım oldu, anlayışının ülkemizi ne durumlara düşürdüğü ortadadır. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.”
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, sahildeki yeni kiracılarının nasıl bir işletmecilik yapacağının takipçisi olduklarını söyledi. İhale ve ruhsat şartlarının aksine bir uygulama tespit ettikleri takdirde mutlaka yasal takip yapacaklarının altını çizen Başkan Türkmen, kendilerine gelen ihbarları da değerlendirerek işletme sahibine bir süre önce resmi yazıyla uyarıda bulunduklarını ifade etti. Türkmen “İşletme sahibine, henüz Belediye ile sözleşme yapmadığını, köfte satışı yapacağım dayatması yapmasının doğru bir davranış olmayacağını hatırlattık. Açılacak işyeri bir kafeteryadır. Köfte salonu değildir. Bir kafeteryada yapılacaklar ise bellidir. Niyet eğer farklıysa sözleşme imzalanmadığı için, açıkçası yol yakınken o zaman sözleşme yapmazsın. Yaz kış hizmet verecek modern bir kafeteryaya Akçaabat’ın ihtiyacı vardır ve bu durum ihaleyi alan işletmeciye bildirilmiştir. Söz konusu işletmeciye resmi yazı yazılmış, ikaz verilmiştir. Aksi durumda gerekli işlem yapılır. Buranın bir köfte salonu olmadığı açıkça belirtilmiş, işletme hazırlığının buna göre yapılması gerektiği, aksi halde sıkıntıya girecekleri vurgulanmıştır.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler