Resul Küçük Avrupa Şampiyonu

Resul Küçük Avrupa Şampiyonu

Bulgaristan da gerçekleşen Avrupa Boks Şampiyonasında ülkemizi temsil eden 65 kg boksörümüz Resul Küçük tüm rakiplerini yenerek Avrupa Şampiyonu olmayı başardı.

13-14  yaş gurubu Avrupa Boks Şampiyonasında çeyrek Finalde İrlandalı rakibini 8-1 sayı üstünlüğü ile yenen Resul Küçük yarı finalde ise Ev sahibi Bulgar rakibini maçın 1.raundunda hakem kararı ile yenerek adını finale yazdırdı.Finaldeki rakibi ise İngiliz boksör oldu.İngiliz rakibi karşısında üstün gelen boksörümüz Resul Küçük, bir tarih yazarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Avrupa Şampiyonu Olan Resul Küçük 20 Ülkeden 183 boksörün arasın da Avrupa’nın En iyi boksörü ödülünü de aldı.

resul_sampiyon1.jpg

Akçaabat Boks Spor Gücü boksörü olan 65kg Resul Küçük, “Çok iyi hazırlık dönemi geçirdim. Rakiplerimin karşısında oldukça iyi bir performans gösterdim. İnşallah bundan sonra Dünya Şampiyonu da olurum. Türk Milleti her şeyin en iyisine layıktır. Türk Bayrağını en üstlere taşıyıp İstiklal marşımızı tüm Avrupa’ya dinlettim. Çok mutlu ve gururluyum. Bir Akçaabatlının neler yapabilecek olduğunu herkes görsün” dedi.

resul_sampiyon3.jpg

Antrenörü Altar Kalkışım ise yaptığı açıklamada, “Resul ters gard bir boksör çok yetenekli ve güçlü. Daha yolun başında bu denli büyük bir başarı yakalaması oldukça sevindirici.İnşallah  Dünya Şampiyonu da olacaktır. Sorumluluğumuz bir hayli arttı. Daha iyi başarılar yapmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

resul_sampiyon2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor