Restorasyon Bitti

Restorasyon Bitti

Vakıflar Trabzon Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan Yeni Cami'nin ibadete hazır olduğunu söyledi.

 

Vakıflar Trabzon Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, Akçaabat yeni Cami’de kurumlarının kontrolörlüğünde yürütülen çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti. Yıldırımhan, “Yeni Cami’nin ibadet alanlarının haricinde çok az bir işimiz kaldı ama caminin ibadete açılması için hiçbir engel yok. Akçaabat Müftülüğü dilediği an camiyi ibadete açabilir.” dedi.
Yürütülen çalışmalarının planladıklarından daha uzun sürmesinin değişik nedenleri olduğunu ancak bunların başında ise yapılan iç tezyin çalışmalarının kaliteli olması isteklerinin geldiğini vurgulayan Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, şu anki tek sorunlarının ise caminin avlusunun altında kalan ve İstiklâl Caddesi’ne cephe olan dükkânların tavan yalıtımı olduğunu söyledi.
Yıldırımhan, daha önce yapılan döşemede uyguladıkları teknik sisteme rağmen, dükkânların tavanından su sızmasını önleyemediklerini ifade ederek şunları kaydetti:
“En son teknikle yaptığımız yalıtım çalışmalarından sonuç alınamamış olması bizi cami avlusunun dükkânların üzerinde kalan bölümü yeniden elden geçirmek zorunda bıraktı. Şu an yapacağımız tek çalışma bu alanda. Bu işi de Mart ayı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Ancak bu çalışma da caminin ibadete açılmasına engel değil. İlçe Müftümüz dilediği an camiyi ibadete açabileceğini beyan ettik.”
Yıldırımhan, caminin donanımındaki malzemenin ihale şartnamesindekine uygun olarak yapıldığını belirterek, cami cemaatinin dilemesi halinde ise bu malzemeleri kendi istekleri doğrultusunda yenilemelerinin de mümkün olduğunu ifade etti.
Akçaabat Müftüsü Mustafa Aktaş da Yeni Cami’nin onarımının ilçe merkezinde özellikle Cuma günlerinde diğer camilerin yoğunluğunu artırdığını belirterek, camiyi en kısa sürede ibadete açacaklarını söyledi. Aktaş, Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırım-han’a çalışmalardan ötürü teşekkürlerini sundu.


15 Kasım 2007’de bitecekti
“18.06.2005 tarih ve 25849 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Kapsamındaki Kültür Varlıklarının Rölöve, Restorasyon, Restitüsyon Projeleri, Sokak Sağlıklaştırma, Çevre Düzenleme Projeleri ve Bunların Uygulamaları ile Değerlendirme, Muhafaza, Nakil İşleri ve Kazı Çalışmalarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik”in 23. maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilen Akçaabat Yeni Cami ve müştemilatı 2006-2007 yılı onarım işi 28 Kasım 2006 tarihinde yapılmış ve ihaleyi 439 bin YTL ile Mimar Fırat Genç kazanmıştı.
23 Ocak 2007'de sözleşmesi imzalanıp onarım çalışmalarına başlanan camide çalışmaların, ihale şartnamesi gereği 15 Kasım 2007'de bitmesi gerekiyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kültür Sanat