Rehabilitasyon M. Eğitimde

Rehabilitasyon M. Eğitimde

Akçaabat Özel Akça Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi önderliğinde Halk Bilgilendirme toplantısı yapıldı

Akçaabat Özel Akça Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi ve K.T.Ü Sağlık Yüksekokulu işbirliği ile Düzköy ilçesi’nde halka açık olarak ‘Özel Eğitim Alanında Rehberlik’ ve bayanlara özel olarak da meme kanserinde erken teşhise yönelik ‘Kendi Kendine Meme Muayenesi’ konulu konferans düzenlendi.

Düzköy belediyesi konferans salonunda gerçekleşen konferansa K.T.Ü Sağlık Yüksekokulu’ndan Elif Uzun ve Fadime Aymak konuşmacı olarak katıldı.
Konuşmacılar şunları anlattı: Meme hastalıklarının erken tanısında hastanın düzenli aralıklarla kendi kendini muayene etmesi büyük önem taşır. Her ay bir kez kendi kendine meme muayenesi yapması kadının kendi memesinin normalde nasıl hissedildiğini, normal durumunun ne olduğunu öğrenmesini ve herhangi bir değişiklik gelişince en kısa sürede belirlenmesini sağlar. Meme muayenesi için en uygun zaman adet gören kadın için adetinin bitiminden sonraki ikinci ya da üçüncü gündür. Adet görmeyen kadınlar ayın belirli bir gününü seçip her ay gün atlamaksızın kendi kendini muayene edebilir. Bazıları bu muayeneyi banyodayken yapar. Parmaklar ıslak ve sabunla deri üstünde daha rahat kaydığından altındaki dokuyu ve değişiklikleri hissetmek daha kolay olur. Konuşmalar sonrası Vatandaşlara uygulamalı meme muayenegi gösterildi.
Özel Akça Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ali İhsan Durum’un önderliğinde, kurum elemanlarından psikolojik danışman Gülşah Baş ve Gülümser Bayram özel eğitim alanı ile ilgili bilgilendirme yaparak özel eğitim nedir, özel eğitime muhtaç çocuklar kimlerdir, özel eğitim uygulamaları nelerdir, özel eğitim kurumlarına nasıl başvurulur, özel eğitimde ailenin rolü nedir, özel eğitim kadrosunda kimler yer alır gibi konularında vatandaşı bilinçlendirme konuşmaları yapıldı.
Merkez Müdürü Ali İhsan Durum, katkılarından dolayı Düzköy Belediye Başkanı Mehmet Akkaya’ya ve katılanlara teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim