Sahilde Eğlence

Sahilde Eğlence

Akçaabat Belediyesİ tarafından sahil parkında düzenlelen eğlence vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

ZEYNEP BAŞKAN AKÇAABAT’I SALLADI

 

Yöresel sanatçı konserlerinin ikincisi Akçaabat sahil park Havuzlu meydan da yapıldı.İlk olarak Hayri Yaşar Karagülle’ nin sahne aldığı proğramda, yaşlı, genç, kadın, erkek, el ele kol kola saatlerce horon oynadı.Daha sonra sahne alan yöremiz sanatçılarımızdan Zeynep Başkan’a büyük ilgi vardı. Akçaabatlılarla ilk kez buluşan Zeynep Başkan bir saat süresince verdiği konserle Akçaabat meydanını yer yerinden oynattı.Konser boyunca ve konser sonrası kendisine büyük ilgi vardı.Çünkü herkes onu çok seviyordu.Son olarak yine Hayri Yaşar Karagülle sahne aldı büyük horon kuruldu ve herkes doyasıya eğlendi.

 

Eğlencenin ikinci günü  Mehmet Yılmaz ve Nejmi Öksüz Akçaabat sahilinde sevenleriyle buluştular.Horon halkası Havuzlu parka sığmadı. Her iki sanatçı da saatlerce sahnede kaldılar.

 

Sahildeki eğlencenin 3.günü ise Ahmet Akyüz ve İsmail Cumhur Akçaabat sahilinde sevenleriyle buluştu. Bu akşam ikid misafir sanatçı geceye kısada olsa birkaç parçayla renk kattılar.İlk olarak Mehmet Akyüz ve ondan sonra bu işe yıllarını vermiş olan Enver Turan’da Akçaabat ve gurbetçilerle birlikte oldu horonlar oynandı.

 

Yayla şenliklerinin sona ermesinin ardından Akçaabat Belediyesince organize edilen Yöresel sanatçı konserleri yaylaları aratmayacak şekilde sahillere taşındı. Özellikle Türkiye nin çeşitli illerinde ve yurt dışında bulunan yöremiz insanları gurbetçiler yapılan bu organizeye büyük ilgi gösterdiler.Gurbetçiler el ele kol kola horonlar eşliğinde gönüllerince eğlendiler.Öyle görünüyor ki 4 yıldan beri yapılan ve geleneksel hale gelen yöresel sanatçı konserleri bundan sonra Akçaabat sahilinde her yaz şenlik havasında kutlanmaya devam edilecek.

Belediye Başkanı Şefik Türkmen,bu organizeye katkılarından dolayı yöresel sanatcılarımıza ve müzisyenlerine, Akbulut ve Altuntaş Müzik Yapım Şirketlerine,bu işin gerçekleşmesi için ses düzenini kuran Akçaabatlı Elektronikçilere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat