Rutin İşleri Yapamayanlara

Rutin İşleri Yapamayanlara

AKP Trabzon il başkanlığı siyaset akademesi programı düzenledi.

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından yürütülen ve son iki haftasına girilen Siyaset Akademisi’nin konuğu, son yerel seçimde yüzde 70.2’lik rekor bir oyla 3. kez Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Özhaseki oldu. Tarihi Kentler Birliği Başkanı da olan Özhaseki, “Deneyim Paylaşımı” dersinde, yerel yönetimlere aday akademi öğrencilerine başarısının altında yatan sihirli formülleri aktardı. “Belediye başkanlığı işinde insan hem azimli olacak, hem hazımlı olacak” diyen Özhaseki, Trabzon insanına övgüler yağdırdı. Özhaseki, “Trabzon’da sen ben kavgasını bırakıp iş yapılmasını sağlayacak olan belediye başkanıdır. Trabzon insanının kendi arasındaki uyumu sağlamasını ‘abi’ pozisyonunda bir isim yapmalıdır. Birçok şehirde olmayan incelik Trabzon’da mevcut. İnşaallah Trabzon’umuz bunu sağlar diye umut ediyorum.” diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Trabzon Siyaset Akademisi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Türkiye’ye örnek olan Kayseri Modeli Belediyecilik anlayışından kesitler sunarak başlayan Özhaseki, klasik belediyecilik çalışmalarından ziyade hayata geçirdiği devasa projelerden bahsetti.


“YAPAMIYORSAN, DURMA GİT”


“Benim anlattıklarım o şehrin çehresini değiştirecek, o şehri ileriye taşıyacak, o şehrin gelecekte büyük bir şehir olmasını, merkez olmasını sağlayacak projeler. Bütün bunlar yapıldığı için çevremizdeki 8–10 vilayet bize bağımlı çalışıyor. Merkezde şu anda nüfusumuz 900 bin ama hitap ettiğimiz nüfus 5 milyon. Bunları yapmazsak yavaş yavaş küçülürüz ve yok olur gideriz. Krallar şehri olarak anılan Kayseri’nin 1900’lü yılların başında nüfusu 35 binlere de düştü, adeta yok oluş yaşadı. Bu tabiî ki, biraz da o zamanki yöneticilerin ufkuyla ilgiliydi.” sözleriyle sunuş konuşmasını özetleyen Özhaseki, rutin belediyecilik hizmetlerini dahi yapabilecek yeterlikte olmayanların ise makamlarını bırakıp gitmelerinin daha hayırlı olacağını şu şekilde ifade etti:

“Şu kadar park, kanal, su, yol falan diye anlatmıyorum. Başladığımızda 600 bin metrekare park alanı vardı şimdi 10 milyon metrekare. Bunlar biraz basit belediyecilik hizmetleri olduğu için. Bir metre kanal eksiğimiz kalmadı bütün mahallelerde. Bütün su borularını yeniledik. Arıtma tesisleri yaptık. Pırıl pırıl su içiyor Kayseri halkı. Ben bunlardan bahsetmiyorum; bunlar sıradan, rutin herkesin yapabileceği işler. Bunları yapamıyorsan artık başkanlık yapma. Ne diye yapıyorsun, niye duruyorsun orda. Günahtır, millete eziyettir. Hakikaten eziyettir.”


“TRABZON’A ABİ LAZIM”


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, bir şehrin belediye başkanının şehir insanının uzlaşmasında önemli görevleri olduğunun altını çizdiği konuşmasında, Trabzon özelinde şu yaklaşımda bulundu:

“Şuna yürekten inanıyorum; Trabzon insanının kendine has atikliği var, bir cevvaliyeti var, pratik zekâsı var. Eğer buradaki insanlar kendi aralarındaki uyumu sağlarlarsa, sen ben kavgasını bırakıp işe başlarlarsa ki bunu da yapacak olan belediye başkanıdır. Memur arkadaşlarımız geçici görevlerle gelir; o topraklarla bir ilintisi, bağlantısı yoktur. Ama belediye başkanının anası babası buradadır, mezarı buradadır, kendi burada yaşar, sonra Allah ömür verirse, nasip ederse burada ölür. Buranın insanları onu dualarla götürür gömerler, hesabı kitabı buradadır. Tüm bağlantısı buradadır. Önce buna başlayacak olan odur. Bir belediye başkanı olarak yüzümüzden, gözümüzden kanlar akar. Ne oldu diye sorarlar; kızılcık şerbeti içtik, deriz. Yutkunuruz. Niye? Uyumu sağlamak için. Buradaki ahengi bozmamak için yaparız. Kavgadan kolay ne var? Anında yaparsın ama uyumu sağlamak zordur. Bunu da abi pozisyonunda birinin yapması lazımdır. Birinin bunu sağlaması lazım. Birçok şehirde olmayan o incelik burada var. İnşaallah Trabzonumuz da bunu sağlar diye ben umut ediyorum.”


BAŞKANLIĞIN ÇİLELİ FORMÜLLERİ


Belediye başkanlığının basit olmayan çileli formülleri bulunduğuna da işaret eden Özhaseki’nin bu göreve aday isimlerin kulaklarına küpe yapacakları açıklamaları ise şöyle:

“Trabzon’da da kent değerini ortaya çıkartan arkadaşlarımız buraya büyük hizmet verirler, benim ümidim bu. Zaman, mekân ve bilgi yönetimi bir başkana düşen en önemli işlerdir. Birisi eğer belediye başkanlığında başarılı olmak istiyorsa bunun birkaç şartı var. Bir; yaptığı işi sevecek. Hizmet etmeyi, hizmet ettiği insanları sevecek. Homurdanmayacak, yüzünü ekşitmeyecek. Belediye başkanlığı hakikaten ateşten gömlektir. Bilen insana, inanan insana. İki; iyi niyet gösterecek. Üç; modern işletmecilik mantığını hâkim kılacak. Bunların çok basit formüller olduğunu düşünmeyin, çileli formüllerdir bunlar.”


5 YILDA 500 MİLYON DOLAR


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’nin meşhur hayırseverlerini şehirleriyle ödeştiren isim. Bu özelliğiyle de tanınan Özhaseki’nin konuyle ilgili açıklamaları ise özetle şu şekilde oldu:

“Bu yıl içerisinde hayır işleyen 110 hemşehrimize ödül verdik. 400’den fazla hemşehrimiz hayır işlemiştir Kayseri’de. Kayseri’de son 5 sene içerisinde üniversitede yapılan yatırımların miktarı 80 milyon dolar. Son 5 yılda yapılan hayır işlerinin toplamı da 500 milyon doları buldu. İnsanımız hayır işine geldiğinde sonsuz harcıyorlar. Kayseri’de yüzyıllardır süren bir ahilik geleneği var. İş yapmak, helalinden kazanmak, müsrif olmamak, kazandığıyla da hayır işi yapmak. Bu gelenek günümüzde üzeri açılınca, parlatılınca ortaya çıktı. Biz ilgiyi kesmiyoruz. Siz, bu ilişkiyi devam ettirirseniz bir başkan olarak, onların topraklarıyla bağını kesmezseniz; onlar ödeşmeye geliyorlar topraklarına. “Ben borcumu ödemeye, ödeşmeye geliyorum.” derdi Kadir (Has) ağabey. Siz yardımseverlik duygularını tahrik edeceksiniz; gideceksiniz, geleceksiniz, ilgileneceksiniz. İlgilenmezseniz eğer ilgileri kesiliyor.”


ALLAH RIZASI


Özhaseki, Trabzon Siyaset Akademisi’ndeki dersini, belediye başkanlığına aday isimlere şu nasihatiyle bitirdi:

“Allah’ın rızasını gözeterek iş yaparsanız, iyi niyetli olursanız Allah tutan eliniz, yürüyen ayağınız, gören gözünüz oluyor. Bunu sakın unutmayalım.”


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye, AK Parti Trabzon Siyaset Akademesi’ndeki dersinin bitiminde AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, Akçaabat köftesi ikram etti. Özhaseki, Akçaabat köftesinin tadına yerinde bakmış olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset