Sağlıkta Şiddet Durmuyor

Sağlıkta Şiddet Durmuyor

Sağlıkta Şiddet Durmuyor

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde 112 ambulansındaki sağlıkçıları havaya ateş ederek ambulanstan indirdiler. Ambulansı gasp eden hasta yakını hastayı alıp hastaneye götürdü.

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde ilginç bir olay yaşandı. İddiaya göre, Bahçecik mahallesinde kardeşler U.S ile O.S arasında kavga yaşandı. Kavga nedeniyle sinir krizi geçiren anne bayıldı. Bayılan anne için olay yerine 112 ambulansı istendi. Evden hastayı alarak ambulansa koyan ve hastaneye götürmeye hazırlanan 112 ekibine kardeşlerden U.S. pompalı tüfek ile havaya 1 el ateş ederek sağlıkçıları tehdit etti ve annesini hastaneye gitmesine izin vermedi. Silah zoruyla sağlık personelini araçtan uzaklaştıran U.S. etrafına da tehditler savurdu. Bu esnada olay yerine gelen ve kardeşlerin dayısı olduğu iddia edilen A.S. isimli şahıs, 112 ambulansını alarak hastayı Fatih devlet Hastanesi’ne götürdü. A.S, Acil servis polisi tarafından gözaltına alındı.

Olay üzerine emniyet güçleri olaya karışan kardeşler U.S ve O.S ile ambulansı alan A.S gözaltına alınarak emniyet merkezine götürüldü.

Acil serviste önünde bir süre bekletilen112 ambulansı ise polis ekiplerince 112 görevlilerine teslim edildi.

Olay ile ilgili inceleme sürerken Trabzon’daki sendikalarda olayı kınayan mesajlar yayımladı.

Sağlık Sen tarafından yapılan açıklamada “Sağlıkta şiddet bu kez Trabzon’da kendisini gösterdi. Trabzon’un Ortahisar ilçesinde vakaya giden 112 ekibi hasta yakınları tarafından silahla tehdit edildi. 112 ekibini ambulanstan indirerek aracı gasp eden hasta yakınları daha sonra hastanede gözaltına alındılar. Sağlıkta şiddetle mücadele konusunda en sert tedbirlerin alınmasını buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Gece gündüz fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik kendiniz bilmez kişiler, gerçekleştirdikleri saldırılardan dolayı en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Görevi sadece vatandaşımızın sağlığını korumak ve sürdürmesini sağlamak olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddete dur diyecek tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu vesile ile böylesine menfur saldırıların bir daha yaşanmamasını diliyor, saldırıya uğrayan Ortahisar 112 ekibine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklamada ise saldırıyı ve saldırganları lanetledikleri bildirdi. Yapılan açıklamada, “Ortahisar 6 Nolu 112 ASHI, Bahçecik Mah.de hasta alma esnasında hasta yakınınca silahla havaya ateş edilmesinin ardından tehditle ambulanstan indirilmişlerdir.  Saldırgan yakını ambulansı gasp ederek Fatih Devlet Hastanesi’ne gitmiş ve emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmıştır. Gece gündüz 24 saat insanlarımıza özverili bir şekilde sağlık hizmeti götüren sağlık çalışanlarına karşı yapılan bu saldırıyı ve saldırganı lanetliyor, sağlık çalışanları arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Umarız saldırıyı yapanlar yargıdan en ağır cezayı alırlar. Saldırıyı ve saldırganları lanetliyoruz” denildi. 

ambulans.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler