Refüjü Bahçe Yaptı

Refüjü Bahçe Yaptı

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde yaşayan Metin Seyis isimli emekli vatandaş, ağaç işlemeleri ve çeşitli figürler ile düzenlediği refüj vatandaşların ilgi odağı oldu.

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde yaşayan Metin Seyis isimli emekli vatandaş, ağaç işlemeleri ve çeşitli figürler ile düzenlediği refüj vatandaşların ilgi odağı oldu.

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Yıldızlı mahallesinde yaşayan Metin Seyis (49), evinin önünde bulunan refüjü çeşitli ağaç işlemeleri, figürler ve çiçekler ile süsleyerek adeta bir sanat bahçesi haline getirdi. Emekli olduğunu ve bir hobi olarak ağaç işlemeleri yaptığını dile getiren Seyis, refüjün tamamının kendi uğraşı sonucu ortaya çıktığını ifade ederek “Burası evimin ve bakkalımın hemen önünde bulunuyor.  Refüjü düzenlemek için önce küçük kütükler satın aldım ve üzerlerine, Türk bayrağı, Türkiye haritası, çiçek gibi figürler yaptım. Bu işlemelere çim ekerek şekillerin ortaya çıkmasını sağladım. Refüje çeşitli çiçekler, süs eşyaları ve küçük meyve ağaçları diktim. Buradan geçen herkesin ilgisini çekiyor” dedi.

Belediyeden Su Desteği İstiyor.

Refüj  için yaklaşık 2 yıldır emek harcadığını ve kimseden destek görmediğini ifade eden Metin Seyis “Refüjün düzenlenmesinde hiçbir kurumdan destek almadım. Çiçeklerin sulanması için işyerimdeki suyu kullanmak zorunda kalıyorum. Belediyeden tek isteğim buraya sulama amaçlı su çekilmesidir. Ben gerekli bakımlarını zaten yapıyorum” dedi.

Vatandaş Memnun

Mahalle sakinlerinden de takdir toplayan Metin Seyis, “her şeyi devletten beklememek lazım. Burayı düzenlerken cebimden para da harcadım. Sonuçta güzel bir eser ortaya çıktı. Mahalle sakinleri gelip geçerken teşekkür ediyor. Bu da benim için bir mutluluk kaynağı oluyor”

bahce7-001.jpgbahce1-001.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler