Ruhsatı Yine İptal Edidi

Ruhsatı Yine İptal Edidi

Akçaabat bağlı Cevizli Köyü’nün sınırları içerisinde bulunan Trabzon İl Özel İdaresi’ne ait Konkasör Şantiyesi’nin ruhsatı yeniden iptal edildi. Şantiye şefi görevden alındı.

11 Temmuz 2007 tarihinde zamanın Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak tarafından hizmete açıldıktan sonra 2009 yılının Haziran ayında işletme ve maden ruhsatları iptal edilen Konkasör Şantiyesi’nin Maden Genel Müdürlüğü’nün yenilediği ruhsatla birlikte 12 Ekim 2009 tarihinde yeniden hizmete başlaması üzerine yeniden mahkemeye yapılan iptal başvurusu ile başlayan süreç, şantiyenin ruhsatının iptal edilmesiyle sonuçlandı.

Mahkeme heyetinin, yapılan başvuruda belirtilen “yeniden ruhsatlandırmada eski ÇED raporlarının kullanıldığı” yolundaki iddiaları haklı bulması üzerine verdiği iptal kararı, tanınan bir aylık sürenin dolmasıyla uygulanmaya başlandı.

27 personelin 7 kamyon, 3 grayder, 3 yükleyici, 3 dozer, 2 frokova ve 1 ekskavatörüyle günlük bir ton malzeme işleme kapasitesi olan şantiyenin halen elinde bulunan az miktardaki malzemeyi işlemekte olduğu öğrenildi.

 

Hamdi Akgün görevden alındı

Öte yandan Konkasör Şantiyesi Şefi Hamdi Akgün’ün Trabzon valisi Dr. Recep kızılcık’ın talimatıyla İl Özel İdaresi Genel sekreteri İbrahim kul tarafından görevinden alındığı öğrenildi. 23 Temmuz Cuma günü İl Özel İdaresi’ne çağrılıp görevden el çektirildiği kendisine tebliğ edilen Hamdi Akgün, “bazı yanlış işlere göz yummadığı” için görevinden alındığını belirterek, “Ben, görev yaptığım süre içerisinde herhangi bir yanlış işin içerisinde olmadım ve herhangi bir yanlış işin yapılmasına göz yummadım. Vicdanen müsterihim. Menfaatlerine engel olduğum ve kanunsuz isteklerini yerine getirmediğim kişilerin baskısıyla bu kararın alındığına inanıyorum.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler